merhaba benim de küçükken kekemelik sorunum vardı ama zamanla geçti
merhaba benim de küçükken kekemelik sorunum vardı ama zamanla geçti
oğlum 3 yaşında kekeme oldu şuan 8 yaşında kekemeliğimiz düzeldi nasıl düzeldi dersen sürekli ayna karşısında konuşturduk tekerleme söylettik ağız egzersizleri yaptırdık maşallah şimdi çok güzel konuşuyor
ilaç tedavisi olmaması ne kötü![]()
Merhaba arkadaşlar bende küçüklükten ileri gelen kekemelik problemi var ve dahada kötüleşti korkularım dahada arttı kendimi eve kapattım :cry: 21 yaşındayım ismim Alper....benim gibi sorunu olanlar lütfen yazsın bekliyorum.
owen arkadaşım bendede kekemelik sorunu var ve son umuta gittim hiç iyi biyer değil yani tavsiye etmem.
alper merhaba saklanmakla veya kendini soyutlamakla bu durum geçmez biraz hayatın içine katıl ve sosyal olmaya çalış. göreceksin ki daha iyi konuşabileceksin
10 yaşındaki kızımı seneler süren araştırmalarım sonucunda sio konuşma bozuklukları merkezine 2 ay sürekli götürdüm. sonuçtan gayet memnunuz. bana göre hiç bir sorunu kalmadı. Sakın umutsuzluğa kapılmayın...
slm, ben hasret.. uzun zaman önce geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı konusamama bende iz olarak kaldı,
konusamamaktan başka bi engelim yok. günlük hayatıma devam ediyorum. duyabiliyorum, öncedende konusuyordum.. şimdi de konusuorum snki ama bana anlamsız sesler gbi gelıo ve hiç konusmamayı tercih ediorum.. okuluma devam ediyorum dilsiz dili daha öğrenmedim.. inşallah özel eğitim öğretmeni olcam o zaman öğrencem..
ve merak ettim benim gibi konuşma problemleri olan başka kim var?'
"damdan düşenin halini ancak damdan düşen anlar''demiş Nasrettin hoca :P ben de onları bekliorum ve arkadaşta olmak isterim :wink:
Benimde konuşma bozukluluğum var bende de kelime tekrarı kekeme gibi yani.Bir sözcüğü söylerken ilk hecesini 2-3 defa ardı ardına söylüyorum bu da beni komik duruma sokuyor.Belki bir özür değil ama bu duruma çok üzülüyorum.
Bazı harfleri çıkarmakta zorlanıyorum b,d,p,t,y gibi harflerde takılıyorum. :cry:
BUNU YENMEYİ İSTİYORUM BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞSIN VEYA YÖNLENDİRSİN. :roll:
Ya ben de KEKEMEYİM ve bundan nefret ediyorum kendimi hiç sevmiyorum,kendimle barışık değilim.Bide 17 yaşında lise 3 teyim.Ulan sözlü notlarım bu durum yüzünden 30-40 puan az geliyor!!!
bendeki sorun kelime veya hece tekrarı,bide b,d,k,p,t,c, gibi harfleri söylemekte bazen zorlanıyorum ortamada bağlı kalabalık ortamlarda çoğalıyor özellikle sınıfta![]()
kardeşim dert ettiğin şeye bak . keşke herkesin derdi bu kadar olsa .
Zeybek yemin ederim varya aynı dertler bende var yazıların hepsini okudum aynı acıyı ızdırabı çekiyorum artık bu kekemelik yüzünden herşey bıktım yaşamaktan bile
yaf bence okadar dert etmeyın dıyecegım ama gercekten cok zor bı durum..insanın hayatını etkılıyor bı yonden....sizlere tawsıyem tabı tawsıyeyı bu zamana kadar cok duymusunuzdur belkı onlardan bırını soyluyecegım ama bunu uyun..buna uymazsanız gecmez bence.....kelımelere weya sozcuklere okumaya yada konusmaya baslarken ılk hecesını bıraz uzatmaya calısın we agır tempoyla konusmaya calısın.....unutmayın bu zorunlu bu boyle olmalı we gun ıcersın 10 dakka ayırıp derın nefes alıp werın.....
merhaba arkadaslar maalesef bendede kekemelik sorunu var ptçk yani sert sessizleri söylerken takılıyorum aslında öyle zaman oluyorki 29 undada takıldığım anlar oluyor)
30 yaşındayım ve bu sorunla bu yaşa kolay gelinmiyor kendimi tebrik ediyorum insanın yaşam enerjisini alan depresyondan depresyona sokup depresif ve agresif yapan bir illet bu ben öyle kekemeliği 15 günde 1 ayda tedavi ettiğini idda eden neyse ağzımı bozmayayım şahışlardan medet ummayın hepsi para tuzağından başka bir şey değil amerikda invedus diye bir ilaç firmasının üzerinde uzun süredir deneme çalışmaları yaptığı ve gayet olumlu sonuçlar hatta %90 şifa veren pagoclone adlı bir ilacın piyasaya çıkmasını bekliyorum inşallah olurda faydalanırız of offf yazacak anlatacak çok şey var bunun verdiği acı ızdırap kelimelerlede anlatılmıyor neyse ALLAH herkesin şifasını versin.
Allah kurtarsın bu illetten bizi. çok zor arkadaşlar. Yaşayan biri olarak ben de biliyorum.
İnsanın hayatını karartan bir olay. Bir çok hayalimden bu yüzden vazgeçmek zorunda kaldım. Şuan lise sondayım ve okulda da bir sürü sıkıntı çekiyorum.
Zeybekyb'nin dediği gibi sözlülerim düşük geliyor. Sözel derslerden hele bu yüzden düşük notlar alıyorum.
Hiç bir yerde konuşmak istemiyor insan. Sabrediyorum ama nereye kadar?
Şu an 17 yaşındayım ve kimbilir daha ne kadar yaşarım. Hayatım boyunca bunu çekmek ve ilerde de çekmeye devam edeceğimi düşünmek beni yerle bir ediyor.
Söylemek isteyip de söyleyememek kadar kötü bir şey var mı?
İnşallah bir tedavisi bulunur. O İlaç tedavisinden ben de ümitliyim inşallah yakın zaman Türkiye'de de görürüz.
Ne diyelim Allah kurtarsın.
Hepinize iyi günler...