cevaplarınızı bekliyorum bu sorunu yaşayan biriyim sosyal hayatım çok kötü tedavi yolları hakkında bildiklerinizi paylaşın
bende kekemeyim tedavi oldum melodik konuşmak zorundayım bir yere gidip tedavi olamıyorsanız internete araştırıp melodik konuşan videoları inceleyip melodik konuşmaya çalışın kendiliğinden iyileşirsiniz nefes egzersizliği yapın nefesinizi göğsünüze değil karnınızın altında bulunan bir yer vardı adını unutum oraya almanız gerekiyor size yardımcı olabilirim daha detaylı olarak
cevaplarınızı bekliyorum bu sorunu yaşayan biriyim sosyal hayatım çok kötü tedavi yolları hakkında bildiklerinizi paylaşın
Bende de konuşma bozukluğu var ama kekemelik değil
nasıl rahatsızlığınız var
Yavaş konuşuyorum heceler arasında nefes alıyorum bu da benim heceleyerek konuşmama neden oluyor
nefesin dar olabilir mi
Bilmiyorum
nefes egzersizliği yao nefesini diyagrafama alınız
yanlış konuşma alışkanlığı olmasına karşın ben kekemeliğn nörolojik bir nedeni olduğunu düşünüyorum
arkadaşlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum kekemeliği nasıl yenerim
Herkese Selam ,
Bende de kekemelik ( aslında tutukluk var ) . .. Şu an çalışıyorum ve inanılmaz motivasyon düşüklüğü yaşıyorum . . İnternet araştırdıüım okuma egzersizleri vs vs .... yaptığım halde , inanın odam yabancı insanlarla doluşunca vücudum sıcaklıkla doluyo resmen : ) kendimi kontrol altına almak için akla karayı seçiyorum . . Ama derseniz ki, başarıyomusun arkadaşım . . Eh iş te ama çok sıkıntılı bi durum : )
Ya aslında ben habire sesli kitap okuyorum . . . Ama günler asla kat' a kesinlikle ve mutlak süretle ATLAMICAKSINIZ : )
Çok okuyorum ama gene eskiye nazaran daha iyiyim : ) Ah şu heyecanlanmalar olmas gerisi teferruat dicem de , neyyyyyyyse : )
Hep dua edicem benim ( bizim ) gibi konuşma- tutukluk - takılma - artikülasyon kozuklukları olan arkadaşlarıma . İnanmak ve burada aynı kaderi yaşayan arkadaşlarla bir gece aynı saatte aynı vakitte dua edelim hep beraber. .. . .
arkadaşlar ben 16 yaşındayım kekemeyim 3 yaşından beri bu rahatsızlığı çekiyorum hayatım karardı tedavi olan memnun olan varsa lütfen 0544 733 26 58 nolu telefonumu arasın mesaj göndersin ben arayayım sizde bilirsinizki çok zor bi hastalık lütfen arayın
küçükken geçirdiğim bi şok anı yüzünden konuşma problemi yaşıyorum bende.ama bi geçiyo bi tekrarlıyo bende anlamadım.çok sorun ediyodum bunu özelliklede ileride bi karşı cinsin beni hiçbir şekilde sevmeyeceğini düşünüyodum.hipnoz yaptırdım kaç sefer.ama nafile bütün olay bizde bitiyo.konuşma problemi yaşıyo olmak bizi diğer insanlardan daha kötü yada daha iyi yapmaz.okulun tiyatrolarında oynadım,sosyal ortamlara karıştım baya geçti.eve kapanarak kimseyle konuşmayarak hiç bi yere varamayız.
heyecanını yenemeyenler için psikyatri PAXİL adli bir ilaç veriyor ben kullandım faydasınıda gördüm.sizlere tavsiye ederim ama doktora başvurmanız gerekir.piyasada paxil 10 tl dir bilginiz olsun
Merhaba... 18 yasındayım ve kekemeyim 3.5 yasımdan beri... İlkokul 7'ye kadar bunu pek dert etmedıim ve sonra kafaya takmaya basladım, bu nedenle sanıyorum, cogaldı.15 gunluk tedavi merkezlerinden birisine gittim işe yaradı 4 aylık bir zaman için sonra tekrar devam etti hatta fazlalaştı. kendime guvenım azaldı insan içine çıkmaz oldum bilgisayar karsında neredeyse 10-12 saat geçiriyorum bu hosuma gidiyor ama sosyal ortamlarda bulundugum zaman sankı evde hapis yasıyormusum gibi geliyor. bu durumdan cok sıkayetcıyım.Her yerde karsıma çıkıyor bakkal, market ve bu sene universite sınavlarına giricem ve hayat başlıyor artık.Bu durumu yenmenin zamanı geldı diye dusunuyorum.Nefes egzersizi, kitap okuma falan yapıcam(yararı oldugunu duymustum) .Hayatımda tek basıma lokantaya gidip rahat bir şekilde ne istediğimi soleydiğim günü asla unutmam sankı yeni dogmus ozguvenım tam birisiydim, hatta o yasıma ragmen garsonla espiri ufak bir sohbetim bile olmustu.Sımdı bakıyorum sankı bu bir hayal gibi... Ben mi yaptım bunu diyorum
Biraz cenemi actım kusura bakma ama tavsiye verirseniz yada siz bu kekemeliği yendiyseniz banada bir kaç ipucu soylerseniz çok minnettar olurum. Teşekkürler okudugunuz ıcın.
)))
Bir arkadaşımda oyle oldu ama bilmiyorum onun ailesindede vardı aynı olay genetikti sanırım![]()