TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 5 mesajın 1-5 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    ahmet06 Avatarı

Son Giriş
    29.02-2020
    Saat
    01:05
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    omuz çıkığı yaşamış ve omzu yalama olmuş gibi sürekli çıkan ağır kaldırınca çıkan ve kolu kısıtlı kullanabilen birisi askerlikten muaf olurmu?

askerlik muaynesinde nasıl bir yol izlemeli?

bir arkadaşım için soruyorum,kolunu kısıtlı kullananı askere alırlarmı?

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    02:49
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.943
    Verilen Beğeniler
    4.211

Bence muaf tutulma olasılığı çok yüksek. Ama muayene olmadan kimse birşey diyemez. Muayeneye gittiğinde belirtecek, askeri hastanedeki doktorlar durumu inceleyip karar verecek...

Arkadaşınızın başvurusu sonrasında sonucu buraya da yazarsanız, bizler de bilgilenmiş oluruz...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    okaneren Avatarı

Gerçek Adı
    OKAN
    Son Giriş
    28.05-2014
    Saat
    16:36
    Yaşadığı Yer
    konya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

kısa bir süre önce muafiyet belgesi aldım. gerçekten bir rahatsızlık söz konusu ise zorluk çıkartılmıyor. aşamalarını yazacak olursak:
    1) askerlik şubesinden rahatsızlığınızı beyan edip hastaneye sevkinizi istiyorsunuz.
    2)sevk belgesiyle birlikte rahatsızlığınızla ilgili bölüme(sizin için ortopedidir) müracaat edersiniz.
    3)ilgili bölümdeki doktora elinizdeki raporları da sunmanız kolaylık sağlayacaktır. zaten şüphe sezerlerse sizden yeni emar ya da rontgen isterler.
    4)doktor sizden gerekli bilgileri aldıktan sonra dosyaya işleyerek karar verecek heyete çıkmanızı sağlayacaktır.
    5) size heyet zamanı bildirilir. zamanında orada bulunmnız istenecektir. heyette konuşmanıza pek fırsat olmuyor. sadece sonucu duyuruyorlar(belki de bir sıkıntı olmadığı için böyle bir uygulama yapmışlardır orasını tam bilemiyorum.)
    tavsiyem şudur: heyete girmeden önce bölüm doktoruna tam olarak rahatsızlığınızı belirtin daha sonra fırsatınız olmayabilir.
    bilgilerinize...

Üye
    zbyrcnr Avatarı

Gerçek Adı
    Zübeyir
    Son Giriş
    12.05-2023
    Saat
    19:13
    Yaşadığı Yer
    Kocaeli
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Aynı problem bende de var sürekli omuzum çıkıyor.Ve düztaban var.Düztaban için giresundaki doktor muaf olursun demişti.O söyleyince ben farkına vardım zaten.Hatta ayağını ıslatıp kağıda bastırıyorlar ama sana ona da gerek yok direk verirler demişti.Bende omuzun bi ara çıktığında kanama oluşmuştu.Onun emar cd'si de var.Acaba muayene gitsem bana da muaf verirler mi?Ekonomi çok kötü zaten bir de askere gidersem batarım herhalde!

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    02:49
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.943
    Verilen Beğeniler
    4.211

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @zbyrcnr

Ne yaptın kardeşim?