Raporun askeri hastahaneden verildi ise seni sevk eden makama yani 30 gün içerisinde itiraz edebilirsin.
Merhaba. Askerdeyken komutan bana çok gıcıktı hiçbir hastalığım yokken sen askerlik yapamazsın diyip uyum bozukluğundan çürük raporu verdiler doktorda bana hiçbirşey sormadı. Ben askerliğimi yapmak istiyorum çürük raporunu nasıl iptal ettirebilirim raporun üzerinden fazla zaman geçmedi bilgisi olan nolur yardımcı olsun.
@OturanBoğa @OğuzHan112
Raporun askeri hastahaneden verildi ise seni sevk eden makama yani 30 gün içerisinde itiraz edebilirsin.
@yeniengelli devlet hastanesinden verdiler çürük raporunu, askeri hastaneler kalktı artık devlet hastaneleri bakıyor bu işlere, itiraz edersem sonraki süreç ne olur bilginiz varmı?
@Mağdur çocuk
itiraz başvurusunu İl Sağlık Müdürlükleri’nden yapabilirsin
Raporun kesinleşti mi yani eline ulaştı mı?
Askerliğe Elverişli Değildir raporunun "Onay" alması gerekir. Aldı mı? İtiraz edersen yeni hastaneye gönderirler. Oradan sağlam çıkmazsan geçmiş olsun tek seçenek mahkeme. Sağlam çıkarsan hakem heyete gidersin.
Ben de çürük raporu aldım yeni. Rapor daha önce "Askerliğe Elverişli" kararı veren kişi tarafından hazırlandığı için itiraz edebilirim.
@eskiyim ben Hayır. Milli savunma bakanlığı onaylayıp ondan sonra bana gönderecekmiş askerlik şubesi öyle söyledi.
Onaylanmadan itiraz edemiyorsun o yüzden sordum.
Yükümlüler veya yasal temsilcileri tarafından “Askerliğe Elverişlidir”, “Askerliğe
Elverişli Değildir”, “Ertesi Yıla Bırakma”, “Sevk Geciktirmesi” ve “Askere Sevkine Mani Hali
Yoktur/Kıtasına Sevki Uygundur/ Sağlam” kararlı raporlara itirazlar askerlik şubesine, “İstirahat”
veya “Hava Değişimi” kararlı raporlara itirazlar ise ilgili sağlık kuruluşlarına sevki yapan askerlik
şubesi ise askerlik şubesine, birlik komutanlığı veya kurum amirliği ise birlik komutanlığı veya
kurum amirliğine yapılır. Onay makamlarından geçerek kesinleşmeyen raporlara itirazda
bulunulamaz.
Konu eskiyim ben tarafından değiştirilmiştir (04.03-2022 Saat 23:07 ). Gerekçe: Yönerge eklendi
@eskiyim ben Onaylanıp bana gelmesi ne kadar sürer bi bilginiz varmı?
10 ile 30 gün arası sürer. Onaylanma olayı sadece prosedür bugüne kadar kimsenin raporunun döndüğünü görmedim.
@eskiyim ben Peki kardeşim benim zaten hiçbir sağlık problemim yok ben itirazdan sonra hakem heyetinden de sağlam raporu alırsam askerliğe geri dönebiliyor muyum bi bilgin varmı?
İki hastane göreceksin, evet eğer ikisi de sağlam verirse aynen dönüyorsun. Ama yapamadığın süreyi sana yaptırırlar (Hava Değişimi ve Sıhhi İzin sürecinden belirli bir süre düşmek koşuluyla)
@eskiyim ben Sağol kardeşim verdiğin bilgiler için inşallah kısa zamanda onaylanıp gelir raporum.
Yine şubeye itiraz süreci ile ilgili detaylı soru sormanı tavsiye ederim. Bu konuları en iyi onlar biliyor.
@eskiyim ben Şubeye sordum raporun bakanlıktan onaylanıp eline geçince bize itirazını bildir seni en yakın hastaneye sevk edeceğiz eğer sağlam alırsan hakem heyetine sevk edeceğiz dediler sonrasını bilmiyorum. Şu rapor onaylanıp gelseydi 1 ay oldu hala onaylanmadı gelse de başlasam işlemlere