@derdiçok07
Muafiyet verilecektir kardeşim. Ama askerdeki vukuat için bir ceza çıkması muhtemeldir. Sizden şikayetçi olan arkadaşınızdan özürler dileyip şikayetten vaz geçmesini sağlayabilirseniz az bir cezayla kurtulmak mümkün olabilir.
Öncelikle böyle bir post açtığınız için sayfa yöneticisine sonsuz teşekkür ediyorum. Biraz uzun ama okuyum beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum
ben 98/3 tertibim acemi birliğine gittiğimde rdm olmak istemedim ilk ama ailevi ve sicil hayatta ciddi problerimden dolayı herhün birisiyle kavga ediyordum insanlar bana hep bi düşman olarak geliyordu neyse konuya giriyorum askerdeyken bir arkadaşımla beraber firar edip alkol içtik belki biraz sıkıntılarımız rahatlatır diye ama daha kötü oldu birliğe döndüğümüzde kavga çıktı ve arkadaşım birinin kafasına demirle vurdu kafası yarıldı çocuk ikimizdende şikayetçi oldu adam öldürmeye teşebbüsten dosya açıldı
ertesi gün bölük astsubayı ve 2 uzman bizi rdm ye daha sonra ankara gülhane hastanesine götürdü orda bize uyum bozukluğundan 21 gün hava değişimi verdiler hava değişimi bitiminde bulunduğum ildeki askerlik şubesine giderek durumumu anlattım beni garnizona sevk etti garnizondaki albay hastaneye piskiyatriye sevk etti
neyse benim yatışımı yaptılar eşyalarımı almak için izin aldım aynı gün geri gelmem gerekirken bazı sıkıntılardan 1 gün geçiktim ve taburcu etmiş ayakta tedavi dedi dün 560 soruluk bi test çözdüm mmpı testi diyorlar sanırım yarında ametemde idrar testi yapıcaklar ve %100 madde çıkıcak
sonuç ne olur ne olursunuz bilgilendirin kıta anket formunda ne yazıyor bilmiyorum ama komtan uzun uzun yazmıştı kimseyle anlaşamıyor geceleri uyumuyor alkol kullanıyor vs değerli sayfa üyelerimizin yorumlarını bekliyorum
Ayrıca annem babam ayrı annemin ve ablamın kocası cezaevinde ben onlara bakmakla yükümlüyüm askerdeyken onları bırakıp gelmiş gibi hissediyorum kendimi haliyle daha çok endişe kaygı korkuya kapılıyorum 12. Ayda babamla mahkememiz var evine saldırdığım için 13 yaşından beri ailemden ayrı antalyanın en pislik mahallesinde yaşadım amtemde denetimli serbestlik görüyorum madde bağımlılığından dolayı
@derdiçok07
Muafiyet verilecektir kardeşim. Ama askerdeki vukuat için bir ceza çıkması muhtemeldir. Sizden şikayetçi olan arkadaşınızdan özürler dileyip şikayetten vaz geçmesini sağlayabilirseniz az bir cezayla kurtulmak mümkün olabilir.
Abi yanlış yazdım heyete daha çıkmadım heyete çıkartmadılar daha
Abi cevabını bekliyorum 560 soru çözdüm dün yarında idrar vericem ameteme büyük ihtimallede uyuşturucu çıkıcak ve ailevi olsun sivil hayatta olsun çok sorunlu büyüdüm ben kıtama katılmadan buradan elverişsizdir alabilirmiyim süreç nasıl olur yardımcı olun
@OturanBoğa
Abi ne olur iyice okuyup bi cevap ver kıtama katılmam gerekirmi yoksa garnizon sevkinde tekrar hava değişimi gerekiyorsa hava değişimine veya askerliğe elverişli değil ise raporların hazırlanıp birliğime gönderilmesini arz ederim yazıyor nasıl bi süreç olur abi yarın idrar vericem ameteme madde çıkıcak bende sıkıntılarım sorunlarım olduğu için kendimi bu şekilde rahatlatabiliyorum dicem madde bağımlılığı olduğu içimmi yoksa uyum bozukluğu olduğu içinmi muafiyet verilir
@derdiçok07
Madde kullandığın için gerçekte var olan bir psikiyatrik hastalığın olsa bile buna pek inanmayacaklar dır...Ayrıca psikiyatri servisinde yatışın devam etseydi senin için hersey farklı olabilirdi, güven sağlayamadığın için taburculuğunu yapmışlar..ruh sağlığı hastanelerin de yatan hastalar için , firar etme yada izinlerde geç gitme gibi durumlarda direkt taburcu ederler..şu halde siz direkt kıtanıza yollanacaksınız...
@derdiçok07
o zaman heyete çıkartırlar ve muaf tutulursun kardeşim.
Umarım şu uyuşturucu illetinden kurtulmanın bir yolunu bulursun.
@Kağan52
Peki taburculuk sonrası direk kıtama gönderebilirdi neden 560 soruluk test ve ametem testi istiyor
@derdiçok07
İzinde madde kullanmış mı diye istemiş o tahlili...
İzinde madde kullanıp kullanmadığını öğrenmek için isteniyor o tahlil..amatem testi değin tahlil sanırım...
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim ne için istediklerini bilmiyorum taburcu ettiği için ayakta tedavi dediler 560 soru çözdüm işte garip garip sorular madde kullanıyormusun dedi evet dedim kendimi başka türli sakinleştiremiyorum sıkıntılarımı bir sürede olsa unutabiliyorum dedim az önce ametemde idrar tahlili verdim sonuçlar öğlenden sonra çıkıcak onu doktora götürücem şuan hava değişimi sürem bitti fakat muane vs sebeplerden dolayı gitmiyorum madde ve alkol kullanımı ayrıyetten uyum bozukluğu tanım olduğu için muaf alırmıyım
F43 uyum bozukluğundan 21 gün hava değişimi aldım acemi birliğinde hava değişimi sürem bitti usta birliğim şırnak silopi çıkmış ben birliğime katılmadan bulunduğum ildeki hastaneye sevk aldım burada yatışım yapıldı izinden geç döndüğüm için ayakta tedavi diyip taburcu ettiler dün 560 soru çözdüm bugünde ameteme idrar testine gönderdiler madde kullanımı için piskolojim ciddi anlamda bozuldu ama bunu doktorlara ispat edemiyorsun idrarda madde çıkıcak sonuç ne olur yardımcı olun arkadaşlar
Yusuf neler yaşamışsın böyle , üzüldüm .
Lütfen beladan uzak dur .
Belalı insanlardan uyuşturuculardan uzak dur
Kendin ve sevdiklerin için hayata yeni bir sayfa aç
SENİN GÖNLÜN DEĞİŞİRSE
SENİN DÜNYAN DA DEĞİŞİR
Ben küçükken çok başarılı bir çocuktum okulunda olsun katıldığım kurslarda sınavlarda felan hep iyiydim ama anne ve babamın ayrılması ve üvey babamın beni evde istememesi hep dışlaması en sonunda da evden kovması beni piskolojik ve moral olarak tamamen çökertti
13 yaşındayken antalya uyuşturucu madde ticaretinin yapıldığı bataklık gibi bir mahalleye düştüm orada başıma gelmeyen şey kalmadı küçük yaşta yanlız büyümek aileden sevgi şevkat görememek sahiplenen bir aile bireyimin olmaması beni dahada kötü yollara sürükleri ve maddeye başladım şuanda bunları bırakmak güzel bir hayat kurmak istiyorum lakin beni evden kovan üvey babam cezaevinde ve ben kendimi annem ve ablama bakmak ve sahip çıkmakla yükümlü olarak hissediyorum ablamın 2 çocuğu var onunda eşi cezaevinde ailemle ben askerdeylen bir araya geldik
keşke vatani görevemimi bitirene kadar böylr şeyler yaşamasaydım onları düşünmekten onların yanlız olmasından başlarına bir iş gelmesinden korkuyorum askerdeyken kimseyle anlaşamıyordum kaçıp gidesim geliyordu 3 kere gece firar edip geri birliğime döndüm ama artık gücüm kalmadı herkesin ailevi sorunları var ama kimininki daha ağır işte
açıklayıcı bir cevap verirmisiniz doktor madde kullanımı olduğu f43 uyum bozukluğu olduğu için muaf verebilirmi istedikleri takdirde ankaradaki acemi birliğimden kıta anket formumu ve işlevsellik formumu isteyebilirmi ben komtandan istedim bana resmini göndericekti vazgeçti ama doktor isterse göndermek zorundalarmı
Askerdeyken ben de gata da psikiyatriye çıkmıştım . Kendini jiletleyenleri ,uyuşturucu kullananları filan hep birliğine geri gönderiyorlardı
Üzgünüm ama büyük ihtimalle sana ceza verip ıslah olman için bir müddet cezaevine koyarlar .
Cezan bitincede askerliğini tamamlattırırlar
Şimdilik aileni düşünmeyi bırak , kendine faydan dokunmazsa hiç kimseye dokunmaz .
Ben Gata psikiyatriye çıktığımda doktorların odasında almancı bir çocuk vardı . Jiletle tüm vücudunu haritaya çevirmişti .
T-Shirtünü kaldırıp doktorlara vücudundaki yaraları gösterdi , sonra da eroin bağımlısı olduğunu söyledi
Doktorlar ona 3 gün hava değişimi verip birliğine geri gönderdiler
Çocuk çok kötü durumda , niçin tedavi etmiyorsunuz diye sorduğumda , onu tedavi edersek herkes kendini jiletleyip ,uyuşturucu kullanmaya başlar dediler .
Anlayacağın askeriyenin kendine özel farklı bir mantık yürütme biçimi var
Önce kazasız belasız askerliğini bitirmeyi düşün ,
aileni ondan sonra düşünürsün
İnsan iyi niyetle hayat mücadelesini verirse önüne bir çok kapı açılır
Serserilerden ,psikopatlardan uzak dur
Onlarla olan arkadaşlığını bitir ( bu çok önemli )
Yoksa alıştığın maddeleri bırakamazsın
Ceza ne için peki benim yapmadığım bişey bunu bi şekilde ispatlayabilirim ayrıca insan ailesini unutup başka birşey üzerinde yoğunlaşamıyor
Askeri hastanelere sevk olan insanları ,bir daha böyle işlere kalkışmasınlar diye kısa süreliğine hapse de atıyorlar ki
Bir daha hastaneye sevk istemeyesin diye . Umarım ceza almazsın fakat muaf olmak vs gibi hayallere boşuna girme
Ben uyuşturucu ya da jilet gibi olaylarım olmadığı halde sırf tuhaf davranışlarım varmış diye beni 2 ay gata da yatırmışlardı
Aileni şimdilik unutmak zorundasın ,aksi takdirde bu kadar stress i bünyen kaldırmaz .
Kendine anxyete ilacı (yani antidepresan ) yazdır mutlaka . Çok iyi geliyor