TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 7 mesajın 1-7 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Haseki Avatarı

Son Giriş
    05.08-2018
    Saat
    15:57
    Yaşadığı Yer
    zonguldak
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    merhaba bişey öğrenmek istiyorum komando olarak askerliğimi yapmaktayım askere giderken umursamamıştım 5 aylık askerim ve ileri derecede zorlamaya başladı ayağım beni. şuan izindeyim yarın hastaneye gidip ayağımı ölçtürmek istiyorum. hastaneye gitmek için askeri şubeden sevk almama gerek varmı yoksa direk mi hastaneye gitmeliyim? ayağım şu şekilde:
    http://i.hizliresim.com/BzL4DL.jpg
    http://i.hizliresim.com/dBO0bn.jpg

Üye
    cancan17 Avatarı

Son Giriş
    18.10-2018
    Saat
    20:00
    Yaşadığı Yer
    Çanakkale
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Herkese merhaba 3 aylık askerim ayaklarım esnek düz taban ve varis var . Muhafiyet alamıyorum ama askerde çok zorlanıyorum , kısa mesafe yürüşlerindr bile ayaklarımın agrısından yürüyemiyorum . Görev yaptıgım birlik sürekli intikal halinde olan bir birlik ve günlük 4 saat nöbetimiz oluyor. Nöbetlerde ayaklarımın agrısından dayanamıyorum bazen yere çöküyorum bazende oturuyorum . Bu yüzden 3 kez tutanak tutuldu . Komutanıma durumu anlattım benden rapor getirmemi istedi . Raporunu getir başka bir yere göndereyim falan dedi . Bu rapor nasıl bir rapor acaba normal hastaneye sevk almam yeterli mi ? Yoksa Gatadan mı almam lazım . Bidr nöbet tutamaz raporu nasıl alabilirim .

Vereceğiniz yardımlar için şimdiden teşekkürler

Üye
    polynom Avatarı

Son Giriş
    20.05-2022
    Saat
    21:56
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    125
    Verilen Beğeniler
    45

offf düz taban birini niye askere alırlar ki..

önce ortopedi veya fizik tedaviye ye çıkın/muayene olun sizi heyete sevk etsin ordan da muaf olursunuz inşallah.

yalnız , buraya yazdıklarınızı da muayene olduğunuz hekime ve ayrıca heyette görevli hekime de anlatın.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    04:20
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.956
    Verilen Beğeniler
    4.232

@Haseki
    Ne yaptın?

@cancan17
    HAstaneye sevk alıp kontrolden geçeceksiniz. Aşağıdaki maddelere göre karar verilecek. Ama en kötü ihtimalle "spor yapamaz" raporu verirler.

Bu sınırlarda ise askerlik yaparsınız: "Ayakların yürüyüşü güçleştirmeyecek derecede şekil bozuklukları ve kalkaneal yükseklik açısı 10 ila 19 derece (10 ve 19 dahil) düztabanlıklar."

Şunu sınırlarda ise muaf olursunuz:

"B) 1. Yürüyüşü bozan ve ayağın basarken çekilen ön arka grafilerinde talus ve kalkaneus arasında ayrılma, yan
    grafilerde talus naviküler ve birinci metatarstan geçen düz çizginin talonaviküler veya navikulokuneiform eklemde açılanması, tarsal kemiklerde dejenerasyon olması ve kalkaneal yükseklik açısının 10 dereceden (Bu Listenin 67 nci maddesinde yer alan şekil-1’de gösterilmiştir.) daha az olması ve karakterize flask, spastik düz tabanlık (Bu fıkrada yer alan tüm özelliklerin bir arada bulunması gereklidir.).
    2. Yürüyüşü bozan çukur tabanlık."
    [...]
    "D) 1. Yürüyüşe tam engel olan flask düztabanlık (ayak, bacak kaslarında atrofi ya da spazm, tarsal eklemlerde
    gevşeme ya da artropatik dejeneresansla birlikte olan arızalar).
    2. Spastik düztabanlık (kalkaneotalar ya da kalkaneo naviculer blok şeklinde geniş kemik kayması, ayakta şişlik ve
    kas spazmı ile birlikte olan durumlar).
    3. Artritik değişikliklerle birlikte olan çukur tabanlık."

Üye
    sungurco Avatarı

Son Giriş
    18.11-2018
    Saat
    12:35
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba benim sol ayağımın kalkaneal yükseklik açısı 9.2 sağ ise 19 çıktı. Bu durumda muafiyet alabilir miyim? Sol ayağım 10 derecenin altında

Üye
    Pluvia Avatarı

Gerçek Adı
    Sahranil (1983)
    Son Giriş
    02.06-2023
    Saat
    11:59
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    2.494
    Verilen Beğeniler
    6.257

Yazıkya düz tabandan muaf olmuyonuzmu

Yürütmüyo hiç aynı dert benimde var muaflık varsa doktordar alın röntgen çeker

Üye
    sungurco Avatarı

Son Giriş
    18.11-2018
    Saat
    12:35
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Röntgen çektirdim sonuç yukarıda belirttiğim gibi