Psikiyatriste eşcinsel olduğunuzu söylediniz mi? Zaten söylediniz se askere almamaları gerekirdi bildiğim kadarıyla eski sistemde geçerli olan utanç verici istemlerde olmamalı beyanınız yeterli
Öncelikle günaydın,
Ben escinsel bir bireyim. 97/4 olarak askere geldim. Ve dayanamadım çünkü kendime zarar verme gibi eylemlerim oldu, komutanlarıma durumu izah ettim ve en yakın hastaneye sevk aldım. Urfa Suruç'ta askerlik yapmaktayım.
Hastanede doktor öncelikle izin haklarımı kullanmamı söyledi ve hava değişimi vermek yerine izinlerimi kullandırdı. İzinlerim bittikten sonra doktor 1 aylık bir hava değişimi verdi. Şimdi hava değişimi bitti ve birliğime dönüyorum.
Tanı olarak kagidimda f43.2 uyum bozuklugundan islem yapılmış bu süreçten sonra başıma neler gelir? Acil yardımcı olabilir misiniz?
Psikiyatriste eşcinsel olduğunuzu söylediniz mi? Zaten söylediniz se askere almamaları gerekirdi bildiğim kadarıyla eski sistemde geçerli olan utanç verici istemlerde olmamalı beyanınız yeterli
f43.2 uyum bozukluğun rahatsızlığı ilgili bentlerden bir tanesine uygunsa çürük raporu almanız muhtemeldir.
transeksüel bireylerde askerlik yapanlar da var siz neden askerlik yapmak istemiyorsunuz açıkça yazar mısınız
@HOŞCAKAL
günaydın, olay eşcinsellikte değil aslında tam olarak. Ve kendi isteğimle askerliğe geldim. Fakat daha nizamiye kapısından içeri girdiğim andan itibaren normalde bu kadar duygusal bir insan olmamama rağmen aşırı bir duygusallık hakim oldu. İlk zamanlarda buna alışmaya çalıştım.(Sivil hayatimda psikiyatrik rahatsizliklar yaşadım) İlk aylar rahatsızlıklarım tetiklendi diye düşündüm sonrasında artık is kendime zarar verme raddesine gelince bu durumu belirttim.
@Fatios
Muafiyet verirler döndüğünde kardeşim.
@oturanBoga kesin olarak muafiyet mi verilir? Ve simdi dondugumde hastaneye giderken tekrar kıta anket formu doldurulması mı gerekiyor gerçekten hani kaldıracak potansiyelim kalmadı artık.
@Fatios
1 ay rapor verilince bir sonrakisinde muafiyet verilir çok çok büyük oranda
@oturanBoga inşallah bahsettiğiniz gibi olur. 3 ay hava değişimi verip tekrar istirahat verip peşinden muafiyet verirler mi, vermezler mi korkusu başladı çünkü.
@oturanBoga hocam az önce raporu aldığım devlet hastanesini aradığımda raporu almamda yardımcı olan doktorun atamasının çıktığını öğrendim. Bu olumsuzluk sağlar mı bana şuan çöktüm yani
@Fatios
Hayır, hiç bir etkisi olmaz.
@oturanBoga birligime teslim olduğumda tekrar kanaat formu doldurmaları gerekiyor mu?
@Fatios
Zaten bir kıta anket formu dolduruldu mu? Doldurulduysa yeniden istenmezi diye düşünüyorum
@OturanBoğa
hocam az önce hastaneyi aradım. Birliğine teslim olup 1 hafta geçirmek zorundasın diyorlar. Onun sonrasında tekrar kıta anketle gel diyorlar ama ben birliğe katılıp 1 hafta geciremem kendime zarar veriyorum ve dayanamiyorum artık. Çıldırmak üzereyim. Gittiğim yerde komutanlar tarafindan, askerler tarafindan hakaretlere ugrayip gece nobetlerinde aglayarak bekliyorum heryerim sigara izi oldu bilegimde jilet izi. Birde yardımcı olmayacaklarını söylüyorlar allahim yardim et cildiriyorum!!!
Sakin ol neyin var önce rahat ol dilersensıkıntını paylaşabilirsin burada ne sıkıntılıinsanlar gördük Allah yardımcın olsun...
Hastaneyi aramak yerine doktora yüzyüzegitmelisin gerekirse yatışını yapar ama probleminde açıkça anlat doktora
@Fatios
Geçmiş olsun, Allah doğru yoldan şaşırtmasın kimseyi. Nizamiyeden girdiğiniz zaman erkekleri gördüğünüz içinmi dayanamıyorsunuz ve duygusal oluyorsunuz?
Askerler durumunuzu biliyor ve size işkencemi yapıyor? Bu durum birazda sizin normal birey olmak varken seçtiğiniz tercih ile ilgili. Sanırım cinsel tercih gibi dini tercihinizde yok ve yanlış seçilmiş durumda.
Kendinize işkence etmek yerine, tercihlerinizi gözden geçirmeyi düşündünüz mü?