hayat, silgi kullanmadan resim çizme sanatıdır
John Christian
Bir bahar yaşasak senle birlikte,
Adına şiirler şarkılar yazsak,
Ve unutsak dünyayı,gezsek el ele,
Ruhuna çiçekler, çaputlar assak.
Bir masal yaratsak senle birlikte,
Devlerle, cücelerle arkadaş olsak,
Köşkleri,yalıları terk edipte
Balıkçı barınağında bir hayat kursak.
Ve bir melek doğursa hayat bizlere,
Armağan kutusunda saklasak.
Kendimizi kötü hissedip,içerleyince
Kutuyu açıpta huzurla dolsak…..
hayat, silgi kullanmadan resim çizme sanatıdır
John Christian
"Bir aşkı başka aşk söndürebilir. Aşkta ne yükseklik, ne alçaklık, ne de akıllılık ve akılsızlık vardır. Hafızlık, şeyhlik, müritlik yoktur. Sadece kepazelik, aşağılık ve rintlik vardır. İnsanın toprağını aşk şebnemi ile yoğurdukları için alemde yüzlerce fitne ve kargaşalık peyda olur. Aşkın yüzlerce neşteri, ruhun damarlarına sokuldu ve oradan gönül adı verilen bir damla aldı... Aşk öyle engin bir denizdir ki, ne kenarı vardır, ne de ucu bucağı."
Mevlana
"Hayat,bir bisiklette gitmek gibidir.Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz müddetçe düşmezsiniz."
Calude Pepper
Bu şehr-i Sitanbul ki bi-misl ü behâdır
Bir sengine yek-pâre Acem mülkü fedadır.(Nedim)
"Bir yanaşımdır bir öbür kişiye;
birden iki kişiyi döndürür bir kişiye..
Anılarından kale yapıp sığınsa bile,
yetmez yalnız başına bir ömür birkişiye! "
Özdemir ASAF
Nasihat; zamanında taze yenmemiş bir ekmeği, başkasına
bayat yedirme denemesidir...
Özdemir Asaf
''Söylenemiyor çok şey, susmadan''
Özdemir Asaf
Ey acılara tat veren güzellik, yüreğimize hoşgeldin! Geldin de,çiçekli dallara döndürdün öfkemizi. Artık ister dolu yağsın ömrümüze, isterse kar. Biz ki bildikten sonra sevmeyi, bütün sabahlar acı renginde olsa ne çıkar?"
Adnan Yücel
Gerek yok her sözü laf ile beyana.. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana... .Mevlana
İnsanın içinde ameliyat yapmak için onu bayıltmak gerekir. Ruhunda yapmak için ayıltmak...
Özdemir Asaf
Bir bayana seni seviyorum dersen kaybedersin.Seni seviyorum demek iki kelimeden ibaret değil.Seni böyle seveceksem ! seni sevmiyorum..