TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 30 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    (ben) Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    🗺
    Alınan Beğeniler
    1.184
    Verilen Beğeniler
    60
    Blog Mesajları
    2

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    @ÖzgürKız, bir selfide beraber ceksek.

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: SERAFİM Mesajı Gör

Ben öyle bir şey ima etmedim kardeşim .
    Bir kardeşin olarak gördüğün için teşekkür ederim Murat abi

Üye
    selda* Avatarı

Gerçek Adı
    Selda
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.650
    Verilen Beğeniler
    1.586
    Blog Mesajları
    4

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    @ÖzgürKız din kisvesi altında her türlü haksızlık ve ağlaksızlığı yapanları kastediyorum.

Selfie çektirmek de nedir yahu, aklından ne geçiyordu

Üye
    (ben) Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    🗺
    Alınan Beğeniler
    1.184
    Verilen Beğeniler
    60
    Blog Mesajları
    2

@selda*moda oldu bu resim cekmek

Yasaklı Üye
    Eserin79 Avatarı

Gerçek Adı
    Ersin
    Son Giriş
    25.11-2019
    Saat
    12:12
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    174
    Verilen Beğeniler
    93

[QUOTE=SERAFİM;2165808]Sen böyle mi yapıyorsun öyle yapıyorum kardeş elhamdülillah Allah a peygamber e inanıyorum

Askıda Üyelik
    mukremin Avatarı

Gerçek Adı
    mükremin
    Son Giriş
    05.08-2019
    Saat
    21:28
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    40
    Verilen Beğeniler
    90

[FONT=Helvetica]Ateizm, Tanrı inancının reddidir. Tanrı fikrine dayalı “Teist” dünya görüşünü kabul etmemek demektir. Yani “Tanrı’ya inanmamak”, yada “Tanrı inancının yokluğu” anlamına geldiği söylenebilir.
    Ateizm Tanrı’nın “varolmadığına inanmak” demek değildir. Tanrı’nın “varolduğuna inanmamak” demektir. Bu noktaya dikkat ediniz, çünkü bu önemli bir fark. Ateizm bir “inanç” değildir. Fazladan bir açıklama, yada bir öneri sunmaz ateizm. Ateizm yalnızca, belli bir inancın yokluğu demektir.[/FONT]

[FONT=Helvetica]· Ateizmin çeşitleri var mıdır?[/FONT]
    [FONT=Helvetica]George H. Smith’in sınıflandırmasına göre ateizmin “negatif ateizm” ( ya da “zayıf ateizm”) ve “pozitif ateizm” (ya da “güçlü ateizm”) olarak iki çeşidi vardır. Negatif ateizm, Tanrı’nın varolmasını prensip olarak mümkün görmekle beraber, varolduğuna dair hiçbir gerekçe bulunmadığı gerekçesiyle Tanrı’yı reddeder.
    Pozitif ateizm ise, Tanrı’nın varolmasını mümkün görmez. (Bunu, Tanrı kavramının geçerli bir şekilde tanımlanmadığı, içinde çelişkiler taşıdığı veya absürd olduğu, vs. gibi gerekçelere dayanarak yapar).
    Yani negatif ateizmde bir iddia yoktur, sadece bir red vardır. Pozitif ateizmde ise hem bir red, hem de bir karşıt iddia vardır. Daha anlaşılır bir dille ifade edilirse, negatif ateist Tanrı kavramına “Varolabilir, fakat varolduğu kanıtlanmadığı sürece bu iddiayı kabul edemem” şeklinde yaklaşır. Pozitif ateistin yaklaşımı ise, “Tanrı’nın varolması mümkün değildir” şeklindedir.
    İkisi de sonuçta Tanrı kavramını reddetmek noktasında birleştiğinden, ateizm tanımlanırken ikisinin ortak noktası olan “Tanrı’ya olan inançsızlık” kullanılır. Çünkü bu inançsızlığın sebebi ne olursa olsun, ister delil yetersizliği, ister Tanrı kavramının anlamsızlığı veya absürdlüğü, isterse Tanrı kavramıyla hiç karşılaşmamış olmak olsun, hepsinin ortak noktası kişide Tanrı inancının varolmamasıdır.
    Bir de ateizmden farklı olarak, inançsızlığın başka türleri kabul edilebilecek agnostisizm, deizm ve panteizm denen düşünceler vardır.
    Agnostisizm :
    Tanrı’nın ne varolduğuna ne de yok olduğuna inanmak için yeterince kanıt olmadığını, dolayısıyla bu konuda bir karar verilemeyeceğini söyler. Fakat agnostisizmin “teist agnostisizm” ve “ateist agnostisizm” olarak ikiye ayrılabileceğini söyleyen uzmanlar da vardır. Bu uzmanlara göre, teist agnostikler Tanrı’ya inanmak için yeterince kanıt olmadığını kabul etmekle beraber yine de Tanrı’ya inanmayı tercih ederken, ateist agnostikler Tanrı’ya inanmamayı seçer. Bu şekliyle ateist agnostisizm “zayıf” ateizm haline dönüşmektedir.[/FONT]

[FONT=Helvetica]Deizm:[/FONT]
    [FONT=Helvetica]Deizm, evrenin bir yaratıcısı olduğunu kabul etmekle beraber, dinlerin ilahi olduğunu kabul etmez. Deizmin bakış açısına göre, Tanrı başlangıçta evreni yaratmış ve sonra işleyişine karışmamıştır. Dinler ilahi değil, insan yapısıdır.
    Panteizm :
    Bir de panteizm denen bir düşünce vardır ki, içinde Tanrı adı verilen bir kavram içermekle beraber, daha çok din dışı bir bakış açısı olduğu söylenebilir. Panteizme göre, Tanrı evrenin “tüm”ü, “bütün”üdür. Varolan her şey Tanrı’nın bir parçasıdır. Bu düşünce, Tanrı’yı doğaüstü bir metafizik kavram olmaktan çıkarıp, doğanın içine sokarak dinlerdeki tipik “Kişi Tanrı” anlayışından uzaklaşmaktadır.[/FONT]

[FONT=Helvetica]· Ateizm evreni açıklamaya çalışan bir felsefi akım mıdır?[/FONT]
    [FONT=Helvetica]Ateizm dünyayı açıklama iddiasında olan bir dünya görüşü ya da bir felsefi akım değildir. Ateistler dünyayı açıklama ile ilgili konularda birbirlerinden farklı görüşlere sahip olabilirler. Bir tibet rahibi, bir marksist, bir üniversite profesörü veya dünyadaki pek cok sırrı uzaylılarla açıklayan “yeni çağ” inanç sistemlerinden birine mensup bir kişi dünyanın açıklamasi ile ilgili pek çok noktada birbirlerinden çok farklı, hatta belki taban tabana zit düşüncelere sahip olabilirken, pekala da “ateizm” noktasında birleşiyor olabilirler. Dolayısıyla ateizmin ortak bir dünya açıklaması, değerler sistemi ya da ahlak felsefesi yoktur. Ateistlerin Tanrı konusu hariç diğer felsefi konulara ilişkin ortak bir dünya görüşü olmak zorunda değildir.
    Fakat ateistlerin büyük çoğunluğu bilimsel/materyalist dünya görüşüne sahip kişilerdir ve dünya ve evren açıklamaları konusunda çağdaş bilimin bulgularını kullanırlar. Dolayısıyla temel felsefi sorulara bilimin cevap verebildiği ölçüde cevap verirler. Başka bir ifadeyle, ateistler evrenin kökeni, canlılığın ortaya çıkışı, hayatın anlamı gibi temel felsefi konularda verilmesi gereken cevapları bilime havale etmişlerdir.[/FONT]

[FONT=Helvetica]· Neden ateist olunur?[/FONT]
    [FONT=Helvetica]Ateist olmak için çeşitli sebepler olabilir. Ateizm Tanrı’ya olan inancın yokluğu demek olduğundan, Tanrı kavramıyla karşılaşmamış olmak bile teorik olarak ateist olarak nitelendirilmek için bir sebep olabilir. Fakat kendilerini ateist olarak nitelendiren insanlar genellikle bu konuda kafa yorup araştırma yapmış ve bilinçli bir şekilde Tanrı kavramına inanmamayı seçmiş kişilerdir.
    Dünyaya kızgın olduğu için veya Tanrı’dan nefret ettiği için ateist olmak ise sanılanın aksine çoğu ateist için geçerli değildir. Bu tür sebepler Tanrı konusunda kafa yorup araştırma yapmak için birer motivasyon kaynağı olabilirken, iddia edilenin aksine, Tanrı kavramının reddi için kullanılan sebepler değillerdir. Nitekim bir ateist dinin dünyaya zarar verdiğini düşündüğü için çevresindeki din figürlerinden ve dinsel düşünceyi temsil eden kavram ve kişilerden hoşlanmıyor olabilir. Fakat bir insan varlığına inanmadığı bir şeyden nefret edemez.[/FONT]

[FONT=Helvetica]· Ateist ahlak var mıdır?[/FONT]
    [FONT=Helvetica]İyi ve kötüyü ayırt edebilmek için Tanrı inancının gerekli olduğu fikri de ateistlere göre geçersiz bir önyargıdır. İyi ve kötünün tespitinde dinler ve Tanrı fikri haricinde herhangi bir prensibe dayanan her ahlak felsefesi “ateist” kabul edilebilir (teistik olmayan anlamında) ve bu tür pek çok örnek bulunmaktadır.
    Hatta teizmin dünyada genel olarak ateizmden daha fazla ahlaksızlığa sebep olduğu fikri ateistler arasında yaygındır.[/FONT]

[FONT=Helvetica]· Ateistlerin sayısı nedir?[/FONT]
    [FONT=Helvetica]Kendilerini ateist olarak tanımlayan insanların sayısı günümüzün modern toplumunda bile toplam nüfusa oranla çok küçük olmasına rağmen, Tanrı kavramının alışılmış şekline inanmayan fakat konunun bilimsel ve felsefi boyutuyla meşgul olmak için yeterince zamanı, motivasyonu ya da sebebi olmayan kişiler hesaba katıldığında, “teist olmayan” kesimin sayısı oldukça önemli oranlara ulaşabilmektedir.[/FONT]

[FONT=Helvetica][FONT=inherit]Ezilenlere bu hallerinin Tanrı'nın takdiri olduğunu, bu nedenle kibirsizlik ve uysallıkla katlanıp zalimlere itaat etmelerini öneriyorlar...[/FONT]
    [FONT=inherit]LevTolstoy - Din Nedir[/FONT]
    [/FONT]

[FONT=inherit]
    [/FONT]

[FONT=Helvetica][FONT=inherit][FONT=inherit][FONT=inherit][FONT=inherit][/FONT]
    [/FONT]
    [/FONT]
    [/FONT]
    [/FONT]
    @SERAFİM arkadaşın yaptığı, dininizi sorgulamak ya da saldırmak değil. Ateizmin ne olduğunu açıklamaya çalışmaktır. Müslüman isen zaten konu ile ilgili değilsin demektir.

Bir agnostik olarak bu ülkede kendi dinini bile bilmeyen, kitabını okumayan kişiler o kadar çok iken, ateizmi anlamalarını beklemek ütopik olur.

Yasaklı Üye
    Eserin79 Avatarı

Gerçek Adı
    Ersin
    Son Giriş
    25.11-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    174
    Verilen Beğeniler
    93

Ya ne gerek zaten biliniyor.

Üye
    ÖzgürKız Avatarı

Son Giriş
    19.11-2023
    Saat
    01:25
    Yaşadığı Yer
    Hollanda
    Alınan Beğeniler
    407
    Verilen Beğeniler
    247

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: selda* Mesajı Gör
    @ÖzgürKız din kisvesi altında her türlü haksızlık ve ağlaksızlığı yapanları kastediyorum.

Selfie çektirmek de nedir yahu, aklından ne geçiyordu
    Başka birinden duymuştum. Böylece tehdit edebilirsin. Bir daha ‘biz yehovayız’ diye kapımıza gelen olmadı : )))

Yasaklı Üye
    SERAFİM Avatarı

Gerçek Adı
    Murat
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İZMİR
    Alınan Beğeniler
    2.344
    Verilen Beğeniler
    2.829

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mukremin Mesajı Gör
    @SERAFİM arkadaşın yaptığı, dininizi sorgulamak ya da saldırmak değil. Ateizmin ne olduğunu açıklamaya çalışmaktır. Müslüman isen zaten konu ile ilgili değilsin demektir.

Bir agnostik olarak bu ülkede kendi dinini bile bilmeyen, kitabını okumayan kişiler o kadar çok iken, ateizmi anlamalarını beklemek ütopik olur.
    Mükremin , değerli düşüncelerini belirttiğin için teşekkür ederim .

Dediğin gibi Ateizmin gerçekte ne olduğunu açıklamaya çalıştım .

Allah'a inanıyorum ama ateistim diyen insanlardan bile çok var çevremizde .

Doğru olanı , şuyum buyum demek yerine önce o şeyin tanımını iyi bilmek gerekiyor .

Bazı arkadaşlarda müslümanlık haricinde kalan bir inanç bir ses duyduklarında hemen öfkeleniyorlar .

Bu da bir tuhaflık .

Her açtığımız konuyu islamiyetle birleştirmeye çalışıyorlar .

Askıda Üyelik
    mukremin Avatarı

Gerçek Adı
    mükremin
    Son Giriş
    05.08-2019
    Saat
    21:28
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    40
    Verilen Beğeniler
    90

Zaten Değerlendirdiniz! 2
    @SERAFİM herhangi bir tuhaflık yok. Orta Doğu'da işler böyle yürür. Sus, konuşma, soru sorma, sorgulama, fazla okuma kafayı yersin, sesini çıkartma vs. Uzar gider liste.

Sana sataşmaları da bu yüzden. Dinsizlik sözcüğü bile korkutuyor.

Üye
    cavitünder Avatarı

Gerçek Adı
    cavit
    Son Giriş
    30.06-2020
    Saat
    21:45
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    7
    Verilen Beğeniler
    73

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mukremin Mesajı Gör
    @SERAFİM herhangi bir tuhaflık yok. Orta Doğu'da işler böyle yürür. Sus, konuşma, soru sorma, sorgulama, fazla okuma kafayı yersin, sesini çıkartma vs. Uzar gider liste.

Sana sataşmaları da bu yüzden. Dinsizlik sözcüğü bile korkutuyor.
    teşhisin çok doğru arkadaşım yanlış anlamazsan küçük bir ilave yapmak istiyorum .Birde sıkıştıklarında allahın işine sorgu sual olunmaz varki bu tamamen düşünme yeteneklerini rafa kaldırıyor

Üye
    selda* Avatarı

Gerçek Adı
    Selda
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.650
    Verilen Beğeniler
    1.586
    Blog Mesajları
    4

Deist, Agnostik ve son safha Ateist...

Deist dinlere inanmaz ancak Tanrı vardır görüşünü benimser.
    Agnostik Tanrı’nın varlığının ya da yokluğunun bilinemeyeceğini öne sürer.
    Ateist ise tamamını red eder.

Üye
    Prayer Avatarı

Gerçek Adı
    ahmet mustafa
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    hatay
    Alınan Beğeniler
    216
    Verilen Beğeniler
    130

Zaten Değerlendirdiniz! 2

Diyelim ki biri de seni şamanizme ,ateizme ya da budizme davet etti

O zaman ne yaparsın

Şıkları veriyorum

a - Sen kimsin bana başka bir dini tabliğ ediyorsun diyip onu öldürürüm

b - Haddini bil der bir daha o kişiyle konuşmam

c - Ona salak ,aptal cahil vs der yerden yere vururum

d - Hepsini yaparım

-e Hiç birini yapmam

Aklın yolu bir derim, her türlü görüşü kendi düşünce potamda eritir, değerlendirim. Uslubüma, özellikle (varsa) art niyetli imalarda bulunmak yerine kendime çeki düzen verir özeleştirimi yaparım.

Yasaklı Üye
    SERAFİM Avatarı

Gerçek Adı
    Murat
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İZMİR
    Alınan Beğeniler
    2.344
    Verilen Beğeniler
    2.829

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Prayer Mesajı Gör
    -e Hiç birini yapmam
    Eğer dediğin gibi yapıyorsan harika bir insansın , tebrik ederim arkadaşım .

Her inanca ve de her yaşam biçimine saygılı olmamız en doğrusu .

Bizler bireyiz ,müdahale haklarımızda aşırıya kaçamayız .

Üye
    OĞUZATAY Avatarı

Gerçek Adı
    Emrah
    Son Giriş
    08.12-2022
    Saat
    17:02
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.248
    Verilen Beğeniler
    567
    Blog Mesajları
    84

İnanç: Kişisel bir tercih! Herkes birbirine saygılı olduktan sonra; gayet rahat bir şekilde bir ateistle bir müslüman konuşabilir. Ben bir müslüman olarak iş yerimde: (agnostik, ateist) arkadaşlarla konuşuyorum. Bana 'hayırlı cumalar derler, bayramımı tebrik ederler' bu senin inancın sana göre mübarek olsun, derler. Her şey hoşgörü de bitiyor!

Yasaklı Üye
    Eserin79 Avatarı

Gerçek Adı
    Ersin
    Son Giriş
    25.11-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    174
    Verilen Beğeniler
    93

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Yazmayayım dedim dayanamıyorum binlerce insanla karşılaşmam gördüklerim bana Müslümanım diyen ülkem insanının %90 oranında gizli deist olduğu düşüncesine taşıdı hak yeniyormu dibine kadar azgınlık taşkınlık dürüst olmayan işler kabhtler günahlar ya ettik Allah affetsin aynı şeylere gene devam bunlar benim düşüncem.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12