@ÖzgürKız din kisvesi altında her türlü haksızlık ve ağlaksızlığı yapanları kastediyorum.
Selfie çektirmek de nedir yahu, aklından ne geçiyordu![]()
@ÖzgürKız, bir selfide beraber ceksek.
Bir kardeşin olarak gördüğün için teşekkür ederim Murat abi
@ÖzgürKız din kisvesi altında her türlü haksızlık ve ağlaksızlığı yapanları kastediyorum.
Selfie çektirmek de nedir yahu, aklından ne geçiyordu![]()
@selda*moda oldu bu resim cekmek
[QUOTE=SERAFİM;2165808]Sen böyle mi yapıyorsunöyle yapıyorum kardeş elhamdülillah Allah a peygamber e inanıyorum
@SERAFİM arkadaşın yaptığı, dininizi sorgulamak ya da saldırmak değil. Ateizmin ne olduğunu açıklamaya çalışmaktır. Müslüman isen zaten konu ile ilgili değilsin demektir.
Bir agnostik olarak bu ülkede kendi dinini bile bilmeyen, kitabını okumayan kişiler o kadar çok iken, ateizmi anlamalarını beklemek ütopik olur.
Ya ne gerek zaten biliniyor.
Mükremin , değerli düşüncelerini belirttiğin için teşekkür ederim .
Dediğin gibi Ateizmin gerçekte ne olduğunu açıklamaya çalıştım .
Allah'a inanıyorum ama ateistim diyen insanlardan bile çok var çevremizde .
Doğru olanı , şuyum buyum demek yerine önce o şeyin tanımını iyi bilmek gerekiyor .
Bazı arkadaşlarda müslümanlık haricinde kalan bir inanç bir ses duyduklarında hemen öfkeleniyorlar .
Bu da bir tuhaflık .
Her açtığımız konuyu islamiyetle birleştirmeye çalışıyorlar .
@SERAFİM herhangi bir tuhaflık yok. Orta Doğu'da işler böyle yürür. Sus, konuşma, soru sorma, sorgulama, fazla okuma kafayı yersin, sesini çıkartma vs. Uzar gider liste.
Sana sataşmaları da bu yüzden. Dinsizlik sözcüğü bile korkutuyor.
Deist, Agnostik ve son safha Ateist...
Deist dinlere inanmaz ancak Tanrı vardır görüşünü benimser.
Agnostik Tanrı’nın varlığının ya da yokluğunun bilinemeyeceğini öne sürer.
Ateist ise tamamını red eder.
İnanç: Kişisel bir tercih! Herkes birbirine saygılı olduktan sonra; gayet rahat bir şekilde bir ateistle bir müslüman konuşabilir. Ben bir müslüman olarak iş yerimde: (agnostik, ateist) arkadaşlarla konuşuyorum. Bana 'hayırlı cumalar derler, bayramımı tebrik ederler' bu senin inancın sana göre mübarek olsun, derler. Her şey hoşgörü de bitiyor!
Yazmayayım dedim dayanamıyorum binlerce insanla karşılaşmam gördüklerim bana Müslümanım diyen ülkem insanının %90 oranında gizli deist olduğu düşüncesine taşıdı hak yeniyormu dibine kadar azgınlık taşkınlık dürüst olmayan işler kabhtler günahlar ya ettik Allah affetsin aynı şeylere gene devam bunlar benim düşüncem.