@ugir
Felç, yürüyemiyorum.
@ugir
Felç, yürüyemiyorum.
Alabilirsiniz evet tertibatlı ehliyet için ayrıca başvurunuz h sınıfı olmalı saniriim
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@sürgünüm
Otomatik vites özel tertibatınız değilse, TSE'de sıkıntı yaşamamak için yeni B özel tertibat kodlu B ehliyeti çıkarmanız gerekiyor. Otomatik vites için gerek yok deniyordu ama yeni yönetmelik ile 2016(yanlış hatırlamıyorsam) öncesine H sınıfı ehliyetler için gerek olduğu çıktı.
benimde sorum tamda bu 2005 araba aldım mayısta süresi doluyor yeni ehliyet istiyorlar mı acaba yoksa eski ehliyetimle alabilirmiyim.Birde raporumu bu sene yenilettim araç için farklı bi rapora gerek varmıdır acaba raporumun arkasında ötv'den yararlanabilir yazıyo
arkadaslar işin içinden çıkamadık.Engelliler biz in verdiği hesaplama aracı ile satıcının vermiş olduğu fiyat kesinlikle uymuyor.Hata bizde mi yoksa satıcı üzerine para mı koyuyor.Örneğin:
dacia stempvey turbo eco-g 105bin250 tl
bunu hesaplayabilir misiniz?şimdiden teşekkürler
70 bin TL. ANCAK pazarlık yapınız. sizin verdiğiniz fiyata göre 65-75 arası olur...
aracın ötv oranı nedir?
eğer %45 ise --- "aracın normal fiyatı / 1,45"
eğer %50 ise --- "aracın normal fiyatı / 1,50"
eğer %60 ise --- "aracın normal fiyatı / 1,60"
satıcının rakamları bu rakamlardan yüksek çıkıyorsa sizden normal satışlara göre daha fazla para kazanmaya çalışıyor demektir. Eğer bu rakamlara inmiyorsa mutlaka başka bir bayiden alın.
peki fiyata göre mi % lik oran değişiyor.
@loresima
Aracın vergisiz fiyatına göre vergi alınır.
Silindir Hacmi Vergisiz Satış Tutarı ÖTV
1600 cm³'e kadar 70.000 TL'ye kadar %45
1600 cm³'e kadar 70.000 TL - 120.000 TL arası %50
1600 cm³'e kadar 120.000 TL üzeri %60
Bugün Pejo 208 için pazarlık ettim , en son 106 Bin TL fiyata indi, ötv hesaplamasından sonra 79 Bine indi..
Başka bir marka satan bayiye hesaplattırdım 75 bin civarı bir rakama gelir dedi, bu ötv hesaplamasını bir türlü kafam almıyor..
1. : 79 bin hesaplaması doğru mu?
2. : Şu an Türkiye'de %35 diye bir ötv var mı?
Teşekkürler
@muratgul
fiyat 106 k ise /1.50=70.600 olur normal rakam bu.
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@ugir
Buna +kdv mi ekleyeceğiz?