Merhaba
yukarıda bahsedilen konu tarihi biraz eski. şuan itibarıyle %90 özürlü olan bir kişi nekadar indirim olur.
örneğin. 34 000 tl 0 fiyatıo olan bir araç 12 580 tl indirim olurmu ?
Merhaba
yukarıda bahsedilen konu tarihi biraz eski. şuan itibarıyle %90 özürlü olan bir kişi nekadar indirim olur.
örneğin. 34 000 tl 0 fiyatıo olan bir araç 12 580 tl indirim olurmu ?
hayırlı geceler öncelikle
bende %70 engelliyim araba almayı düşünüyorum
45 bin lira normal satış fiyatı olan araçta % kaç indirim oluyor
ne kadara kadar fiyatı düşüyor
eğer yardımcı olursanız sevinirim
Selahattin bey önce 45000/1.18=38135
38135/1.37=27836
27836*1.18=32846-bandrol yaklaşık 32000 tabii ki bayiden birde indirim alacaksınız alabilirseniz birkaç bayiye fiyat sorun ama hesaplama böyle
örneğin alacağın araç 20.000 lira 20.000 i 1,18 e bölüyosun. çıkan sonucu1,37 ye bölüyosun. çıkan sonucu 1.18 le çarpıyosun. aracın indirimli fiyatı çıkıyor. sonuç olarak 14.600 liraya gelir araç sana
Evet alperen bey aynen hesaplama bu şekilde yanlız bandrolü düşeceksin pazarlıkla 14bine alınır
selam arkadaşlar annem %74 ağır özürlü araba alsak ötv den yaraalanma imkanımız nedir((aslında sunu söylim annem %90 fazla alması lazımdı çünkü hem alzhemir hemde tek gözü yok bide malum yaşlılık)) Not: arkadaşım agır özülrü olduktan sonra alabilirsiniz demişti yani ötv den yararlanilbiarsiniz demişti şimdiiden teşekkürler...
By-34 hayır alamazsınız çünkü ya %90 ve üzeri ya da ortopedik özürlü olması lazım
cdisci;
çok sağolun cemil bey epey faydalı bilgilendirme oldu. Güzel indirim oluyormuş bu hesabı alacağımı düşündüğüm araçlarda uygularım.
illa %90 olcak neyse artrık yapıcak bir şey yok teşkkeürler..
çok sağolun bilgilendirmeler için
ancak şunuda merak ediyorum benim engelim ortopedik değil yani tertipatlı araç almayacağım bu şekilde alabiliyoruz değil mi
yani bu indirimde sadece tertipatlı araç alacaklar mı yararlanıyor ya da % 90 üzeri engelliler mi?
Evet selahattin bey sadece %90 ve özrü olan ve ortopedik özürlüler faydalanabilir
slm alüylüm kursun bakmayın ben özürlü işitme cihaz kullayorum az yüzle kac veriliyorum abim araba için söyiyorum
slkbsm;
Hiç birşey anlamadım fakat ötv den muaf olmak için en az yüzde kaç raporum olması gerekiyor diye soruyorsunuz sanırım.
Yüzdenin hiç bir değeri yok ötv den muaf olmak için.. Eğer özürünüz tertibatlı araç kullanmayı gerektiriyorsa, ötv den muaf olabilirsiniz
Ayrıca %90 ve üzeri özür oranınız varsa hiç bir şarta bağlı kalmadan ötv indiriminden yararlanabilirsiniz.