Arkadaşım ev bakım ücreti alan aile 2022 maaşı alabiliyormu alması için nereye başvurmalı günlerdir bu sorunun cevabını arıyorum.teşekkürler
Arkadaşım ev bakım ücreti alan aile 2022 maaşı alabiliyormu alması için nereye başvurmalı günlerdir bu sorunun cevabını arıyorum.teşekkürler
burcu 2022 kesin kesilirde evde bakım dan emin değilim çünkü otomatikmen bağkurlu oluyorsun sgk ya dilekçe yollaman lazım kestirmek için
nilgün hanım gerekli koşullar a uygunsa sosyal hizmetlere başvuruyorsunuz
evde bakım için
2022 için kaymakamlığa
zaten bağkur isteğe bağlı ödeniyor.o etkilemiyordu.iş yeri olunca bağkurlu olması etkiliyor demekki.bilmem iyi oldu sonra ceza felan çıkmasın karşımıza..
normal bağkur yani çalışan olunca kesiliyorda,isteğe bağlı olunca kesilmiyor merak ettim.
İsteğe bağlı prim de olsa 2022 aylığı kesinlikle kesilir, kestirmekle yükümlüsünüz.
Evde bakım hizmetiinde ise, isteğe bağlı sigortalılık etkilemez, ama işyeri açılırsa, bu durumda ortaya çıkacak olan gelir, konunun shçek'na bildirilmesini ve yeniden değerlendirilmesini şart hale getirir.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
işyeri daha açılmadı.bağkurda istege bağlı ödeniyor ama içerde borçluyuz.işyeri açılmadanda bu durumu sheçe bildirmemiz gereklimi?yalnız ben 2022 maaşına başvurmadan bu durumu sizinle paylaşmıştım sizden bilgi alıp ona göre başvuru yapmıştım.şimdi herhangi sorun çıkarmıki?işyeri açıldıgındada bildirim yaparım.
İşyeri açıldığında shçek'e bildirmelisiniz.
2022 ile ilgili olarak, 1.08.2008'de yönetmeliğe eklenen bir ibare ile, isteğe bağlı prim ödeyen kişiler 2022 aylığından yararlanamaz. Size ne zaman ne cevap verdim anımsamıyorum...
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Baba Bağkur borcunu öderse çocuğun 2022 maaşına zarar gelir mi? bu başlıkta var bülent bey.ben o zamanlar yeni üyeydimilk kafama takılan sorularımdan biriydi.şimdi bu şekilde yazdınız tedirgin oldum.ne yapmam lazım.hala istege bağlı bağkurluyuz ve borcunu ödüyoruz.daha işyerini açmadık.
Mmm, isteğe bağlı prim çocuk adına olmadığı, çocuk sizin isteğe bağlı sigortalılığınızdan dolayı sağlık güvencesinden yararlanmadığı için/sürece, 2022 aylığınız bu gerekçeyle kesilmez.
2022 yönetmeliği'nin aşağıdaki maddesinden benim anladığım bu:
Aylıktan faydalanamayacaklar
MADDE 5 –
a) (Değişik:R.G.-1/8/2008-26954) 2 nci maddenin (d) bendi kapsamında olanlar hariç olmak üzere, hangi adla olursa olsun herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan bir gelir veya aylık hakkından faydalananlar ile isteğe bağlı prim ödeyenler dahil olmak üzere Kuruma prim ödeyenler,
nasıl ya kafam karıştı benim.istege bağlı bağkur evet çocuk adına degil baba adına ama çocuk bundan yararlanıyor.18 yaş altı diye kaıtlarda çıkmıyor.bağkurlu diye giriyorlar öyle çıkıyor.ee bu durumda babanın sigortasından yararlanmış olmuyormu?
18 yaş altı kapsamında ise babasının sağlık güvencesinde değildir.
burcunun babası yani eşim sevgili kalem.
evet bende öyle biliyordum.hastanede sorun çıktı sgk ya git açtır dediler.gidip çocugun ismini verip sağlıkdan yararlanmak için açtırdım.hastane açılmamış dedi tekrar gittim oradaki görevli çocugun babasının bağkurlu oldugunu ve borçlu oldugunu söyledi.ve 18 yaş altı diye söylemeyin bağkurlu deyin öyle çıkacaktır dediler.sonra hastanede denileni uyguladık.evet bakıldı.
Ben bir sorun olacağaını sanmıyorum... İsteğe bağlı prim ödeyen sakat kişi 2022 aylığı alamaz. Yukarıdaki maddeden benim anladığım bu.
yani evraklar bilgiler hepsi verildi.atlayacakları bir durum olmasa gerek.yani sonuçta maaşa bağlandık.bu 2.alışımız olacak haziranda.ama yinede yazılanlara bakınca tedirgin oldum.yanlış bir durum varsa gidip bildirmek isterim.sonrasında başımız ağrımazsın..