@Sessiz Dünyalı
Boş konuşma çok bilmişlik yapıyon bayram ikramiyesi için yazdım o işlere çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı bakmiyormu
@ibrahim118
Engellilere yönelik sosyal yardım Aile Ve Sosyal Polit. Bakanlığı ilgileniyor. Çalışma Bakanlığının ne alakası var, ben çözebilmiş değilim. Ciddiyetsizlik, baştan savma bile buradan anlaşılabiliyor.
@afyonlu_biz03
Laf sokmanın sırası değil. Ne demek 'senin gibi bedava oturmak'? Ben de senin gibi oturduğun yerden yaptığın gibi Cimer'e uzun uzun kafa patlatıp yazmıştım. Sen taa Ankaralara gidip de mi yaptın başvurunu? Ben bu laf sokma cambazlıklarını yemem!
@Sessiz Dünyalı
Boş konuşma çok bilmişlik yapıyon bayram ikramiyesi için yazdım o işlere çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı bakmiyormu
Burda birbirimize laf söylemek yerine hergün gerekli kişileri etiketleyip twit atsak bir şansımız olur belki
Kardeşlerim kimse kendisinden başkasını düşünmüyor şu site üyeleri yöneticileri bile müdahil olsa sesimiz duyulur ama kimsenin umurun da değil işine gelen canın yanınca siteye yazıp yardım edin diyor engellinin şartından geçinmeye gelince iyi bu site reklamları üyeleri sayesin de alıyor şimdi kimseden tık yok o yüzden sana bana kimse zam vermez böyle geldi böyle gidecek
Seversiniz sevmezsiniz bilemem ama bizi düşünen tek siyasi sanırım şuan için Fatih Erbakan. Engelli maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılma şartı var 30 maddelik ittifak şartlarının arasında. Muhalefet partileri ve AK Parti engellileri yok sayıyor artık önceden seçim dönemlerinde bizden bahsederlerdi artık oda yok tamamen unutulduk.
Partisinin adı her ne olursa olsun,siyasilerin seçim öncesi söylediklerine, verdikleri vaatlere hala inanıyorsanız, geçmişten hiç ders almamışınız demektir! bknz: https://www.yenisafak.com/foto-galer...utmadi-2005448
Benim aklımda en çok yer edeni 500 günde her aileye 2 anahtar vaadiydi. Muhalif gazeteler seçim sonrası 500 gün boyunca birinci sayfalarından geçen gün sayısı ilan ettilerdi… "Cennetin anahtarı" dahi vaad edildi bu ülkede siyasiler tarafından...
Benim hatırladığım kadarıyla bugünkü muhalif partilerin engelli yardımlarının yükseltilmesi için TBMM'de son birkaç yıldır "komisyonda" bekletilen teklifi vardı. hatta birkaç ay evvel teklifin linkini paylaşıyorlardı ,yazalım da bu teklifi dikkate alsınlar vs yazılıyordu bu forumdaki bir konuda.
Bu zamlar herkesi kapsayan bir durum bizim temel sorunumuz bize verilen maaşın devede kulak olması emekliye verdiği zamla en düşük emeklinin maaşı 7500 + her bayramda 2000 bin lira engelliye verdiği maaş ne emeklinin bayram ikramiyesinden daha az esas sorun burda bu adaletsizliği gidermeleri lazım zam en azından asgari yada emekli maaşının yarısını vermeli yoksa memura emekliye %40 verdi bizede aynı zam geliyor diye sevinip kendimizi kandırmayalım aradaki fark düşürülmeli emekli pirim ödedi diyecekler gurupdan diyecek var aynı maaşı vermezler diye benim bildiğim hiç pirim ödemeden emekli olmuş yüzlerce insan var köye yaşayan neymiş zamanında tmo ne ofise buğday arpa verdigini belgeleyen makbuzu olan kişiler erbakan hükümetinde bir kuruş ödemeden emekli oldu onlara veriyorlarda malları mülkleri variken engelinin malı mülkü bırak yarim insan olduğu halde verdiği maaş 5 kilo et parası vay be
Bakın İbrahim 118 can alıcı noktaya değinmiş.Bir aylık engelli maaşı 5 kg ete denk diyor.Yani ölmüşüz ağlayanımız yok misali.
Şu zamanlarda "iyileştirme" gibi tanımlarla birşeyler beklenebilir engelliler içinde evet! Ancak;
Ekonomi sayfalarını ,ekonomistleri takip edeniniz var mıdır bilmiyorum ama; hem yerli hem yabancı ekonomistlerin söylediği,
halihazırda uygulanan ekonominin temmuza kadar ancak dayanabileceği,şu faiz düşürücem dövizi de belli noktada tutacağım söyleminin yaza kadar ancak uygulanabileceği vurgulanıyor!
Aranızda döviz kurunu takip eden varsa son 10 günde dolar 18.96dan bugün 19.18e geldi. Ekonomistlerinde dediği,
Merkez bankasının artık baskıya dayanamayacağı yönünde.
Şimdi seçim ekonomisi uygulanmaya başlandı geçenlerde elektriğe tüm abonelere %15 nisandan itibaren indirim dendi,en düşük emekli maaşı şu dendi ,bayram ikramiyelerini şu kadar yaptık dendi,evet bize engellilerinde bu dönemde birşeyler koparabilmesi muhtemeldir.
Son yerel seçimde marketlerde kasada görüyordum her halinden AKP'li olduğu belli vatandaşların sepet sepet yüzlerce milyonluk alışverişi yardım kartlarıyla ödediğine şahit oluyordum,muhtemelen yine bunu göreceğiz.
Nakite ihtiyacın had safhada olduğu, depremle de her anlamda büyük yara almış bir ekonominin seçim sonrası büyük bir krize ,hatta bundan evvelkilerden daha beterine doğru gitmesi,bize olası yapılacak "iyileştirmelerin" seçim sonrası pula dönüşmesi olasılığı kuvvetle muhtemeldir.
Yani şu dönemde seçime kadar ne kopardın kopardın,sonrası Allah herkesin yardımcısı olsun! Zor günler geliyor…
@Başgedikli
Doğru değilmi arkadaşım sabah akşam haberlerde emekli aç emekliye zam emeklinin maaşı asgari ücretden az emekli yaşayamaz tamam doğrudur bu pahalılıkta ama birde engelli maaşlarına bakın elinizi vicdanınıza koyun beğenilmeyen emekli maaşının beşte biri kadar engelli maaşı alan insanlar var onlarda insan değilmi neden görmezden geliniyor sahip çıkan yok Allaha havele etmekten başka ne diyelim aç gözler nefisler doysun sonra belki bize sıra gelir
@ibrahim118 Emekliler,staj kanunu çıksın diye bekleyenler,atama isteyenler vs hangi kesim varsa hepsi çok güzel seslerini duyuruyorlar.Sessiz kalmak sadece bize mahsus.Maalesef ne engelli dernekleri,ne toplum örgütleri hiç kimse en ufak bir şey istemiyor.En basit örneği şu site bile alakasız kalıyor.
Arkadaşlar kendimiz organize olalım biriniz watsap grubu kursun eylem yapalım haber kanallarını davet edelim eyleme gelecek arkadaşlar gruba üye olsun Ankara da eylem yapalım . Twit atmak tan facebook a yazmaktan cimer e yazmaktan daha etkili olacağı kanatindeyim.devletten hakkımızı alalım. Engelli olduğumdan beri is bulamıyorum. Devlet bize sahip çıkmak zorunda devlet biziz.biriniz watsap grubu oluşturun.sonra eyleme geçelim.ben varım 20 30 kişi bile kafi maksat sesimizi duyurmak.
Konu Şamil67 tarafından değiştirilmiştir (01.04-2023 Saat 12:55 ).