@Fatma8i
Aylıkların, muhtaçlık kriteri ile belirleniyor olması zaten başlıca sorun. Asgari ücret zammı ile dengede tutulur bu diye düşünüyorum ama bu kriter engellileri her halükarda kötü duruma hem düşürüyor hem gösteriyor.
@deasn12
Evet beni de endişelendiren tam olarak bu asgari űcrete zam gelmemesi nedeniyle gelir kriteri oranında yűkselme olmaz iken emekli ve memur maaşına gelen zamlarla gelir aşımı yaşamak
@OturanBoğa
Umarım yapılmaz bu kriterin ailemize gőre belirlenmesi bizi madur ediyor maaşlara gelecek olan zamlara bile mutlu olamıyoruz
@Fatma8i
Aylıkların, muhtaçlık kriteri ile belirleniyor olması zaten başlıca sorun. Asgari ücret zammı ile dengede tutulur bu diye düşünüyorum ama bu kriter engellileri her halükarda kötü duruma hem düşürüyor hem gösteriyor.
@WheelchairUser
Gerçekten őyle sűrekli bir hesaplama ve gelir aşımı endişesi yaşıyoruz. 😔
Kesinlikle asgari űcret zammıyla denge de tutulursa bizde emekli ve memur maaşlarına yapılan zamlarda bu endişeyi ve korkuyu yaşamayız.
Aradaki fark 600 tl gibi çokta azımsanmayacak bir miktar bile olsa şimdiden gelecek olan zamlarla birlikte gelir aşımı yaşama endişesi yaşamaya başladım bunu pek çoğumuzda yaşıyoruz
@Fatma8i Bu devlet enflasyonu düşürmek uğruna emekli bayram ikramiyesinde bile artışı uygun görmüyor şuanda. Kaldıki engelli maaşı ve evde bakım ödemesine destek olsunlar.
@Fatma8i
Maalesef. Binaenaleyh "engellilerin" bunu bile çözecek bir lobisi yok diyelim))
Zam oranları temmuz'un hangi zamanında belli oluyor biliyormusun peki arkadaşlar başımı, sonumu?
O tarihe kadar bu korku olacak galiba
@Fatma8i
Temmuzun ilk haftası belli olur alıncak zamda %30 garanti olur
@tolg@
Teşekkűr ederim.
Her ikisi içinde mi ayrı ayrı %30 oluyor peki
Hem emekli hem memur
Konu Fatma8i tarafından değiştirilmiştir (16.04-2022 Saat 00:33 ).
Engelli maaslari miktarında kesintiye gilecegi doğru mı?
@Fatma8i
Eve kaç maaş giriyorsa her maaşın üstüne %30 ekleyin tahminen enflasyon %30 civarında olur
https://zam.hesaplama.net/ maaşınızı burdan hesaplayın basit yöntem bende şimdi buldum
Engelli aylıkları ödeme günü öne çekilmiş sanki 29.04 ödeme başlangıç tarihi yazıyor e-devlette
@Oglak265
Bayram dolayısıyla erken verilecek maaşlar bu ay. Haziran'da normal gününde çekecek herkes.
Temmuz ayında bizim engelli maaşlarına yaklaşık ne kadar zam gelir acaba ? Yüzde kaç gibi zam yapılır yani ?