araç senin üzerine görüneceği için büyük ihtimal keserler diye düşünüyorum ben toki evi almıştım engelli olmadan öncre ona taksit ödediğim için gelirin varki ödüyorsun dediler gerisini sen düşün
Şimdi arkadaşlar biraz ayrıntılı yazacağım,,
Benim kardeşim bizimle kalıyordu fakat artık işi gereği başka yerde kalacak ev adresini değiştirecek,
ayrıca benim raporumu kullanıp ötvli araç alacağız onun üstüne olacak
sorum şu bu annemin bakım maaşı ile benim engelli maaşımı etkiler mi..
şimdi benim kardeşim uzman asker oldu onun maaşı bizim maaşımızın kesilmesine sebep olur mu ayrıca alacağımız araç limiti sonuna kadar kullanmak istiyoruz 300 bin e kadar araç alımında ötv kullanabiliyormuşuz bunun bir limiti şartı var mı
yani biz şunu istiyoruz arabamızı alalım fakat maaşlarımız kesilme riski varmış, zaten kardeşim farklı eve çıkacak bu evden sayılmayacak etkileme durumu var mı
şimdiden teşekkür ederim
araç senin üzerine görüneceği için büyük ihtimal keserler diye düşünüyorum ben toki evi almıştım engelli olmadan öncre ona taksit ödediğim için gelirin varki ödüyorsun dediler gerisini sen düşün
aracı kardeşimin üzerine yapacağız, kardeşim ile bizimle birlikte kalmayacak
@brkfrk66
kardeşinin üzerine olacaksa ötv siz normal bir araba alabilirsiniz senin raporun üzerine alınacaksa ruhsatta senin adın yazar kardeşin kullana bilir
%90 üstüne olsa altıda olsa rapor sahibi kimse onun adına ötv den araç alına bilir
onu anlamadım benim öğrenmek istediğim, alacağımız araç yüzünden maaşlarımız kesilebilir mi
Abinin ikametgahı sizden farklı ve ise kesilmez onun alacağı araba ev vs sizin haneyi ilgilendirmez fakat araba senin adına alınırsa o araba size yüzde bilmem kaç gelir olarak ilave edilir işler karışır yeniden hesaplarlar hane gelirini
@brkfrk66
Araba senin adına olacağı için; Araba sahibi sen olacağınız için; Ruhsata sizin adınız yazılacak. Ve gelir hesabı değişecek.
Kardeşiniz gittiği için kişi başı gelir değişecek; üstüne araba aldığınız için bir daha değisecek...
Yanı Olumsuz etki 2 tane... Maaş bağlanmasına esas kural sınırı geçerseniz maaşınız kesilecek.
Arabayı kardeşinizin kullanması yine de kuralı değiştirmez.
Kesilmesi lazım dogru olan o.
ben doğruyu eğrisi ile ilgilenmiyorum bilgi almak için yazıyorum..
Biz evde 3 kişiyiz kardeşim gittiği zaman 2 kalıyoruz geçim kaynağımız ise annemin bakım maaşı birde benim engelli maaşım başka yok..
kardeşim işi geri uzman asker olduğu için artık bizimle kalmıyor... ikametkah değiştirecek.. fakat benim engelli raporum var %95 bunu kullanıp araba almamız benim maaşımı nasıl etkiliyor ben onu anlamıyorum alacağız ama alacak olan kardeşim ödeyecek olanda kardeşim kullanacak olanda kardeşim benim raporum benim adıma alınması onun üzerine yapacağız anlamı tasımaz mı ayrıca araba yüzünden neden maaşlarımız kesiliyor kardeşim sonuçta evden ayrılacak annem ile benim gelirim de sınırı geçmiyor
soruyu daha da basitleştirirsek kardeşim evden ayrıldı artık haneden sayılmıyor ama raporumu kullanarak araba almak istiyoruz, bu etkiler mi
@brkfrk66
öncelıkle engellı maaşındna kasıt 2022 ise büyük ihtimal kesılır
2022 de araç hesabı aşagıdakı gibi edılıo
Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.
300 000 / 120 : 2500 tl
hane gelırı otomatıkmen 2500 tl artış gösterır
ebm için evde kaç kişisiniz ve geliriniz nedir bilmek lazım.geçen yıl sordugmda lüks pahalı bişi olmasın 200 binden fazla olamsın demıstı görevlı.
kısaca araç maaşlarınızı olumsuz etkıler.
araç sizn adınıza olacagı için kontrollerde sızde görunmeyıp başka il ilçede adrestekı bırnde görunmesı olumsuz etkı eder.heç bişi olmazsa gene bişi olur .ödemedıgınız aldıgnız ındırımı faızle sızden alırlar ebm kesılmese bile ki kesılmesıde kuvvetlı ıhtımal
maaşlardan olmak ıstemıosanız bence araç almayın ama tercıh sizin
Takıldığın nokta şu: Senin raporunla alinacak araba senin üstüne olur. Kim kullanırsa kullansın; kimin evinin önünde durursa dursun senin adına tecilli olmak zorunda yoksa OTV indirimi olmaz. O arabayı abinin üzerine yapamazsın.
Abin taşınırsa geliri hesaptan çıkar sadece. Bu sefer araba fiyatinin 120'de biri sizin geliriniz üstüne eklenir; ona gore gelir testi yapilir. Bu hesaba göre sınırın üstüne cikarsaniz maaşınız kesilir.
Ben bu devletin yerinde olsam senin ve senin gibilerin aualığnı keserim ve almış olduğun maaşı faziyile geri alırım 300.binliralık arabaya biniyorsun engelli aylığı ve bakım aylığını hak etmiyorsun demekdir o kadar gariban insanlar var bırak onlar alırsın hak yeme boş boşuna bu dünyanın elbet bir sonu var hesabı çok ağır olur
@Halil377 kardeşim adam gidip calmıyor gizli saklı işde yapmıyor arabayı alır almaz onun bileceği iş devlete gelince aylığa göre sınır koymuş kim bu sınırı gecerse keserim diyor hakkın yok bu arkadaşa yok hak etmiyorsun aylığını kessinler bir insana yakışmıyacak kelimeler hayırlı akşamlar