TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 8 mesajın 1-8 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    reset1907 Avatarı

Son Giriş
    31.07-2020
    Saat
    15:46
    Yaşadığı Yer
    Mardin
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    1

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Merhaba. Şubat ayında tekrar 2022 maaşı için başvuru yapmıştım. Şuan onaylandı ve hayırlısıyla 9-11 Haziran'da alacağım.

Şunu sormak istiyorum. Ben İŞKUR'da TYP'ye başvurdum. Kurada adımın çıkması halinde 5 Haziran'da işe başlamam gerekecek. Sanırım sigortam da 5 Haziran'da başlayacak. Kaç yıldır alamadığım 2022 maaşımı 9-11 Haziran'da alabilecek miyim yoksa sigortalı olduğum an otomatik olarak kesilecek mi?

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    00:18
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

Zaten Değerlendirdiniz! 2
    @reset1907
    daha önce aylığın kesilmiş. sonra şubat'ta başvurmuşsun tekrar. aylığın onaylanmış. işlemlerin yetişmediği için mart'ta ödeme alamamışsın.
    5 haziran'da sigortalı çalışmaya başlayacakmışsın. 1 haziran'dan önce sigortalı olmadığın takdirde haziran dönem aylığını çekebilirsin.
    5 haziran'da sigortalı olacakmışsın zaten. haziran ödemeni çekmende sorun yok. borç çıkartılmaz da.

ama sigortan devam ederse ve 1 eylül öncesinde sigortalı olduğun tespit edilirse aylığın eylül başında fesh edilir. haziran ödemesini de geri istemezler. haziran dönem ödemesi senin hakkın çünkü. yersiz ödeme konusu olamaz.

sigortalı olur olmaz aylık kesilmiyor. her ödeme dönemi öncesinde (haziran,eylül,aralık, mart) sistem aracılıgıyla sgk kaydınızın olup olmadığı kontrolü yapılıyor. sgk kaydı olduğu tespit edilenelrin aylıkları ise ödeme dönemi öncesinde sistem aracılıgıyla fesh ediliyor.

Üye
    reset1907 Avatarı

Son Giriş
    31.07-2020
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Mardin
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    1

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @Kalem abla teşekkür ederim. Sizden böyle detaylı bir cevap bekliyordum.
    Konu reset1907 tarafından değiştirilmiştir (29.05-2018 Saat 04:57 ).

Üye
    Gazeteci Şerif Avatarı

Son Giriş
    12.12-2019
    Saat
    08:41
    Yaşadığı Yer
    Samsun
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    2

@reset1907

Merhaba,
    Şubat ayında başvurup hak sahibi olduysanız şubat + mart + nisan + mayıs + haziran alabilirsiniz. Ancak Haziran ayında gelen ödeme peşin ödeme olduğu için Temmuz ve Ağustos Maaşı da gelebilir. Buna dikkat etmenizi öneririm. Temmuz ve Ağustos maaşı için başvuru yaptığınız kuruma danışın.

Üye
    reset1907 Avatarı

Son Giriş
    31.07-2020
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Mardin
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    1

@Gazeteci Şerif Şuan E-Devlet'te 2.394,90 TL ödemeniz hazırdır diyor. Bu almam gereken miktar olan 1197,44 TL'nin 2 katı. Ben şimdi Eylül döneminde 2022 aylığı alamayacak mıyım? Ayrıca neden peşin ödeme yapılıyor?

Üye
    Gazeteci Şerif Avatarı

Son Giriş
    12.12-2019
    Saat
    08:41
    Yaşadığı Yer
    Samsun
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    2

@reset1907

aylık ödenme sistemi peşin olarak uygulanmakta diye biliyorum. Ancak sizin durumunuz biraz farklı. Hak ettiğiniz süre var ve sonrası ise sigortalı olacağınız dönem. En sağlıklı bilgiyi başvurduğunuz vakıftan almanızı öneriririm.

Üye
    reset1907 Avatarı

Son Giriş
    31.07-2020
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Mardin
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    1

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Peki teşekkür ederim @Gazeteci Şerif

Kurada adımın çıkacağını sanmıyorum. Eğer çıkarsa vakıftan bu durum ile ilgili bilgi isteyeceğim.

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    00:18
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @reset1907
    sana yukarıda cevap yazdım ama daha ayrıntılı yazayım.
    sen şubatta başvurdun. aylık başlangıç tarihin bu durumda 1 mart.
    ama mart'ta mart dönem maaşını alamadın.
    dolayısıyla sana mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs)+ haziran dönem aylığı (haziran,temmuz,agustos) olmak üzere toplam 2394,89524 TL (kesir kısmını yuvarlarsak 2394,90 TL) ödeme yapıldı.
    ödemeni doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde (5-9 haziran) herhangi bir PTT şubesinden çekebilirsin.

gelelim diğer ayrıntılara.
    henüz sigortalı değilsin. haziran dönem aylığını çekmen sorun olmayacak. haziran'da çekeceğin para (2394,90 TL ) senin hakkın.

2022 aylıkları mart, haziran, eylül ve aralık'ta üçer aylık olmak üzere peşin ödenir:
    mart ödeme dönemi (mart,nisan,mayıs)
    haziran dönem aylığı (haziran,temmuz, agustos)
    eylül dönem aylığı (eylül,ekim,kasım)
    aralık dönem aylığı (aralık,ocak,şubat)

eger sigortalı olmazsan tabi ki eylül dönem aylığını da eylül ayında çekebilirsin. ama sen sigortalı olursan ve 1 eylül öncesinde sigorta kaydının tesbiti yapılırsa eylül dönem aylığını çekemezsin.

yukarıda çok ayrıntıya girmeden anlatayım dedim ama konuyu anlamadığın için bunda daha detaylı anlattım.

ilerisini de çok düşünme.
    şu an sigortalı değilsin. haziran'da birikmiş ödemenle birlikte haziran dönem aylığı olmak üzere toplam 2394,90 TL'yi çekeceksin. ha aylık çektikten sonra sigortalı olursan buradan yazarsın yine anlatırım ben sana.