@Kalem oncelikle cevap verdigin icin cok teşekkür ederim abla sagolun vakiftaki bayan memur bizi biraz taniyor surekli gittigimiz icin bana haziranin 1 de 2022 ayligi almadan once gel dedi abla çünkü biz esimle ayrildigimizda ekimin 27 de velayet bana verildigi icin benim uzerime gecildi ama ne yaziki bosandim adam benim adresimde ikamet ettigi icin ssk yaptırdığı icin oglumun 2022 mart donem maasini vermediler birdaha nufusa gittim polis kesif geldi oyle adresimden dusuruldu martin 9 da birdaha bas vurdum haziranda alacaksın dediler yinede cok sagol abla cvp verdigin icin allah razı olsun iyiki varsınız ablam
@Yildizcan
ablacım bütün süreci ilk sayfada yazdın zaten. ben d ehepsini okudum. tekrardan tüm süreci yazmana gerek yok
sen %70 orana ragmen 2022 engelli yakını aylığının neden 1197,44 TL olduğuna şaşırdın aslında.
çocuğun 18 yaşını doldurmuş olsaydı % 70 ve üstü oranla 3 aylık 1796,17 TL alabilirdi. ama senin çocuğun 18 yaş altında ve bu yüzden sana engelli yakını aylığı baglandı. çocuğunun rapor oranı isterse % 100 olsun alabileceğin 3 aylık miktar 1197,45 TL'dir.
mart'ta başvurdugun için de 1 nisan'dan itibaren toplam 5 aylık 1995,75 TL alacaksın. bir önceki mesajımda bunu yazdım zaten.
@-mka arkadaşımız sana 1796,17 tL demiş. bu miktar 18 yaş üstü % 70 ve üstü raporu olan 2022 bakıma muhtaç engelli aylıkları için geçerlidir. 18 ya altı engelli yakını aylıkları için değil. arkadaş burada sana yanlış bilgi vermiş kısacası.