TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
Toplam 22 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Megastar_Tarkan Avatarı

Gerçek Adı
    cüneyt öztürk
    Son Giriş
    11.05-2018
    Saat
    20:27
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    2

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    engelli saglık raporum yüzde 47 ama psikiyatrı yuzde 40mıdır nedendır bılmıyorum ılac alıyorum 15 senedır anlatamıyorum calısamadıgımı heyet maaş baglamadı napmalıyım hakkım varmı tekrar başvuru nolacak sımdı lutfen yardım edın maddi zor durumdaym maaş vermıyorlar calısamıyorum zaten

Üye
    Megastar_Tarkan Avatarı

Gerçek Adı
    cüneyt öztürk
    Son Giriş
    11.05-2018
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    2

mrhb yuzde 47 engellı saglık raporum var ama sosyal yardımlaşma vakfı maaş baglamadı kararı olumsuz oldu yuzde 40ı psıkıyatrık oldugundanmıdır veya naparsam maaş baglanabılır calısamıyorum derdımı kımse anlamıyor dışardan saglam görunmem neyı degıstırırki napsam maaşa baglanabılırım ıtıraz nereye edebılırım

Üye
    Zorro Avatarı

Gerçek Adı
    Žorro
    Son Giriş
    01.06-2023
    Saat
    21:50
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    884
    Verilen Beğeniler
    3

Gelir durumunuz nedir? nerede ve kimlerle kalıyorsun?
    kisibaşı gelir 483 tl yi gecmemesi gerekir:

Üye
    adanalı01 Avatarı

Son Giriş
    08.04-2020
    Saat
    00:12
    Yaşadığı Yer
    Adana
    Alınan Beğeniler
    50
    Verilen Beğeniler
    0

Hemen baglamalari lazım neden bağlamadığını söylemedi mi birde 40 puan almışsın zaten kesin baglarlar

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    00:18
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @Megastar_Tarkan 2022 aylığının baglanabilmesi için % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporunun olması ve muhtaç durumda olman gerekir.isterse raporun % 100 olsun eger muhtaç bulunmazsan 2022 aylığı baglanmaz.
    özetle raporunun uygun olması 2022 aylığının baglanacağı anlamına gelmez.
    sgk kaydı olanlara (sigortalı çalışan, SGK'den bir gelir ve aylık hakkı olan, emeklilik, 60/g GSS'lı olan ya da istege baglı prim ödeyenler) 2022 aylığı hiçbir şekilde bağlanmaz, başvurusu bile alınmaz.
    SGK kaydı yoksa hane gelirine bakılır. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL (1 Ocak 2018 itibariyle) altındaysa 2022 aylığı baglanır, aksi durumda baglanmaz.
    senin 2022 aylık talebin reddedildiğine göre karar tarihin ve başvuru tarihin 1 Ocak öncesinde olmalı. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL üstünde çıkmış olmalı (2017 yılı için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 423,58 TL idi).
    2022 aylığı gelir hesabına oturulan ev haricindeki evler, araç,arsa tarla vs her türlü mal mülk dahildir.

özetlemek gerekirse, 2022 aylık başvurun muhtaç olmadığın gerekçesiyle reddedilmiştir (hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'den yüksek çıktığı için).
    1 Ocak 2018 tarihi itibariyle hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 483,63 TL olmuştur.
    hanede kişi başına düşen aylık gelir bu sınırın altındaysa ve sigortalı değilsen tekrar başvurabilirsin. ama muhtaç bulunmadığın takdirde aylık baglanmaz yine, haberin olsun.

Üye
    Megastar_Tarkan Avatarı

Gerçek Adı
    cüneyt öztürk
    Son Giriş
    11.05-2018
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    2

hanede kişi başına düşen geliri nası ıspatlarım veya ögrenırım sonuçta babamdan baska calısan yok bızım evde oda badana boyacı ve belli bı maaşı yok evimiz var ama benım gelirim yok sigortamda yatmıyor elden öduyorum saglıktan yararlanmak ıcın 55 tl neden maaşı hak etmıyorum anlamadım?

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @Megastar_Tarkan hane gelirinden daha önemli bir sorunumuz var. sen 60/g GSS'lıymışsın. yani ayda 53 tl prim ödeyerek gss'dan yararlanıyorsun. 60/g GSS'lı olanların 2022 aylığı başvurusu alınamaz. oncelikle GSS gelir testi yaptırman gerek. GSS gelir testinde G0 çıkarsan yani ailede kişi başına düşen aylık gelir 676,50 TL (1 Ocak 2018 itibariyle) altında olursa 60/g iptal olur ve 60/c 1 GSS'lı (eski yeşil kart/primi devlet öder) olursun. 60/g iptal olunca da 2022 aylığı başvurun alınabilir.

aksi takdirde, 60/ g GSS'lı olduğun sürece 2022 aylığından yararlanamazsın.

GSS gelir testine de hanedeki herkes dahil değil. sadece "aile"den sayılanlardan dahil edilir. ilgili mevzuata göre, annen ve baba, çocuklar,eş,büyük anne ve büyükbaba aileden sayılır ama kardeşler aileden sayılmaz.

bu durumda hanede aileden sayılan kaç kişi var? kardeşlerin aileden sayılmaz. kardeşler hariç aileden sayılan kaç kişi var hanende?

Üye
    Megastar_Tarkan Avatarı

Gerçek Adı
    cüneyt öztürk
    Son Giriş
    11.05-2018
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    2

@Kalem abla ben sosyal yardımlaşma dernegıne gittigimde bana gss falan sormadılar sadece bır ıkı kıra sorusu sordu sekreter kac evınız var falan not aldı acaba benımı oyaladı nasılsa buna maaş baglamazlar diye ne dersın

yani benım başvurumu alırlarken bana gss falan sormadılar bırkac soru sordu belge falanda ıstemedı sıgortadan ıs cıkısını al gel dedı bıde onuda aldım ama gss hıc sormadı napmalıyım yardım et calısamıyorum zaten durumum yok suan başvurumuda aldılar acıkcası benımı oyaladı sekreter gssmı sormayarak sence nasılsa heyet baglamaz maaşa gıbımı dusundu

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

@Megastar_Tarkan
    ne derneği ablası? sen kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gitmedin mi? sigortadan iş çıkışı derken ne kastediyorsun?
    sigortadan ne belgesi aldın sen?

Üye
    Megastar_Tarkan Avatarı

Gerçek Adı
    cüneyt öztürk
    Son Giriş
    11.05-2018
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    2

calısmadıgıma dair belge aldım sıgortadan calısıyo görunuyomusum gunluk mac ıslerıne gıdıyodum guvenlık onlar görunuyor herhalde napacam smdı

48 gunum var sıgortada toplam yanı

sydv gittim evet ve ordan sımdı başvuru sonucum u beklıyorum ama memur zor dedı umutsuzum

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

@Megastar_Tarkan ha şimdi anladım. sigortan iptal eidldiğine göre sigorta sorun olmaktan çıktı. şimdi hem gSS gelir testin yapılacak hem de 2022 aylığı için gelir testi. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.

baban badanacı boyacı imiş. onun ortalama aylık gelirini tespit ederler. eviniz kendinizinmiş ve o evde oturuyorsunuz. bu durumda ev gelire dahil edilmez. babandan başka çalışan yokmuş. başka gelir d eyokmuş. babanın aylık gelirini hanedeki kişi sayısına böl. eger sonuç 483,63 TL altındaysa başvurun olumlu sonuçlanacaktır rahat ol ama bu sınırı geçerse aylık baglanmaz.

Üye
    Megastar_Tarkan Avatarı

Gerçek Adı
    cüneyt öztürk
    Son Giriş
    11.05-2018
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    2

2022 aylıgı ıcın yuzde 47 özürlü raporumla defalarca ( 2 defa ) başvurdugum sosyal yardımlasma vakfı kabul etmedi babamın annemın evı ve bi devren mulk gorunuyor napacam bılmıyorum benım hıc bı gelırım yok calısamıyorumda 130 kıloyum ayrıca psıkıyatrı hastasıyım 2022den baska başvurabılecegım bı maaş yokmu veya kaymakamlıgamı başvurayım napmam lazım yardım edın

Üye
    Mehmet005 Avatarı

Gerçek Adı
    Mehmet
    Son Giriş
    24.03-2023
    Saat
    18:01
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    246
    Verilen Beğeniler
    206

@Megastar_Tarkan
    Yukarıdaki yorumları okuduğumda birşeyi atladığınızı fark ettim. @Kalem,melek hanımın tavsiyelerini uyguladıktan sonra yapman gereken birşey daha vardı,o da gss'ni kapattırmak.

Gss'ni kapattırmadıkca sistemde sen gss'li görüleceksin ve bu yüzden sistem senin başvurunu otomatik olarak ret edecektir.

Sana tavsiyem,önce gss'ni kapat ve ardından sgk'da gss testi iste. Yeni aldığin gss'de herhangi bir sosyal ve sağlık güvencen olmadığı açık bir şekilde görülecektir.

Akabinde aldığin gss'test sonucu ile birlikte raporunu al ve vakfa tekrar başvurunu yap.

Şayet seninde belirtmiş olduğun gibi tek çalışan baban ise,ve gelir durumunuzda kişi başı 483 tl altındaysa bu sefer bağlanacağı kanaatindeyim.

Üye
    Megastar_Tarkan Avatarı

Gerçek Adı
    cüneyt öztürk
    Son Giriş
    11.05-2018
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    2

babamın bır evı var 700 tl kıra gelırı aldıgı ve devren mülkü var annemın oda 15 gunluk yılda bızım s.izce kişi başına düşen gelir 483u gecıyormudur evde 4 kısıyız kardeş anne baba ve ben yanı raporu neden vermedıler sızce ret alma nedenımız ne eve dahi gelmedıler

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @Megastar_Tarkan e-devlet şifren varsa sağlık provizyon sorgulaması yapmanı isteyeceğim senden.
    sağlık provizyon sorgulamasını şuradan yapabilirsin:https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama

sorgulama sonuçlarını (kimlik bilgilerini gizleyerek) buradan paylaş, bir bakayım.

Sayfa 1 / 2 12 SonSon