@Esilaa
Sonuç itibariyle başvuru tarihinizi resmi olarak belgeleyebiliyor musunuz?
Valilikten aradılar, vakıf müdürüyle görüştüklerini söylediler. Vakıf müdürü onlara raporun kabul tarihinden itibaren ödemenin yapıldığını söylediler. Vakıf müdürü bile başvuru tarihi değil kabul tarihi üzerinden konuşuyor. Benim anlayamadığım şey, hala ve ısrarla başvuru değil kabul tarihi diyorlar. Acaba aynı kanunu okumuyor muyuz bunlarla?
@hozgul kendi bildiğimden şüphe etmeye başladım. Bu durumda iyice zıtlaşıp taahhütlü dilekçe de göndersem sonuçsuz kalır gibime geliyor. Ne önerirsiniz?
@Esilaa
Sonuç itibariyle başvuru tarihinizi resmi olarak belgeleyebiliyor musunuz?
@hozgul
e-devlet bilgilerimde başvuru tarihi yazıyor, 12 eylül. Fakat kabul tarihi yazmıyor.
@Esilaa
O zaman süreç şöyle olacak. Onlar size eksik aylık ödemesi yapacak. Siz de bunun üzerine itiraz edip düzeltilmesini isteyeceksiniz. Kabul etmezlerse o zaman ASPB'ye, kabul olmazsa Kamu Denetçiliği Kurumu'na ya da İdare Mahkemesi'ne müracaat edeceksiniz. Dilekçelerinizde siz destek olurum.
@hozgul
Daha önce verdiğim dilekçe işleme alınmamış, kayıtlara geçilmemiş maalesef. Bugün valilikten arayanlar vakıf müdürü ile görüşmemi önerdiler ama gitsem de aynı savunmayla karşılaşacağım.
Benim merak ettiğim şey, yönetmelikte 'başvuru tarihini takip eden aybaşı' derken bu aybaşı dönemsel olarak yani 3 ayda 1 verildiği için mesela takip eden aybaşı olarak sadece aralık, mart, haziran ve eylül mü baz alınıyor. Yani bu aksaklık sadece bende olmamış sanırım belki de bu şekilde yorumluyorlar yönetmeliği. Eğer kesin olarak bir yanlışlık varsa ve haklıysam sonuna kadar giderim bu işin ama papağan gibi hepsinin aynı şeyi tekrarlaması tuhaf geldi.
Daha önce benimle aynın durumu yaşayan var mı acaba, onların hikayesini merak ediyorum doğrusu.
@Esilaa
Çok açık aslında: Takip eden aydan sonrası şu demektir; Nisan 15'te müracaat edilmişse aylık 1 Mayıs'tan itibaren ödenecek demektir. Bunun peşini bırakmayalım. Aylığınız bağlansın, eksik ödeme için itiraz edelim.