TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 23 mesajın 16-23 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    yesven Avatarı

Son Giriş
    09.06-2016
    Saat
    11:00
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    merhaba ben 2002 senesinden beri kardeşimin vasisiyim ve 2022 maaşı almaktaydım. fakat geçen sene kardeşim ikamet adresi 1 seneliğine değişmişti ve babamların ikametine geçmişti. bu sürede benim vasi kararımı uzatmam gerektiğinde kardeşimin adresi farklı olduğundan oradaki sulh mahkemisine müraccat ettim orasıda yetkisizlik kararı verince tekrar annem ve kardeşimi kendi ikametime aldım ve kararı uzattırdım.fakat bu süreç 1 senedir devam ettiği için aylığını alamadık.karardan sonra aylık için ptt ye gittiğimde iade edildiğini ve kesildiğini söylediler.tekrar sosyal yardımlaşmaya gittiğimde adres değişikliğinden maaşın kesildiğini ve yeniden evrak hazırlamamı söylediler.
    şimdi 2 sorum olacak 1. si geriye dönük aylıklarını almak için bir yol var mı
    2.si annem kardeşim ve ben yaşıyoruz evde annemde evde bakım parası alıyor ben asgari ücretle çalışıyorum.tekrar bağlanır mı maaş

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    00:18
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

@yesven

aralıksız olarak 1 sene boyunca aylıkları çekmediyseniz maalesef bu aylık kesme sebebidir. bu durumda bu çekemediğiniz aylıkları almanız mümkün değildir.
    Yönetmelik bu konuda çok açıktır. o yüzden yine de soruyorum: aylıkları 1 sene boyunca hiç mi çekmediniz?

aylık kesildiği için yeni başvuruda bulunmanız gerekiyor fakat geliriniz uygun değil malesef. hanede 3 kişi yaşıyorsunuz. hem asgari ücret hem de evde bakım aylıgı var hane gelirinde. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL'yi aştıgından dolayı 2022 aylıgı baglanmaz.
    bu arada evde bakım aylıgı alıyorsunuz kardeşiniz için. adres değişikliğini evde bakım aylıgı aldığınız il müdürlüğüne bildirmiş miydiniz?

Üye
    yesven Avatarı

Son Giriş
    09.06-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

vasi kararım uzatılmadığı için aylıkları çekemedim.ama uzatılmaması tamamen diğer mahkemenin işgüzarlığı ilk yargıtaya göndermeyi unutuyolar evrakları bu yüzden 1 sene uzadı. daha öncedende hanede 5 kişiydik babamın emekli aylığıda vardı ve bağlanmıştı. haneye birkaç kişi dahamı eklemeliyim nasıl bağlatabilirim tekrar

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

@yesven
    sorularımı net cevaplamadınız? anladığım kadarıyla evet tam 1 sene boyunca aralıksız olarak aylıkları çekmemişsiniz. bu durumda PTT'den kuruma iade edilen aylıkları almanız imkansız. çünkü 1 sene boyunca aylıklar aralıksız olarak çekilmeyince bu durum aylık kesme sebebidir.

ikamet değişikliği yapmışsınız. evde bakım aylıgı alıyorsunuz. adres değişikliğini evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne bildirmiş miydiniz?

hanede kişi sayısı artarsa ve hanede kişi başına düşen aylık gelir, sınırı aşmıyorsa 2022 aylığı tekrar baglanabilir tabi ki. ama başvurunuzu yapmışsınız zaten şu aşamada yapamazsınız bunu.

Üye
    kon_ak Avatarı

Gerçek Adı
    rafet
    Son Giriş
    07.11-2022
    Saat
    10:11
    Yaşadığı Yer
    Konya/AKŞEHİR
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    1

@Kalem

merhaba kalem abla itiraz etmiştim kesilen maaşıma dilekçe yazarak tekrar kontrolden geçtim ayrı olan babamı beraber yazmışlar durumu izah eden bir dilekçe yazmıştık düzldi tekrar bağlandı

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

@kon_ak
    gözün aydın ablası

Üye
    yesven Avatarı

Son Giriş
    09.06-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

abla merhaba..ben bundan birkaç önce de bu konuyla ilgili sorularım olmuştu..kısaca tekrar anlatayım.kardeşimin vasisiyim 2002 yılında mağaşı bağlanmıştı.aynı evde ailece beraber kalıyorduk karşıyaka da.daha sonra annem babam ve kardeşimfoçaya taşındı ve ikameti oraya aldırdılar ve ben vasi tayinini uzatmaya gittiğimde karşıyaka daymış artık davanı foçadan yaparsın dediler bütün işlemleri foçaya taşıdım fakat malum adalet sistemimiz ağır işlediğinden kararın çıkması 1 sene sürdü ve ikametlerimiz ayrı olduğundan ret kararı verildi maaş için..sonra ben tekrar kardeşim ve annemi benim ikamete taşıdım ve tekrar karşıyaka dan devam ettirmek istedim.vasiliğim kaldı ama maaş için tekrar başvurun dediler.Bu zaman zarfında 1 buçuk senedir biriken maaşı geri iade etmişler ve maaş için yine muhtaç değilsiniz diye karar verildi.evde 3 kişiyiz annem bakım parası alıyor ve bende asgari ücretle çalışıyorum.kardeşimin özür oranı da %89.Bu maaşı tekrar bağlatabilirmiyim neler yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @yesven
    1 sene boyunca çekmediğiniz aylıkları geri almışsınız. bu süreç hakkında bilgi verir misiniz ablası? nasıl oldu bu?
    tekrar 2022 aylıgı baglanmaz kardeşine. çünkü hanede hem evde bakım aylıgı var hem de sizin geliriniz. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL ustunde oldugundan dolayı kardeşinize 2022 aylıgı baglanmaz maalesef.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12