Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile yaş beklemeden emekli olan yaşı dolduğunda normal emekli olur mu?

smyrna1922

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

şartlarım oluştu ve %74 Vergi indirimi alıp yaş beklemeden emekli oldum , kontrol muayenesi sıkıcı bir durum . 5 yıl sonra normal emekli olacağım zaman geldiğinde normal emeklilik hakkım olur mu ? olursa ; örneğin bugün vergi indirimi ile 2025 TL bağlanan maaşım 5 yıl sonra 3000 TL. olursa , normal emekli olursam düşüş yada artış olur mu ? hangisi avantajlı olur ? herkese sağlıklı günler dilerim . böyle şeyler sorarken aklıma her zaman kul kurar Tanrı güler sözü gelir nasip olursa diyelim .
neydim ne ? oldum ne ? ne olacağım ?

Birazdan yazıcaklarım sadece kendi mantığımın üretmiş olduğu bir senaryodur. Doğruluk payı hakkında net bir sonucu yoktur.

Kontrol muaynesinden kurtulmak için, normal emekliliğinize 6 ay kala bir yerde işe girin. Piriminiz Normal sigorta olarak yatırılsın. Otomatikman emekli maaşınız kesilicek. 7 ay sonra emeklilik için tekrar başvurun. Normal emekli olduğunuz için asla kontrol muaynesine çağrılmıcaksınız.

Maaş için Düşme olurmu?

Bence olur. Çünkü Vergi indirimi ilen olunan emeklilikte 2000/2008 Ekim arası %60 tan hesap ediliyor. Normal emeklilikte ise %40'tan. Birde 6 ay bile olsa %30 kısım olan 2008 sonrasına pirim ve gün işlenicek.

Daha net sonuçlar almak için sosyal güvenlik danışmanı firmalar ilen görüşmenizi öneririm.

Merhaba.vergi indirim belgeniz süreli mıydı acaba.Sgk sizden kontrol istedi.

2 yıl süreli verildi sgk emekli ederken ağustos 2018 kontrol var 3 ay önce gel sevk yazalım dedi

smyrna1922

5 yılın sonunda kontrol zamanında kontrole gitmezseniz emeklilik kesilir. Sonra -sıradan emeklilik şartlarınız dolduysa- sıradan emeklilik için başvurursunuz. Buna mani bir durum olamaz.

Emeklilik yeniden başlayacağı için o günün kurallarına göre hesaplanır maaş. Ve bence maaş kesin düşer!

merhaba arkadaşlar 2019 yılında kronik kalp yetmezliği % 53 sürekli raporu alarak 48 yaşında emekli oldum. Yaşlılık aylığı bağlandı. Normal emekli olmam gereken yaşım 55. Primlerim dolu , 55 yaşına geldiğim zaman normal emekliliğe geçiş oluyor mu ? maaşta düşme veya yükselme olur mu? konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

recko59 NORMAL EMEKLİLİK İLE YAŞLILIK AYLIĞI ARASINDA FARK VARMI ??

deasn12 Ben bilmiyordum ama bir arkadaşım "yaşın geldiği zaman normal emekliliğe geçiş yaparsın maaşın yükselir" dedi. Bende araştırdım engelli yaşlılık aylığı, normal emeklilik aylığı kapsamında olup eşit şartlarda bağlanan aylıklar arasında bir fark bulunmadığını öğrendim

recko59
hatta engelli yaşlılık aylığı biraz daha yüksek oluyor.

Üst Alt