Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türk Telekom ile yaşadığım cayma bedeli sorunu!?

gleamofhope

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, yeni üye olduğum için platformda ilk konumu daha güzel bir nedenle açmak isterdim, ama maalesef çok ciddi bir sorunla karşı karşıyayım öncelikle kendi engellilik sürecimi özetleyeyim. Ben 2023 yılında bir iş kazası geçirdim, sol el ve ayak bileğimde daha çok olmak üzere kısıtlılık kaldı. Son ameliyatımı Mayıs 2025'te oldum ve ilk altı aylık süreçten sonra doktorum artık bu durum senin hayatının gerçeği dedi bana, ben de yaşadığım sorunları işsizlikle mücadele ettiğimi anlattım doktorum da engelli raporuna başvurmamı söyledi yani bir Ortopedik engelliyim şu an girdiğim sağlık kurulundan engel oranı beklemekteyim. 1.5 ayda sonuçlanacak dediler o süreç devam ediyor.

Türk Telekom ile yaşadığım soruna gelince 1 yıl taahhütlü faturalı hattıma her ay en az 633 en çok 930 olmak üzere artan faturalar geldiğinden başka bir operatöre taşıdım. Çalışamıyorum bir süreç içindeyim her ay 600,700,800,900 fatura ödeyemez haldeyim diye şu an güncel faturam 244 tl yani tüketici olarak mantıklı bir hamlede bulundum. TT hattımın son faturasını ödedim, hat kapandı yeni hattı kullanmaya başladım tam 1 ay sonra Türk Telekom'dan bir mesaj 7.084 tl borcunuz vardır Aralık ayına kadar ödeyiniz, bu mesajdan itibaren bir telefon trafiği başladı. Ben 3 aylık tahhüdü kalan üyeliği bozduğum için 7.084 tl borçluymuşum. Sonrasında formaliteden itirazımı vs. Aldılar yukarıda anlattığım durumumu ve bu parayı ödeyecek durumum olmadığını onlara en az 7 farklı temsilciye tekrar tekrar anlattım, onlar da açıkça benim engel durumumu önemsemeyerek uygulamamız bu şekilde diye kestirip attılar, sosyal medyada araştırma yaptığımda insanlardan 8 10 bin hatta 14 bin cayma bedeli istediklerini gördüm. Youtube'ta konuyla alakadar olan avukatlar kurumların bu cayma bedeli adı altındaki istemlerinin tamamen hukuksuz olduğunu farklı birçok videoda anlatmışlar, ödemeyin kendinizi kullandırmayın diye tüketiciyi uyarmışlar, benim videolara yazdığım bir yoruma avukat bir abimiz tanımıyorum kendisini ama sağ olsun cevap yazdı sakın ödemeyin öyle bir hakları yok diye...

Ben Türk Telekom'la yaptığım son görüşmeyi de bu sabah yaptım dedim ki ben Engel durumumu, yaşadığım sorunları size arkadaşlarınıza defalarca anlattım, mail bile gönderdim ama siz bir çözüm üretmiyorsunuz orada burada engelli hakları diye samimiyetsiz göstermelik reklam yapmayı biliyorsunuz ama sorunun asıl muhatabı karşınıza çıkınca 1 gram anlayış göstermiyorsunuz diye artık konu benim mağduriyetimden çıktığı için bu konuyu burada dile getirme ihtiyacı duydum, şimdi burada da Türk Telekom'un polisliğini yapıp ama kardeşim taahhüdü bozmussun diyecekler elbet çıkacaktır, konuyla ilgili hiçbir bilgim yoktu olsa zaten bozmazdım ek olarak 3 ayı kalmış taahhüde 7.084 tl borç kesmek hiçbir insanlığa sığmaz, hattı 3 ay boş beklesem maksimum 1900 lira ödemesi çıkıyor öyle uydurma bedel olmaz 7.084 tl onlara ödeme yapacak bir durumum yok ben aydan aya kendi doktoruma gidiyorum öğretim gorevlisi diye hastane 600 tl muayene farkı alıyor 7.000 tl benim 10 aylık muayene masrafımdan bile fazla bu haksız hukuksuz tutarı ödemeyeceğimi bir kere de buradan ifade etmek istiyorum. Herkese selamlar, sevgiler.

sözleşmen eğer 1 senelikse 1 ay kala başka operatör e geçebilirsin eğer 1 seneden fazla ise 3 ay kala ayrılabilirsin ödemeyeceğim desende bu borç katlanacak faizi ile icra yolu ile alırlar maalesef sorupta değişikliğe gitseydiniz iyiydi

@bilgeadam,

1 senelik sözleşme 3 ay kala taahhüdü bozmuşum. Youtube'taki yorumuma bir avukat ödeme hiçbir hakları yok dedi, Cimer'e de şikayet ettim bu arada.

Türktelekom pişmanlıktır ben 1 yıl önce hukuk mahkemesine dava açtım sonuna kadar hakkımıza savundum ve sonunda mahkeme de kazandım. Diğer avukatları sorsan %90'nin türk telekoma küfür eder işlerini bile yapmaz. çok pis bi firma şikayet hatına bakarsan %99 şikayet dolu bu firmaları uzak durun derim. 3 5 kuruş fazla ver diğer firmaları geç kafan rahat olur

@Freedomm,

Şu an operatörümü değiştirdiğim için bu sorunu yaşıyorum, düşünün ki her ay min. 633 max. 930 tl fatura geliyordu su an ise aylık sadece 244 tl geliyor benim de amacım tasarruf etmekti tamamen, çünkü zaten halihazırda çalışamıyorum rapor sürecindeyim. Onları aradım defalarca anlattım haftalardır temsilcileriyle görüşüyorum, bir çözüm üretmeye yanaşmıyorlar ben de bu haksız bedeli ödemeyi engelli bir tüketici olarak reddediyorum. Bu kurumun engellilere karşı bile anlayışsız çıkar amaçlı tutumuna da buradan gösteriyorum ki bizleri sömürmeye kalkarken bir daha düşünsünler. Ben yoldan geçen herhangi bir vatandaş değilim sağlık sorunlarım belegelenme sürecinde fiziksel engelim var. Hiçbir kurumun ne beni ne benimle benzer durumdaki insanları bu şekilde mağdur etmeye kötü hissettirmeye hakkı yoktur. Kesinlikle Türk Telekom bir pişmanlık katılıyorum çünkü siz engelli bile olsanız size para para diye tutturabiliyorlar.

Ben onlara durumumu anlattıktan sonra dedim sizin bana bu yaptığınızı engelli platformuna da taşıyacağım kurumsal kimliğinizin iki paralık olmasını göze alıyorsanız siz bilirsiniz dedim. Orada burada biz engellilerin öyle yanındayız böyle desteğiz diyorsunuz ama uygulamaya gelince yoksunuz, konu onların prosedürleri, taahhüt vesairenin ötesinde onların hiçbir hakları yokken uydurdukları bu yüksek bedel haklarıysa benim de kendim ve benim durumumdaki insanlar adına bu uydurma tutarı ödememek en doğal hakkımdır.

karar verici merci ben değilim.

yasal olarak turk telekom haklı görünüyor.
ahlaken de siz haklı görünüyorsunuz.

aslında sizin de yazdığınız gibi iş reklama gelince "biz şöyle engellinin yanındayız, biz bir aileyiz" vs. vs..

işte olay tam olarak burda. ülkede ahlak ve adaleti bitirdikleri için (sadece 25 yıldır ülkeyi yönetenlerde suç yok, sonuçta onları seçen de bir halk var)
sonuç olarak adalet ve ahlak yok ülkede.

Senin yapman gereken güzel bir video çekip durumu anlatacaksın. bu videoyu da X de ve eksisözlükte trend topic olana kadar çabalayacaksın.
ünlülerden, fenomenlerden yardım isteyeceksin.

bak o her görüşmede, seni doğru dürüst dinlemeyen adamlar anlaşmak için nasıl peşinde koşuyorlar.

"Türk telekomun engelliye zulmü" başlıklı bir videonun yayılması onların milyonlarca lira bütçeli reklamlarını nasıl sarsar?

Önemli olan videonun arkasında durup sonuna kadar hakkını araman.
Sadece burda bize anlatırsan, yapabileceğimiz en fazla "ah vah, kahrolsun bu para gözler" deriz sende eninde sonunda o borcu ödemek durumunda kalırsın.

Türk Telekom sonuna kadar haklı cayma bedeli olacağını zaten biliyordun. Sen hattını kapatırken sana zaten cayma bedeli olacağını da söylüyorlar sesli kayıtları da var.
Sen bile isteye caydıysan o parayı ödemek zorundasın.

Yukarıda söylediğim Türk Telekom polisi hemen gelmiş görüyorsunuz, benim cayma bedelinden vs. Haberim yoktu olsa zaten beklerdim. Ek olarak bu bedelin hukuksuz bir sömürü aracı olduğunu avukatlar hukukçular da söylüyor benim tek başıma ürettiğim bir düşünce değildir su platformda bile sömürüleni değil sömüreni savunan kraldan kralcıları görmek kelimenin tam manasıyla üzücü.

@ucuncubahar,
Gerekirse hakkımı farklı platformlarda da savunacağım, buraya gelip kurum haklı diyen üye bile var ahlak etik diyince onu şurada bile tam anlamıyla bulamıyoruz. Ben de av vah etmekle yetinmek istemiyorum bu istenen tutar az bir tutar değil hak hiç değil 3 aylık caymanın bedeli bu kadar o-la-maz. Bunu Türk Telekom'un kabullenmesi için de elimden geleni yapacağım. Engelli ve engelli yakını insanların bulunduğu bu platformda da desteğinizi bekliyorum çünkü bu bana değil hepimize yapılmış bir haksızlık, anlayışsızlık. Ekşi sözlük'te hesabım yok, hesabı olan bir arkadaşınıza iletirseniz benim adıma Türk Telrkomdan engelli vatandaşa cayma bedeli zulmü minvalinde bit başlık açarsa çok sevinirim.

Tüketici hakem heyetine başvurun,onlar sizin yerinize işlemi yaparlar

@gleamofhope,

Arkadaşım sen cayma için başvurduğunda sana sözlü olarak zaten cayma bedeli söyleniyor. Bu TT nin kayıtlarında dahi var. Bu saldırgan TT polisi tavru ne böyle ? İşine gelmedi mi ?
TT ile yaptığım her sözleşmede, cayma hakkı kullanmak istediğim de bana sözlü olarak bildirdiler de sana mı bildirmediler :) TT yi ara ses kayıtlarınn incelenmesini talep et. Bunun öncesinde tahüt yaparkende zaten attığın imza da veya sesli olarak cayma bedelini söylüyorlar. Burada ben bilmiyordum bahanesi hikaye oluyor. Hem sözleşme yaparken hem cayaarken sana cayma bedelinisöylüyorlar.

@Polmiks,
Şu platformda sizin gibi katılımcıları görmek ne hoş(!)

@huly Maalesef tüketici hakem heyetine başvurmak için önce tutarı ödemek gerekiyormuş, daha sonrasında kaymakamlıktan itiraz ediliyormuş, benimse zaten bu sömürü kurumuna bu parayı ödeyecek durumum yok.

Ben caymaya vs. Başvurmadım gelip buraya saçma sapan Türk Telekom Başmufettisliği taslayan arakadaş, ben her ay gelen aşırı yüksek faturalar nedeniyle numaramı farklı bir operatöre taşıdım bu sürecte TT'yi aramam gerektigi hakkında veya cayma bedeli hakkında hicbir bilgilendirme almadım, kendimin de böyle bir deneyimi ya da bilgisi yoktu Tüketici hakları 22. Madde ile sabit ki tüketici aldığı hizmeti eksik, yetersiz bulması halinde hiçbir gerekçe göstermeksizin ve haberdar etmeksizin sözleşmesini feshedebilir. Tabii siz kurumdan kurumcu olduğunuzdan bu hakları hiç dile getirmezsiniz, şu platformda bile kendimizi yüz kere açıklamak zorunda kalıyoruz hayret bir şey, şu an konuma zarar veriyorsunuz haklının yanında olmayı hayatında öğrenememiş olanlar gelip buraya hikaye anlatmasınlar.

Son düzenleme:
@gleamofhope,
TT ye siz o parayı ödeyeceksiniz.
TT ile hiç iletişim kurmadınız başka firmaya geçtiniz bu durumda geçtiğiniz firma sorumlu olur sizin geçtiğiniz firma size bu bilgiyi vermedi ise TT nin sorumluluğu yok.
Siz sadece geçtiğiniz firmayı dava edebilirsiniz, Gerekirse geçiş yaptığınız firma cayma bedeli kadar tutarı faturanızdan düşer.
TT o parayı sizden alır sizde geçiş yaptığınız firma eksik bilgi verdiği için belki firmadan fatura bedeli kadar indirim alırsınız.

Burada tek bir haklı var oda TT, sözleşmeniz var. Sizin geçişinizi yapan personel veya bayi sorumlu onlarla görüşeceksiniz.

Arkadaşlar benim konumu Ekşi sözlük'te başlık açabilecek biri var mı? Gerçekten büyük bir mağduriyet içindeyim, iş kazalı, ayağında kısıtlılık kalmış bir ortopedik engelliyim 2.5 yıldır çalışmıyorum aile desteğiyle hayatımı idame ettiriyorum. Türk Telekom benden 1 senelik 3 ay kala bozulmuş abonelik taahhütü için 7.084 tl para istiyor su halde bile bazı aklı evveller gelip bana çıkışıyor sizden rica ediyorum bu sadece bana değil hepimize yapılmış bir haksızlık, lütfen sesimi duyurmama yardım edin.

@Polmiks,
Lütfen konu başlığıma yazmayın sizin safınız belli siz TT benim evime haciz koydursa haklılat diyecrk tıyniyettesiniz, haklı mucadeleme köstek olacaklar burada engelli haklarinı sabote eden fikirlerini kendine saklasınlar.

Tüketici hakları 22. Madde tüketicinin herhangi bir gerekçe göstermeksizin sözleşmesini feshetme hakkına sahip olduğunu belgeliyor ben de bu hakkımı kullandım hiçbir bedel ödemeyeceğim. Ödeyecek durumda da değilim benim çektiğim onxa ameliyattan acıdan sonra Türk Telekom kim oluyor da beni yeniden mağdur edebiliyor, hani engelli hakları hani dezavantajlı insanlara anlayış?

Sizden ricam kraldan kralcılar gelip burada etik dışı fikirlerini beyan edip konumu ikili tartışmaya cevirmesin ben haklı olduğumu biliyorum, bizim haklı olduğumuzu biliyorum. Buradaki hak arayışımı farklı platfotmlara taşımama önayak olmanızı rica ediyorum, X, instagram, Ekşi Sözlük ne kadar çok ses yükseltirsek Türk Telekom bu haksız bedeli talep etmekten vazgeçecektir.

Arkadaşlar, biri Btk'ya yazıp sonuç almış ben de şimdi online dilekçe yazıp yolladım olumlu sonuçlanırsa buradan bilgi paylaşacağım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sizden ricam kraldan kralcılar gelip burada etik dışı fikirlerini beyan edip konumu ikili tartışmaya cevirmesin ben haklı olduğumu biliyorum, bizim haklı olduğumuzu biliyorum. Buradaki hak arayışımı farklı platfotmlara taşımama önayak olmanızı rica ediyorum, X, instagram, Ekşi Sözlük ne kadar çok ses yükseltirsek Türk Telekom bu haksız bedeli talep etmekten vazgeçecektir.

Kraldan çok kralcı olma durumu yok ortada. Polmiks olan prosedürü anlatmış sadece. Hattı alırken sayfalarca kağıda ya da online sözleşmeye imza ya da onay veriyorsunuz. O sayfalarda taahhütten de bahseder 1 yıldan önce çıkarsanız cayma bedeli yansır diye belirtilir. İmza atmadan da, onaylamadan da hattı, hizmet vermezler zaten.

Gerek sosyal medya gerek bizler ne yaparsak yapalım TT ya da herhangi bir farklı platform yine devam edecek. Vaz geçmez. Elinde kapı gibi sözleşmeleri var alan kişi de bu şartları kabul etmiş derler. Bundan sonra aynı hatayı yapmazsınız artık. Bilmiyorsanız acı tecrübe ile öğrenmiş oldunuz en azından. Yoksa yine aynı şekilde uğraşır durursunuz.

Sonucu paylaşın bakalım olumlu olacak mı ?

Not: Genelde bu tür durumlar için gelip tek konu paylaşıp sonra ortadan kaybolan üyeliklerle dolu forum ortamları. Sizin için demiyorum yanlış anlamayın başka forumlarda da aynı şekilde gözlemlediğimi söylüyorum sadece.

Üst Alt