Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elde 3 parmağın yokluğu ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Onurbursa63

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar iyi günler herkese, %46 engelli raporum var tertibatlı araç için il sağlık müdürlüğüne başvurdum ve ehliyet alabilir raporu ile gittin komisyona girdim komisyon bana tertibatlı araç alabilir raporu verdi ama engelli raporumun açıklama kısmında sadece tertibatlı araç kullanabilir yazısı yazmadığı için tekrar kurula girmemi söylediler. Pazartesi günü tekrar bölümleri gezdim ve rapor teslim verdiler bilen varsa sonuç ne olur sizce? Sol elimde 3 parmağım yok, tip 2 şeker hastasıyım ve 2 kulağımda duyma sorunu var.. Bana dedikleri ortopedik rahatsızlığından dolayı indirimli araç alabilirsin

hem parmaklar yok hem kulaklar duymuyor yarın öbürgün birine çarptığındada bu sefer mahkemelerde yırtınacan ben engelliyim hastayım atmayın beni hapise diye...Ne diye olmayan şeyi bu kadar zorlarsınız ben anlamadım ki..

@erz0025,

sakin ol şampiyon! PArmak değil kol olmasa da, işitme kaybı değil tümden sağır olunsa da güvenli araba kullanılabiliyor. Soru da zaten sürücü olmaya dair değil, ötv'siz araç almaya dair. Diğer başlıkta da benzer bir şey yazdığın için burada da yanıt verme gereği hissettim. iki bacağı ve bir eli olmayanlar da araba kullanabilir. Bunun için donanımlar var. Dahası kaza istatistiklerinde engellilerin oranı binde bir ya vardır ya yoktur. Çok daha dikkatli sürüş yapar engelliler. Kazalar cep telefonundan, dikkatsizlikteni kural tanımamazlıktan, aşırı hızdan, alkollü araç sürmekten olur. eli olmamaktan, işitememekten değil!
Lütfen bilmeden böyle kırıcı ve haddi aşan yorumlar yapmayın.

Üst Alt