Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni/Psikoz hastaları hastalık süreniz ne kadar ve gittikçe halüsinasyonlarınız iyileşti mi?

@KırıkZihin,

Bu Forumda önceki takma ismin üzümlükekim idi . İlahiyat fakültesi mezunuydun. Doğru mu hatırlıyorum ?

Son düzenleme:
Benm görsel halüsinasyonlarım kesildi ama mevsimsel geçişlerden çok etkileniyorum.

@Descartes,
Olamaz mı yani belki atak geçirdik nereden biliyorsun bu hastalık sabit durmuyor . Birde ben paranoyaklık açısından yazmıştım dikkat ettiysen sanrı diyorum halüsinasyon demiyorum zaten 6 yıldır devam eden bir halüsinasyonum var .

BENİ TANIMADAN YORUM YAPMA !

Sende burada "paranoyak oldum böyle düşünmek normal mi " adlı başlıkta birçok paranoya yaşadığını yazmışsın ama her mesajında iyi olduğunu memur olup çalıştığını yazıyordun şimdi hangimiz dürüst?

Tamam kral seni " şizofrenlerin en ağır vakası" ilan ediyorum şimdi oldu mu belki artık beni rahat bırakırsın.

Son düzenleme:
Şizofreni ve Şizoaffektif Bozukluk tanılı hastaların izlemesi gereken bir vidyo...

Son düzenleme:
Doktoruma "ben psikoz muyum şizofren miyim bipolar mıyım? Herkes farklı tanı ile ilaç yazıp ya da rapor doldurup yolluyor" demiştim. Şizoaffektif bozukluk terimini kullanmıştı. O zaman çok anlamamıştım umrumda da olmamıştı. İyileşeceğimi düşünüyordum. 2015 lerde başladığım ilaç serüvenini 2025 in yaz aylarında bitirdim. Ekt mi etkiledi, uzun süre ilaç kullanımı mı bilmiyorum çünkü düzenli kullandığım seneler de oldu düzensiz kullandığım dönemler de oldu ilaçları. Tek bildiğim belirtiler geri dönene kadar ilaç kullanmayacağım. Bilişsel becerilerimi aşırı etkiliyor. Tedavi gördüğüm halde aşırı hastaymışım gibi ağır ve tekleyerek konuşuyorum. Bu mu tedavi yani? Yanlış anlasılmasın kimseye ilaçlarını bıraksın diye ders niteliğinde belirtmedim. Ama ilaçlar yarardan çok zarar sağlıyor, sosyal ilişkilerimi işteki verimimi etkiliyorsa ben şahsen kullanmamayı tercih ederim. O zaman daha fazla üzülüp hastalığımı tetikleyebiliyor çünkü. Paranoyalar, varsanı, anksiyete, çok nadir de olsa ilaç kullandığım dönemde yaşadım çünkü. Bana 45 in üstünde oran verilmedi rapor konusunda şuana kadar. Belki oranla etkilidir diyeceğim ama sizin deneyimleriniz nasıl? Daha yüksek engel oranlarında ilacını bıraktığı halde çok fazla uzun zamandır ilaç kullandığı ve ekt gibi tedavi yöntemlerine başvurduğu için tamamen iyileştiğini hisseden var mı?

Şizofren hasta ve yakınlarının izlemesi gereken bir vidyo:

@Zeyq97,
Sizde hergün duyduğunuz sesler var mıydı?

Ekt yaptırdıktan sonra mı belirtiler gitti . Eğer öyleyse belirtiler kısa bir zamandan sonra geri gelecektir. İnşallah geri gelmezler.

Üst Alt