Doktoruma "ben psikoz muyum şizofren miyim bipolar mıyım? Herkes farklı tanı ile ilaç yazıp ya da rapor doldurup yolluyor" demiştim. Şizoaffektif bozukluk terimini kullanmıştı. O zaman çok anlamamıştım umrumda da olmamıştı. İyileşeceğimi düşünüyordum. 2015 lerde başladığım ilaç serüvenini 2025 in yaz aylarında bitirdim. Ekt mi etkiledi, uzun süre ilaç kullanımı mı bilmiyorum çünkü düzenli kullandığım seneler de oldu düzensiz kullandığım dönemler de oldu ilaçları. Tek bildiğim belirtiler geri dönene kadar ilaç kullanmayacağım. Bilişsel becerilerimi aşırı etkiliyor. Tedavi gördüğüm halde aşırı hastaymışım gibi ağır ve tekleyerek konuşuyorum. Bu mu tedavi yani? Yanlış anlasılmasın kimseye ilaçlarını bıraksın diye ders niteliğinde belirtmedim. Ama ilaçlar yarardan çok zarar sağlıyor, sosyal ilişkilerimi işteki verimimi etkiliyorsa ben şahsen kullanmamayı tercih ederim. O zaman daha fazla üzülüp hastalığımı tetikleyebiliyor çünkü. Paranoyalar, varsanı, anksiyete, çok nadir de olsa ilaç kullandığım dönemde yaşadım çünkü. Bana 45 in üstünde oran verilmedi rapor konusunda şuana kadar. Belki oranla etkilidir diyeceğim ama sizin deneyimleriniz nasıl? Daha yüksek engel oranlarında ilacını bıraktığı halde çok fazla uzun zamandır ilaç kullandığı ve ekt gibi tedavi yöntemlerine başvurduğu için tamamen iyileştiğini hisseden var mı?