Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağa-sola dönme kısıtlılığından sürücü olamaz raporu verdiler!?

Leylek81

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
44
Engelli ehliyetine 10.02 kodunu , saga sola donme kisitliligindan ^Surucu olamaz^ raporu verdiler bana. İtiraz ettim sonucu bekliyorum, komisyondan gecmek icin ne yapmaliyim, fikir verebilir misiniz?
Bu konu da ortopedik skolyozum. B sinifi ehliyet icin soruyorum , komisyondan en iyi sekilde nasil gecebilirim ya :((
Varmi bir yontem, yoksa kalir miyim yine, alinmiyor mu..

@Leylek81,
Bende skolyozum, bende baş boyun dönme oranından dolayı 25 - 26 yıllık sürücü olduğum halde, komisyon sürücü olamaz verdi. Sitedeki yazılarımı okuyabilirsiniz. Skolyozların % 90 nına aynı sebepden dolayı sürücü olamaz veriliyor.

@hayat76,
Bunun bir yolu yokmu, on yillik aktif surucuyum, tam yeni araba alicaktim, 10.02 kodunu bi ekletemedim. Boynum kisitli donmuyor. Ehliyeti de yenileyemedim. Aynalar ne ise yariyor o zaman arkadasim ya ;((

@zubizaretta,
Biliyorum ne anlama geldigini arkadasim ama, bunun bir yontemi yokmu gecemiyormuyuz komisyonu olumlu?? ;((

@Leylek81,
siz 10 yıl diyorsunuz, ben nerden baksan sizin 3 katı yıllık 1997 de aldım ehliyeti, son yıllarda hep bende bunun için çabalıyorum, kamu denetim kuruluna dahi girdim onlarda vermediler. Bilmiyorum kafayı sıyıracak gibi oluyorum.

@hayat76,

Yazilarinizi okudum, gorusleriniz paylasimlariniz benim icin cok degerli oldu. On gun sonra komisyona girecegim, benim kendimi ifade ederek net bir aciklama yapmam lazim, ozelden bana dm yazabilir misiniz. Bir sey daha sirucaktim, Tesekkurler..

Ne kadar dönmüyor boynunuz ? Oran ile belirtirseniz tam anlayamam ama tam sola dönüyor mu mesela ?

Arkadaşlar çok zor bir durum allah yardımcınız olsun bende 2007 den bu yana aktif sürücüyüm 2015 te skolyoz ameliytı oldum 2020 de engelli raporu aldım 2023 te b sınıfı sürücü belgesini engelli b ye çevirmeye gittim az kalsın benimde gidiyordu ehliyet şehir hastanesi sevk verdi il sağlık komisyonuna girdim komisyondaki doktor boynunyn yüzde ellisini kullanman lazım sen kullanamıyorsun dedi bende dedim nerden biliyorsunuz daha nasıl dönecek boynum drdim beni şehir hastanesine yeniden sevk etti fizyoterapist ölçümü istedi bende çok zorladım boynumu ölçümde iyice çevirdim yeniden gün aldım girdim bu kez başka doktor vardı lafını bile etmediler çünkü ölçüm iyidi ben kendimi biliyorum yani biraz az dönse vermezler kıllık yapıyolar tek şansım o anda elemediler yoksa biterdim böyle bile psikolojim bozuldu nolacak diye heyetini gününe kadar öldüm öldüm dirildim allah herkesin yardımcısı olsun çok zor durum ya

@Hasan Dağa,
Tam derecesini bilmiyorum, aynaları kontrol edecek kadar donuyor, komisyonda ne yapacağım bilmiyorum, taktik verirmisiniz bana. Otv muaf raporumu aldim ehliyette rakili kaldim ya

@Leylek81,
Sağlık Bak. Yönetmeliği var. Sürücü olabilirlik hak. yönetmelik. Nette bulabilirsiniz. Bu yönetmeliğin 8, maddesi var. Baş boyun vs diye, orda yazıyor, baş boyun sağa ve sola %70 oranında dönmesi gerekir, altında olanlar sürücü olamaz diye. Ölçüm kurula göre değişir, bazıları fizik ted dr gönderiyor, bazı kurulda orda anında kuruldaki fizik ted. dr tarafından yapılıyor. Benim kini kurulda direk ölçüler, ellerinde büyükçe bir cetvel ve gönye var, onlarla hesaplayıp bakıyorlar.

Bazı kurul söz hakkı veriyor, bazısı direk çıkabilirsin diye hiç konuşturmuyor yorum dahi yapmıyor. Sonra e devlette görüyorsun sonucu. Kıscası, nasibinde varsa olur inşallah.

@hayat76,

Sonuç olarak yine kaderimiz iki dudak arasında her zamanki gibi tertibatlı araç raporu verip ehliyettte takılı kalmak çok saçma ozaman desinlerki önce sürücü olabilir raporunu al gel öyle tertibatlı araca gir demeleri lazım bende aynı sizin gibi önce tertibatlı araç raporunu aldım sonra ehliyette takıldım zor geçtim benim araç raporum sol ayaktan düşük ayak var ondan verdiler sizin skolyozdan nasıl verdiler araç raporunu yani hareket ettirici aksam arıyorlarya ayna tertibatı falanmı yazdılar

@Hkn38,

Açıkcası banada ters yapılmış bir işlem olarak geldi. Fakat hastane sadece vereceği raporu bilir, raporlardan alacağı parayı, kurula girenlerin her kurul başı girdikleri kadar aldıkları parayı bilirler, gerisi onları niye ilgilendirsin ki, kişilerin kendilerinin bilmesi gerekiyor durum onu gösteriyor. Galiba arkadaş işlemlere tersten başlamış. Ümidimiz kuruldan istediği soncu alıp, ehliyetine kavuşmasıdır.

İkinci komisyondan da surucu olamaz! Yani Ret geldi, ust mahmeke yoluyla basvursam , olumlu cikar mi ki.. otv muafiyetim olumlu , ehliyet olumsuz, cildiricam yaa ;(((

demek ki araç sürecek durumda değilsin , doktorlar durumunu canlı görmüyor mu

Araç alabilir raporu ile sürücü olabilir raporunun ayrı ayrı olması zaten ayrı bir saçmalık, ozaman kural koyacaklar önce sürücü olabilir raporunu alıp sonra araba raporuna geleceksin diye çok saçma kimsenin kimseden haberi yok, ayrıca araç alabilir raporundada aynı muane ehliyette de aynı muane oluyor ozaman desinki araba raporuna girdiğinde senden sürücü olamaz diye birinin olumlu diğerinin olumsuz gelmesi çok saçma olmuş bence mahkemeye başvur seni maddi olarak zorlamayacaksa ne için başvur biliyomusun tertibat kodu iç dikiz kör nokta yan ayna yani ayna tertibatı verip geçebilir madem öyle bu kodlar neden var? Ben olsam verirdim mahkemeye

@Hkn38,

Bu kodlar konusunu bende çok düşünüyorum, mahkemeye vermeyi bende istiyorum, fakat son duyumlarım mahmelere da baskı olup, hakimlerde bilir kişi için sağlık kurullarına gönderdiği duyumunu okumuşum,
Önceden KDK tıpkı mahkemeler gibi karar veriyordu, talep çoğalınca, orayı da uyarmışlar sanırım şimdi KDK Sağlık Bak. üstünde olduğu halde bana, sağlık bak.yönetmeliği gereği olumsuz dediler.

İyi bir avukata sormak gerek, benim anlamadığım bu engelli konfederasyonları, federasyonları ne işe yarıyor onu bilemedim.
Siz bir avukatla iyice konuşun, olumlu konuşursa bende vereyim.

@erz0025, @Emrekvk,

Yahu ne ayıp sahiden! Bari bu sitede bunları yazmayın. Bu sitede 10/10 araba kullanıp da doktorların/komisyonun bok yemesi yüzünden ehliyeti iptal edilen, ehliyet alamayan yüzlerce arkadaşımız var. Öyle doktor/hakim/polis ne derse doğrudur diye bir şey yok bu ülkede. Dünyanın gelişmiş tüm ülkelerinde araba kullanabilecek kişiler ülkemizde sürücü belgesi alamıyor! @Leylek81, arkadaşımız da dönüş kısıtlılığı bahanesi ile sürücü yapılmamış. Oysa şimdi ne donanımlar var sürüşü kolaylaştıran ve güvenliği arttıran! Kaldı ki İstanbul otobanında araç kullanmakla Anadolu'da araç kullanmak da farklı konulardır. Adam kasabasında araç sürerken İstanbul'daki ile aynı muameleyi görmemeli mesela.

Hasılı, Avrupa'da sürücü olabilen, Amerika'da tır kullanabilen insanlar bu ülkede sürücü olamıyor. Bu ayıba ortak olmayın derim. Sürücü becerisi açısından konuyu bilmeden yorum yaparken önce kendi tarafınızı tutun.

Üst Alt