Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor alıp işe girdiğim için malülen emekli olamayacağım söylendi!?

Karas

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
Arkadaslar selamlar
Raporumu 2015de yüzde 50 aldım ve sigortalı işe girdim. 10 sene araliksiz çalıştım ve isterim kapandı. 10 Senem dolu primler tamam.

SSK gittim ve görmem çok ilerledi ve zorlanmaktayim çünkü görüş alanim keskinlik görmem çok kötü .Memura malul olmak istediğini söylediğimde bana dediği Sen rapor almış girmişsin işe malul basvuramazsin dedi. Süren ne işe tamamlaman lazım dedi

İsin adlı nedir

Moderatör tarafında düzenlendi:
tam olarak öyle değil. Kural şu: İşe girerken malul düzeyde işgücü kaybın olmayacak, buna karşın zaman içerisinde hastalığın ilerleyecek ve SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alacak durumda işgücü kaybın oluşacak. Bu durumda malulen emekli olabilirsin.

5510 sayılı yasanın 25. maddesi kimlerin malul sayılamayacağının sınırını çizer:

"Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün %60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya engelliliği sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz."

1. Memurun sen maluliyete başvuramazsın deme hakkı yok, sen başvurunu yaparsın şartlar uygun değilse zaten ret kararı gelir.
Yani ret kararını verecek başvuruyu alan memur değil, SGK sağlık kuruludur.

2. Şartlar uygun mu peki ? 2015 de aldığın rapor senin malulen emekliliğe başvurman için kanıt belge.
Yani 2015 te aldığın belge sayesinde işe girerken malul düzeyde olmadığını ispatlayabileceksin.

3. SGK'ya başvurduğunda yeniden hastaneye sevk olup yeniden rapor alacaksın. Burada oranın önemi yok, hastalığına Ağır tanısı konulursa malulen emekli olabilirsin.
Yani hastalığım ilerledi, %60 alırsam malulen emekli olabilirim düşüncesi de yanlış. Ağır tanısı almak şart.

Üst Alt