Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik rahatsızlığınız tembelliğe sebep oluyor mu?

@Lilith76,

O eli kolu sağlam çalışmıyor diyen zır cahillere Aker Kartal hocam çok güzel söylemiş. “Hayatınızın bir gününü dahi yaşamamış insanların söylediklerine kulak asmayın hayatı da kendinize zehretmeyin”. Ben de şuan çalışamıyorum. Bi kaç ay öncesine kadar dışarı çıkamıyordum kalp krizi geçiririm diye. O benim yaşadığım korkuyu 5dk yaşamış olsalar beyinleri 180 derece dönerdi

@Beylane,
Zır cahillere aldırmamaya çalışıyorum ben de ama yine de çok üzülüyorum o cahilce sözleri duyduğumda.İnsan cahil de olabilir ama biraz karşısındaki insanın duygusunu hissetmeye çalışır,anlamaya çalışır.Moralim bozuluyor böyle tavırlı insanlara rastlayınca.
Her insan ayrı bir dünya adeta.Herkesin durumu birbirinden farklı oluyor.Genel olarak hepimize psikoz hastası deniyor ama detaylara bakınca,her birimizin hastalığı arasında birçok farklılıklar bulunabiliyor.
Bazen insanlar bu tür ayrıntıları kavrayamayabiliyor ve düz mantıkla sonuca varıyor.Çalışan ya da remisyonda olan psikoz hastaları olduğu için her psikoz hastası çalışabilir gibi düşüncelere sahip oluyor.İnce düşünce sorunu var genelde bizim insanlarımızda.

@KırıkZihin,

"""aynen eve bakacak bir tek ben varım tembellik yapma lüksüm yok , sürünerek de olsa ekmek paramızı kazanmalıyız."""

Diye yazmışsınız. Aynen öyle katılıyorum. Erken emeklilik hakkı kazansam da gücüm yettiği kadar devam edeceğim.

Kardeşim Allah'tan sadece remisyonda olduğumuzu söyledik bizi cahil ve anlayışsız yaptınız ne yani bunu demek ahlaksız olan ve etik olmayan birşey mi?

@Descartes, hocam neden birileri bu forumda bir işte çalıştığını söylediğinde birileri bundan rahatsızlık duyuyor ben anlamış değilim.

Son düzenleme:
Bu şizofreni de çok yoğun oluyor anhedoni denilen olay.

Kardeşim Allah'tan sadece remisyonda olduğumuzu söyledik bizi cahil ve anlayışsız yaptınız ne yani bunu demek ahlaksız olan ve etik olmayan birşey mi?
Yukarıdaki mesajlarımda cahil ve anlayışsız kelimelerini kullanmış olduğumdan,yazdığınızı üstüme alındım.
Yazınız da kasttettiğiniz kişi ben isem bir yanlış anlaşılma olmuş demektir.Çünkü ben cahil ve anlayışsız kelimelerini, eli,kolu var çalışsın diyerek psikozlu hastalara anlayışsızlık eden,cahiller için yazmıştım.
Siz ve Descartes için yazmadım o yorumu.
Descartes ve sizin için de yorum yazdım.Sizler için yorumum ise çalışamayan arkadaşlara tembel imasında bulunduğunuz idi.Çalışamayan arkadaşlara tembel demenize üzüldüm.Bu tavrınızın moral bozucu ve olumsuz olduğunu yazdım sadece.

@Probiotic,
Aynen katılıyorum kardeşim.A tipik psikoz hastasıyım.Epeyce eskiden çok yoğundu bende anhedoni ama şimdi toparladım sayılır.

Son düzenleme:
@Probiotic,
Bir ara bende de negatif belirtiler baskındı.O zamanlar ailemle bile iletişim kuramıyordum.Sürekli düşüncelere dalıyordum ve hep üzgün hissediyordum.
Doktorum bana negatif belirtiler için depresyon ilacı yazdı.O zamandan beri daha iyiyim.
Siz doktorunuza bahsettiniz mi durumunuzu.Belki depresyon ilacı size de faydalı olur.Doktorunuza danışın bu konuda.Bel ki de çare olur.

@Lilith76,

3 ayrı antipsikotik 2 ayrı antidepresan kullanmama rağmen düzelmiyor,ben çok dirençliyim tedaviye karşı ama umudumu kaybetmeyeceğim yine de düzelme ihtimali var.

@Probiotic,
Bir zamanlar çok ağır hastaydım.Hiç umut yok gibiydi ama zaman neler getirecek bilinmiyor.Can tende durdukça daima umut vardır.Ne olmaz denilenler oluyor.Hayat mucizelerle dolu :)

Bu forumdakilerin çalışanların çoğu memur yada kurumsalda çalışıyor özel sektöre girip çalışmayı akıllarından bile geçirmemiş kişiler o yüzden fazla takmıyorum uygun koşullar olmadıktan sonra çalışmayı düşünmüyorum sağlığım benim için daha önemli sağlıklı olmayınca zaten hiç birşey yapamıyoruz o yüzden önce sağlık. Kendinize uygun bir iş bulamayıp çalışırsakda daha fazla hastalanma durumu var o yüzden fazla kasmayın.

@Breh43,
Üniversite mezunu olupta,doktor,mühendis,öğretmen,polis olamadıysa ya da en azından memur olamadıysa insan,çalışma hayatı çok zor ve yıpratcı oluyor ülkemizde.Bilhassa kadınlar için çalışma şartları çok zor.Sağlam insanların psikolojisi bile bozuluyor çalışma hayatında.
Başarabilseydim çalışmayı,her türlü zorluğa katlanır,yine de çalışırdım ama başaramıyorum.Zira parasızlığın acısı ve sıkıntısı da psikolojimi çok bozuyor ama elimden birşey gelmiyor.
Sağlığını bozuyorsa çalışmakta kar değil.Maddi sıkıntısı olmayan çalışmamayı da tercih edebilir ama maddi sıkıntısı olupta çalışamamak çok acı veriyor insana.

@Lilith76, bende mühendislik terkim okulda rahatsızlandım sonra bıraktım bi süre ailemle çalıştım bi sürede özel sektörde çalıştım. Hiç biri maddi ve manevi olarak tatmin etmedi. Verilen işler ve maaşlar kalite anlamında çok düşük oluyor. Fazla dışarı çıkmadığım için hantallaştım bi işe başlarken çok yoruluyorum ilk başlarda, ona göre iş bakıyorum biraz işim rahat olması lazım kafamın rahat olması için yoksa çalışmıcam zaten aile kurma gibi bir hevesimde kalmadı bu şekilde gittiği yere kadar gider.

@Emrekvk, Onuda alıyorum vgm maaşına başvurdum onu almam lazım bi süre düzgün bir iş bulana kadar ailem destek oluyor tek yaşıyorum. Sadece engelli maaşı yetmez zaten asgari düzeyde yaşıyorum

@Breh43,
Konu dışına çıkmamak için fazla bir yorum yapmayacağım.
Konuya dönecek olursak herkes çalışıp ekonomik özgürlüğünü sağlamak ister.Çalışmıyor olmak illa ki tembellik kaynaklı değil.Psikozlu hastalar arasında çalışacak durumda olmayan kişiler çok var.Devletin destek olması gerekiyor ama devlette hane geliri bazlı yardım veriyor.Hastaların çoğu zor şartlarda ve çaresiz kalıyor.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.Hayat çok zor.

@Lilith76, evet ben ailemden ayrı yaşıyorum o yüzden destek alıyorum iyi mi kötümü bilemedim. Yakın zamanda iş için planlarım var ama Allah’ın izniyle olucak gibi benim için daha iyi olur tahminimce. Çalışma hayatı verimli geçerse psikoz falan kalmaz gibime geliyor.

@Breh43,

Düzgün bir iş ortamı olursa, hasta insanlara çalışmak iyi geliyor , yalnız tek başına toplumdan kopuk yaşamak insanı daha da bunaltıyor

@Emrekvk, Evet tek başına yaşamanın bedellerinden biride bu ama telefonla eş dost konuşuyoruz azda olsa.Hergün dışarı çıkmaya çalışıyorum beceremedim bir türlü sosyalleşmekte iyi geliyor işten önce asosyalligi kırıp sosyal olup başlamak daha mantıklı geliyor. Bir süre sonra zaten iş hayatına isteyerek giriyorsun herkez çalışıyor çünkü. Sosyalken psikozada fazla geçit vermemiş oluyorsun ikisi bir Arada ohhh mis. :)

@Lilith76, Teşekkür ederim iyi dileklerim sizinle.

Bir abi vardı ilçede. Biz liseye gidiyorduk o zaman sene 2000 falan. Çocuk derece yaptı. Çok iyi bir yere yerleşti. Babası vefat edince hastalandı okulu yarım bıraktı.

Benim sınıf arkadaşım. Her denemede ilçe birincisi oluyordu. Hatta o zaman Fetö koleji'nden bedava okutma teklifi geldi reddetti babası. Neyse çok güzel bir bölüm kazandı ama ukala olduğu için hocalarla taktırdı. Okulu bitiremeyince polis oldu ordan da atıldı.

Zeka bence hiç önemli bir faktör değil hatta bazen dezavantaj.

Çalışkanlık veya tembellik de önemli değil, bahtında varsa ayağına kadar gelir yoksa istersen Einstein ol nafile.

@Lilith76,

"""Descartes ve sizin için de yorum yazdım.Sizler için yorumum ise çalışamayan arkadaşlara tembel imasında bulunduğunuz idi.Çalışamayan arkadaşlara tembel demenize üzüldüm.Bu tavrınızın moral bozucu ve olumsuz olduğunu yazdım sadece."""

Diye yazmışsınız Cevap hakkı doğurduğunuz için önceki mesajlarımda yazdıklarım, sadece şahsımla alakalıdır. Çalışamayan psikoz vs kişiler için tembel imasında bulunmadım... Zaten ilgi alanıma da girmiyor. Kim , ne yapıyorsa yapsın.

Son düzenleme:
@Descartes,
Peki forumdaşım.Ben yanlış anlamışım o zaman.Kusura bakma.Tembellik lüksüm olmadı gibi cümleler kurduğunuzdan dolayı,çalışamayan arkadaşların tembel olduğunu düşünüyorsunuz diye düşündüm.
Bir de herkes kendi tercihlerine göre yaşar yazmışsınız ama bu fikrinize katılmıyorum.İnsanların hepsi ellerinde olsa kendileri için en iyi yaşamı tercih eder ama tercih edilenler yaşanamıyor bazen.
İyi akşamlar dilerim.

Üst Alt