Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri raporları vizeye engel midir?

Jacksonquit

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhabalar 22 yaşındayım ileride işçi vizesi j1 vizesi ya da öğrenci vizesi almayı düşünüyorum geçmişten 4 tane psikiyatri kayıtlarım var unipolar depresyon yaygın anksiyete obsesif kompulsif bozukluk ve dikkat eksikliği bunlar sıkıntı oluşturur mu vize için sağlık raporu istiyorlar mı ?

merhaba, sadece Çin için sorun olabilir diye düşünüyorum. O da (3 aydan ) uzun süreli ziyaretlerde olabilir tahminim. Yani ben KSA ya gittim geçtiğimiz yaz bir yıl için 90 gün girişli (çoklu giriş yapılabiliyor ama bir yılda toplam 90 günü aşmayan ziyaretler için) 15 gün kalıp döndüm (umre ve gezi idi niyyetim ).

@kar&yağmur, benimkisi turistik değil ama ABD düşünüyorum ayrıca

@kar&yağmur, tanılar ergenlikten kalma bi de intihar girişimi tutanağım var karakol almıştı ama intihar etmemiştim..bir de vatandaşlıkta sıkıntı olur mu bu kayıtlara ulaşamıyorlar diye biliyorum ama sağlık raporu bazısı istiyor ama hangi durumlarda onu bilmiyorum

Amerika psikiyatri grubu hastalıklarda kendini çok efor sarfeden ve özgürlükçü olarak tanımladığını düşünen bir ülke (ama özelinde ABD tabi.) bu bağlamda malı açıdan engelleyici bir unsur olmadıkça sadece psikiyatrik hastalık yaşamak nedeni ile sorun çıkartacaklarını sanmıyorum tabi doğrusunu da bilmiyorum. Ben bu ülkeye daha doğrusu ekseriyetle halkı müslüman olmayan ülkelerde uzun kalmayı pek hayal etmediğim için detaylı bilgim olmayabilir. Ama dediğim gibi Çin ve bazı diğer ülkeler sınırlama yapıyorlar hatta çoğunlukla sağlık bakımından "iyi olmak " İbaresini şart koşup bunun belgelenmesini isteyenler var.

Üniversiteye kayıt olmak niyetiniz varsa gideceğiniz okulun ilgili programının "admissions" Kısmını kontrol etmeniz de fayda var . Dilerseniz tereddüt yaşıyorsanız başvuru yapmadan önce açık ve zorunlu bir ibare değil de muğlak ifadeler varsa e posta ile iletişime geçebilirsiniz.

Kardeşim hangi ülkeye gideceğini bilmiyorum ama mesela ABD, diyabet, obezite vs gibi bazı hastalığı bulunanlara bildiğim kadarı ile vize vermeyi durdurdu.
Ona göre. İyice araştırıver bir zahmet.

@alifatih1958, obezite diyabet gibi bir hastalığım hiç olmadı

@kar&yağmur, chatgpt’ye sorduğumda şöyle bir şey söyledi: psikiyatriden ilaçsız ve stabil olduğunu gösteren bir belge al diyor acaba vatandaşlık green card da falan bir sıkıntı olur mu

Dostum ben bilgi için söyledim bunu. Yani adam bazı hastalıklara bariyer çekiyor. "Araştırman gerek" demek istedim.
Allah bu hastalıkları vermesin kimseye.
Sağlıklı günler..

@alifatih1958,

Bu hastalıklarla amerikaya gidilirse. Para suyunu çabuk çeker. Orada sağlık çok pahalıymış.

Üst Alt