Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinöropati tanısı alan eşimin ehliyet ve ÖTV'siz araç alımı!?

AHMET ERTMEN

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar eşime bugün ehliyet komisyonundan aşağıdaki şekilde karar verilerek ehliyet alabileceğine dair rapor verdiler.
Ben de daha önce aynı komisyon dan aşağıdaki kodlar ile ehliyet raporu almıştım. şimdi elimde ehliyetim var
Bu durum da aşağıdaki komisyon dan verilen kodlar ve hastalık adları ile

Benim işitmeden ötv muafiyeti li araç alabilmem zor ama eşimin ötv muafiyet hakkı olabilir mi ?
Eşim ehliyetini alınca eşim adına ÖTV muafiyetli araç alabilir miyiz ?
Eğer ki alır isek bu aracı hem ben hem de eşim kullanabilir mi ?
Ehliyet aldıkdan sonra araç alımı için yeniden rapor alması gerekir mi ?

Benim hastalık tanımı : H90.3 SENSORİNÖRAL İŞİTME KAYBI, BİLATERAL
Ehliyet kodlarım : 42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz,42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz,42.05. Kör noktagörüntüleme cihazı,47. İki tekerlekli araç kullanamaz,102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

Eşimin hastalık tanımı: G63.8 POLİNÖROPATİ, BAŞKA YERDE SINIFLANMIŞ DİĞER HASTALIKLARDA

Eşimin ehliyet kodları : Engelli B 64. Araç hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 kmdaha az olmalıdır. ,103.04 Üç yılda bir sağlık kontrolü 10.02 Otomatik vites ,32.01 Tek elle idare edilenkombine fren ve hızlanma sistemi,47. İki tekerlekli araç kullanamaz,78. Sadece otomatik vitesli araçkullanabilir,102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

@AHMET ERTMEN,
merha eşinizin engelli rapor oranı % kaç ? engeli ortopedik mi ? eğer engeli ortopedik ise rapor aciklama kisminda SADECE HAREKET ETTİRİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLİ TAŞIT KULLANMASİ GEREKİR ibaresi varmı ? şayet bunlar evet ise araç alabilir esiniz. engelize göre verilen ehliyet kodları yeni nesil araçların çoğunda mevcut bence şayet esiniz muafiyeti araç alabilime şartlarını sağlıyor ise araç aldığınız da sizde kullanabilirsiniz diye düşünüyorum

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
Merhaba Eşimin engelli raporu %40 dır. Ayaklarından engellidir düşük ayak , polinöropati yazıyor.

son ehliyet Muayenesinde muayene eden doktor notu bu şekilde
YÜRÜME ZORLUĞU.17 YAŞINDAN BERİ VARMIŞ+BİLATERALDÜŞÜK AYAK.ALT EXTREMİTELERDE DTR'LER ALINMIYOR.BABINSKY LAKAYT ÜSTEXTREMİTESİNDE MOTOR DEFİSİT YOK EMG:BU BULGULAR MIKST TIPPOLINÖROPATI ILE UYUMLUDUR.HEREDITER POLINÖROPATILER AÇISINDANGENETIK KORELASYON ÖNERILIR

Biz sadece ehliyet almak için rapora başvurduk ve bugün komisyon yukarıda yazdıgım kodlar ile engellim b ehliyet alabilir raporu verdi.
hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir ibaresi yok ehliyet raporunda

Kör Noktalı araçlar zaten ÖTV dışı, ÖTV de olan araçlarda KÖR nokta yok. Toyota CHR de olabilir ama oda limit dışı sanırım.
ÖTV siz araç alırsan sen kullanamazsın sadece eşin kullanır.
BYD,Chery alırsan 2 milyon falan ödersin onlarda kör nokta var. KÖR Nokta pahalı bir teknoloji

Son düzenleme:
@Polmiks,

Şu anda aracım var manuel ve kullanıyorum ehliyetim le geri görüş için double teyp var ve kör nokta görüntüleme ilave ayna takarak çözdüm sıkıntı olmadı hiç
Ben ötv siz araç alamam işitme engelli ehliyetimden almam mümkün değil
ama ötv siz araç alırsan sen kullanmaz sın eşin kullanır demiş siniz ben zaten ötv den yaralanamam eşim yararlanabilir mi
yararlanır ise araç alırsam ben kullanabilir miyim.
bunu öğrenmek istiyorum

32.01 Tek elle idare edilenkombine fren ve hızlanma sistemi

Bununla alabilir. Hareket ettirici tertibat olursa alabiliyorsunuz. Bu sanırım elden gaz fren, Engelli raporunda da hareket ettirici tertibat kullanması gerekir gibi bir ibare lazım Ben geçen sene maliye ile görüştüm engelli harici kullanırsa ceza yersiniz araç trafikten men edilir yada ötv si alınır demişlerdi. Bu konuyu maliye ile görüşün.

Üst Alt