Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araç almak için ehliyetteki kodlar yeterli mi?

Enver97

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
3
Herkese merhaba bugün nüfus müdürlüğüne başvurdum ve ehliyetimi aldım(henüz fiziki olarak ulaşmadı). Ehliyet sağlık raporumda aracımı tertibatlı olarak kullanmam gerektiği yazıyor. Kodlar: 10.02, 35.04, 40.11 ve 78 dir. Bu kodlar ile ÖTV muafiyetli araba alabiliyor muyum? Ehliyet sağlık raporumda yazması yeterli mi yoksa engelli raporuma işlenmesi mi gerekiyor?

Eğer ÖTV muafiyetli alamıyorsam ikinci el olarak istediğim arabaya tertibat taktırabiliyor muyum yoksa ÖTV muafiyetinde bulunan şartlar gibi kısıtlama bulunuyor mu?

Konular hakkında bilgisi olanların desteğini rica ederim.

Sıfır veya ikinci el fark etmez alacağın her araca tertibat taktırıp TSE den onaylatıp Noterden Ruhsata işleteceksin.
Kodların açılımını vermen laazım böyle kimse bilmez.

Engelli raporunda da hareket ettirici tertibat gerekir vs yazması gerekiyor.

@Polmiks, kodların açılımı bu şekilde
Otomatik vites ,35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları,40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.),78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir.

Her iki araçta da tertibat olması gerektiğini biliyorum. Sadece ikinci el otomobillerde motor hacmi ve yerlilik oranı gibi sınırlar var mı onu bilmiyorum

,35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları,40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.),
Bu kodlarla olabilir ama engelli raporunda az önce yazdığım gibi bir ibare olması gerekiyor.
Veri dairesi tekrar değerlendirsin diye de hastaneye gönderebilir bilgin olsun.
ÖTV indirimi kullanmayacaksan motor hacmi vs yok istersen 2.5 lt motorlu araç al fark etmez.

@Polmiks, raporumun oranı %45 bu riske girmeye hiç gerek yok bazı kişilerin oranını düşürmüşler o zaman ikinci el araba alıyor olurum teşekkür ederim

Üst Alt