Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oran bulunmayan rapor ile emeklilik mümkün mü?

mgursoy

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
7
OturanBoğa
Bülent abi Benim engelli raporum yüzde yüz süreli iş gücü kaybı raporun herhangi bir yerinde yazmıyor sadece ağır ve efor gerektirmeyen işler ile ilgili not var engellilik oranıyla iş gücü kaybı farklı şeylermi bana bu raporu emeklilik vergi indirimi için vermislerdi ama

mgursoy

Oran yoksa nasıl %100 diyorsun? Oran olmayan raporla vergi indirimi mümkün değil. Eğer sgk sevki ile hastaneden rapor almışsan, malulen emekli olacaksan veya 4b-4c statüsünde emekli olacaksan, veya ilk sigortalılığın 1 ekim 2008'den önce idi ve emeklilik 4a statüsünde olacaksa, oran bulunmayan rapor SGK Hastalık Listesi'ne göre verilmişse, o zaman rapor emeklilikte geçerlidir.

OturanBoğa
Abi raporu haziran 2021 de aldım engel oranı yüzde yüz iş gücü kaybı ayrı bir oran diye düşündüm o yüzden sordum 17 03 1980 doğumluyum 4 a statusunde 25 10 1996 sigorta girisim 3975 gün primim var forumda konuları okudum iş gücü kayb engel oranından ı ayrı bir oranmış gibi aklımda kalmış galiba yanlış anlamışım bu durumda emeklilik için başvurabilirim doğru anladım değilmi abi

Çok teşekkür ederim abi pazartesi başvuralım bakalım hayırlısı

Üst Alt