Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ODTÜ, Boğaziçi gibi okullarda da psikolojik hastalar var mıdır?

volkano39

Üye
Konular
172
Reaksiyonlar
10
merak ediyorum odtü boğaziçi itü gibi okullarda da psikolojisi bozuk olan şizofreni psikoz gibi hastalıkları yaşayan var mı ?

Elbette vardır hastalık insanın başarılı olmasını imkansızlaştırmaz ama zorlaştırır yani hasta birinin başarıya ulaşması için diğer insanların diğer insanlarda daha fazla çaba harcaması gerekir

Benim rahmetli bir arkadaşım çok iyi bir okul bitirdi, harika bir üniversiteden mezun olup iki lisan bilen bir mühendis oldu ama kendisi o dediğin türden hastalık sahibi idi.

ODTÜ ve Boğaziçi den daha itibarlı bir üniversite mezunu olup psikoloji profesörü olmuş Kay Redfield Jamison gibi örnekler de var. Kendisi bipolar, lityum tedavisi görüyor. Kitapları var, bende 3 tanesi var DURULMAYAN BİR KAFA yı okudum ve her hasta ve hasta yakınına tavsiye ederim en iyi kitabı bence o, diğer ikisinden birini de şuanda okuyorum. Yani böyle hastalar hiçbir işte başarılı olamaz diye bir kanun yok kesinlikle, istedikten sonra nasip olursa her şey olabilir kişi. @volkano39,

imkansıza yakın on bin de bir ihtimaldir. ÖSYM hastalık geçmişinizi görür ve isterse puan tutsa bile atama yapmayabilir.

@Polmiks, böyle bir şey olduğunu hiç sanmıyorum. kişi zaten yüksek puan almışsa okuyabilecek kapasitededir.

Elbette vardır. Sırf daha fazla tyt ayt neti olduğu için daha sağlıklı، daha huzurlu olacak halleri yok. Hatta daha fazla bile vardır eminim...

Neden bu Üni.den başka üniversitelerden de olamaz mı? Bence yoktur 🙂

OSYM yazılım üzerinden yaptığı için her şey mümkün yapsalar anlayamazsın, sorsan Anayasanın eşitlik ilkesine istinaden yapmadık derler.

İstersen on tane teşhisin olsun. Üniversiteyi kazandıktan sonra dağ olsa kimse kayıt ettirmemezlik edemez.

Bu sitede bile yüzlerce arkadaşımız var bu büyük üniversiteleri kazanan ve okuyan. Yani bu tamamen kişinin hastalığını idare edebilme becerisine ve zekasına bağlı.

Anonimliğim bozulmasın diye üniversite ismi vermeyeceğim. bölümümün en iyi üniversitesi olan ankara da bir üniversite de okudum. üniversite okurken hastalığım gün yüzüne çıktı. hastalık zaten zordu okul daha da beter etti. hele son yılımda ömrümden ömür kopardılar bir kere farabi ile acaba doğuda daha kolay bir okula geçiş yapsam öyle bitirsem mi diye düşündüm hatta belgeleri hazırladım ama öğrenci işlerine vermedim kaçmak istemedim.
doğruyu konuşalım psikoz ve bipolar hastalıklarında istikrar yok maalesef ,bazen çok düşüyoruz ve bu uzun bir süre olabiliyor ve okumak zorlaşıyor.
hastalıktan dolayı üniversiteye almazlar demiş bir arkadaş. öyle bir şey yok ben mezun olup atandıktan sonra doğu da da başka bir mühendislik bölümünü kazandım okudum kimse sormadı bile sen nesin ne değilsin diye. hasta arkadaşlara tavsiyem ailenizin yaşadığı şehirde okumaya çalışın en azından tek derdiniz dersler olur

herkese iyi bayramlar

76bin sıralama ile bipolar bozukluk ve şizoaffektif bozukluk teşhisleriyle elektrik elektronik mühendisliği okuyorum. Son senem. Okula başlarken hastaydım, bitirirkende. Kimse eğitim hakkımı elimden alamaz.
Not: Psikotik ataklar eğitimime çok sekteye uğrattı ama bitireceğim inşallah

@Ben_Claudius ben de psikotigim ve dedigin gibi istikrar yok. Orgunde bazen en yuksek notlari aliyordum. Finallere gelince dusus yasiyordum. Sonra da tamamen biraktim. Simdi baska sehre mi gitsem diye de dusunuyorum. Sinava girecegim fakat 2 ay calisip biraktim sinav hazirligini da. Cok icimde kaldi okumak. Hatta Turk Dili ve Edebiyati okumak istiyorum ama okudugunu anlamayan bir psikozlunun ne isi var orada diyorum. Moralim bozuluyor.

@Samarra, örgün okumak istiyorsanız ailenizin olduğu şehri tercih ederseniz daha rahat edersiniz. rahatsızlık sebebiyle örgün okumak zor olabilir açık öğretimden bazı bölümleri okuyabilirsiniz. eğer raporunuz varsa tamamen de ücretsiz. ben ata da tarih, anadoluda felsefe okuyorum hobi olarak. çok güzel bölümler var bir göz atın derim hem hayatta ufak bir hedef belirlemiş olur meşgale olur sizin için hemde sadece vize final bütünleme var derse gir ders dinle vs yok. müsait olduğunda oturup göz atarsın çıkmış sorulara bakarsın yavaş yavaş bitirirsin harç parası da ödemezsin üniversite bitirme hayalini de gerçekleştirmiş olursun

Üst Alt