Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurluktan istifa edip malulen emekli olmak doğru mu?

Prens Ernak

Yasaklı Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar, malulen emekli olmak istediğimizde memurluktan istifa edip mi malulen emekli olmamız mı gerekir yoksa çalışıyor iken mi? Hangisi daha doğru, ikisi de yapılabilir mi?

Bu yazdıklarım sılınsın yanlıs bılgı olmasın :)

Son düzenleme:
Sizosalgun

knk, evet 5 yıl prim ödeme, 10 yıl da sigortalılık süresi şartı var diye biliyorum, zannedersem önceden istifa etmek gerekiyormuş:

- Maluliyeti nedeniyle sigortalı olarak çalıştığı işten ayrılması, faaliyetine son vermesi ve görevinden ayrılması

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu

true blue

Malulen emekli olabilmek için;
1. İşe girişte hastalığın olmaması sonradan çalışırken olması gerekiyor. Bunun %60 üzeri olması gerekiyor. Bunu SGK sağlık kurulu onaylaması gerekiyor.

2. İlkdefa 1 Ekim 2008 den sonra memurlarda emekli maaşı prime göre...

Not; ÇOK CİDDİ KONU ÖNCE KURUMUNLA KONUŞ SONRA SGK ALACAĞIN MAAŞI RESMİ OLARAK ÖĞRENSEN İYİ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

Yanlış bilgi vermeyelim istifa etmesine gerek yok.İş yeri kanalı ile dilekçe ile başvuru yapacak.

Öncelikle SGK sağlık kurulundan malulen emekli olabilir onayını alması lazım.

İstifa eder ve kurum maluliyet onay verme ise işsiz kalırsınız.

Dikkatli olun.

Hugo88

Arkadaşın dediği gibi"...istifa etmesine gerek yok.İş yeri kanalı ile dilekçe ile başvuru yapacak...."

true blue

Aman, istifa ile hiç bir ilgisi yok. İstifa demek tüm haklarından feragat etmek demek. Tövbe! :) Malulen eemekliilik için kurumunuza başvuracaksınız sizi hastaneye sevk edec ekler, hastane raporu SGK'ya gönderecek, sık malul olduğunuza karar verecek ve kararı kurumunuza iletecek, kurumunuz emeklilik gerekçesiyle ilişkinizi kesecek ve malulen emeklilik prosedürünü başlatacak. 1 ay gibi bir sürede de sık malulen emekli maaşınızı bağlayacak.

mahmut56

hocam işe girişte yüzde 45 idi, engelli statüsünden girmiştim, şimdi oranı artar ve yüzde 60 ın üzerine çıkarsa emekli olabilir miyim? Bu arada kurumda zaten izin işlerine ben bakıyordum, kurumumun bilgisi yok bu konularda, belki de 18+ 18 ay rapor alırım, sonra kurumun emekliliğe sevk etmesini sağlarım diye düşünüyorum,

Bu arada malulen emeklilik maaşı ne kadar?

OturanBoğa

Abi benim hastalık psikotik bozukluk, engelli statüsünden girmiştim, o zaman ilk önce benim yüzde 45 olan raporumun yüzde 60 ın üzerine çıkması gerekir değil mi, yani ilk önce raporu almalıyım. Ondan sonra da kuruma dilekçe vermeliyim.

true blue, daha gençsin yav ne emekliliği. 1 yıl ücretsiz izin al, tatil yap, kafanı dinle dön işine…

selda*

hocam, benim bu aralar alevlenmelerim gözümde yaşadığım rahatsızlık arttı, çalışamayacağıma karar verdim, ilk önce kalan 26 gün yıllık iznimi kullanacam, sonra rapor alacam, eğer rapor almada bir sorun olursa 1 yıllık ücretsiz izin hakkımı kullanabilirim.

true blue kanka alevlenmelerın artıysa doktorundan rapor alabılırsın 36 aya kadar rapor kullanma hakkımız var hem alevlenme yasıyorsan koseye cekıl otur kımse bırsey demez ki. Benım ılk atandıgım yerde adam 3 sene boyunca bırsey yapmadı yıne bırsey demedıler. Malul aylıgıyla gecınmek zor sonucta bıde sen keyfıyeten calısmamazlık etmıyon anlayısla karsılarlar.Zaten ben cumhurbaskalıgı sıtesınden ogrendıgıme gore engellıye normal memurla aynı derece ıs verılmıyor.

Heyet raporu al kafanı dınle bıraz bence :)

Sizosalgun

Örneğin ben 1 ay süreli istirahat raporu aldım devlet hastanesinden.

14 Eylül den itibaren geçerli kardeşim.

(3 Psikiyatri doktoru ve başhekim imzalı)

Sizosalgun

Sağol kanka, bakalım alabildiğim kadar heyet raporu almaya çalışacam, eğer 36 ay alırsam zaten emekliliğe sevk ediliyorum, bizim kurumda özelden rapor alanları devlet hastanesine sevk etmiyorlar ama yine de özelden rapor almak istemiyorum, bizim kurum da belli bir süreden sonra devlete sevk edebilir yine de, ama mevzuatta böyle bir hüküm göremedim ben

Durumunuzu tam yazarmisiniz ilk sigorta girişiniz ne zaman raporu ne zaman aldiniz

(Gölge) kardeşim, malulen emeklilik şartları uyuyor,
ilk sigorta girişim 2008 yılında 2 gün olarak özel sektörde yatırıldı, yani sigortalılık yılı hesaplanırken 2008 yılı baz alınıyor, zaten e devlette hitaptan bakıldığında 2008 yılını baz aldıklarını görebiliyorum,
2014 yılında yüzde 45 rapor verildi bana, 2015 yılında memur oldum, bu durumda 6 yıl hizmetim 13 yıl da sigortalılık sürem var. Yani benim hesabıma göre malulen emeklilik için şartlar uyuyor,
Çok şükür 6 yıl çalışabildim, nasıl çalışabildiğimi ben bile kestiremiyorum, hayal edemiyorum, bir mucize gibi bir şey:)

Sağlık durumun çok zorlamıyorsa seni, bence devam et. Emekli olunca rutin bir hayatın olacak.çalışma hayatı hiç olmazsa bir meşguliyet olur. ''işleyen demir, pas tutmaz.'' 🙂

Sağlık durumun çok zorlamıyorsa seni, bence devam et. Emekli olunca rutin bir hayatın olacak.çalışma hayatı hiç olmazsa bir meşguliyet olur. ''işleyen demir, pas tutmaz.'' 🙂

Evet Nurtan zorlanıyorum, cuma günü işi çıkmak için çıktım gidemedim, geri döndüm, zaten 6 yıl çalışmışım, çalışabilecek gibi olsam çalışırım, geçen kuzenim beni dışarıya çağırdı, zaten dışarıya çıkabilecek gibi olsam işe giderdim dedim, durumumu beğenmiyorum açıkcası.

Evet Nurtan zorlanıyorum, cuma günü işi çıkmak için çıktım gidemedim, geri döndüm, zaten 6 yıl çalışmışım, çalışabilecek gibi olsam çalışırım, geçen kuzenim beni dışarıya çağırdı, zaten dışarıya çıkabilecek gibi olsam işe giderdim dedim, durumumu beğenmiyorum açıkcası.

Geçmiş olsun. Umarım senin adına sağlıklı kararlar olur.

İşin birde maddi durumu var. Malulen emekli maaşı ile geçinebilecek misiniz ? Malülen emekli maaşları çok düşük diye biliyorum ve bir daha başka işte çalışma durumunuz olmayacak.

60 rapor alırsanız olursunuz alırsınızda
true blue

Evet alabilirim gibi geliyor, ama ben 18+18 alıp emeliliğe sevk ettirmeye çalışacam, hem aylarca maaş da almış olurum:)

İşin birde maddi durumu var. Malulen emekli maaşı ile geçinebilecek misiniz ? Malülen emekli maaşları çok düşük diye biliyorum ve bir daha başka işte çalışma durumunuz olmayacak.

Hocam, zaten ailem ile yaşıyorum, sorun olmaz, hiç emekli olamadan engelli maaşı ile geçinmeye çalışmak var bir de, en azından malulen emekli olmuş olurum.

true blue

bizim kurumda senin gibi biri vardı millet memur olamıyor gitti o istifa etti işi de yok doru dürürt neymiş efendim yol yoruyormuş sonra istifa edince çok pişman oldu tekrar ekps girdi fln filan iyice psiko bozuldu istifa etme işin ağır değilse ağırsada dilekçe yaz rahat bir göreve geç miillet iş bulamıyor biz iş beğenmiyoruz. şuan 4 alıyorsan emekli olnsa 1,5 anca alırsın bide malül olursan işe de almazlar seni iyice psiko bouzlur

muhendis3232 hocam zaten çalışabilecek durumda olsam malulen emekliliği hiç düşünmem ki 6 yıldır rahat çalışıyordum, ama 1500 lira maaş ile de pişman olacağımı zannetmiyorum.

Eğer hastalığınız 2008 yılından önce başladı ise malülen emekli olamazsınız. İşe girdikten sonra hastalığınızın başlamış olması şart.

Ayrıca... 1 yıl malülen emekli kalmış ve sonra maaşı kontrol raporunda kesilmiş (hastalığım artmasına rağmen) biri olarak malülen emekliliği asla önermem.

Her yıl kontrol muayenelerinde SGK denilen kepaze kurum keyfekeder karar verip maaşını kesebiliyor. Maaş 1500 lira net.

Bence diğer türlü emekli olmaya çalışın.

Malülen emekliliği hiç düşünmeyin derim ama karar yine de sizin tabii ki.

ŞİMAL YILDIZI

Evet kontrol muayenesi varmış, inanın çalışarak para kazanmak daha kolay bu işten, malulen aylıktan kat be kat fazla para kazanıyorsun, sorgu yok sual yok, çay kahve gidiyor, 10 bin lira maaş, ama olmuyor işte. Kontrol muayenesinde yeniden mi rapor almak gerekiyor, süreç nasıl işliyor. Sizin emekliliğinizi neden kesmişlerdi.
Hastalık memur olmadan önce 2014 de başladı. şimdi oranı artacak sadece.

Son düzenleme:
Üst Alt