Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur emekliliğinde engelli olmanın emekli maaşına etkisi nedir?

m1976k

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar acaba engel oranı ile emekli olan memur emekli aylığı nasıl normal emekli olan memur ile çok fark var mıdır yoksa aynı emekli maaşı mı alıyor cevaplarsanız sevinirim:cool::cool::cool:

m1976k 5434 sayılı kanuna tabi memurlar'da ''25 yıl çalışmış gibi aylık bağlanır''. Güncel en düşük 3275. TL. olur.

2008 öncesi memur girişliler 3275 tl alır diye biliyorum

algaNihat
1994 SSK girişi 2007 Eylül sözleşmeli 4 b memuriyet başlangıcım varherhalde 5414 e tabi oluyorum değil mi.? Birde atıyorum normal şartlarda emeklimolsam 4200 TL maaş alacak olsam engellilikte de aynı maaşımı alıyorum?

5434 SAYILI KANUN öncesi(Ekim 2008 öncesi memur olanlar) "Good Good güzel maaş alacaklardır"

5434 SAYILI KANUN sonrası(Ekim 2008 sonrası memurluk girişi olanlarda 5510'a tabi oluyorlar) Az maaş alacaklardır.

Son düzenleme:
Özel bir danışmanlık şirketine parasını vererek hesaplattırdım. Burda verilen rakamlar nedense hep düşük.Beni baya korkutmuştu. Ancak bilgi vermesi anlamında şöyle anlatayım. 2001 girişl yüzde 65 oranlı bir memurun bu yıl için emekli olması halinde alacağı maaş 3584-TL civarı. Kesin ve net bilgilidir.

o saygı değer hesaplama şirketi 2008 sonrası için de bir araştıma yapsaymış ya fecaat o zaman ortaya çıkıyor işte

m1976k 5434'e tabisiniz ek göstergen 1800 ise 3580 civarı alırsın.
Ben en az ne kadara cevap verdim 3275 alırsın dedim. NOT: Engelli oranlarının maaşa etkisi olmaz emeklilik yılına etkisi olur.

DJ_BORAN

Bu forumda neden herkes bu kadar sinirli anlamıyorum
Birincisi ben bu danışmanlık şirketi herkese yüksek maaş hesaplıyor diye bir iddia da bulunmadım,
İkincisi yine bu danışmanlık şirketi ülke ekonomisini iyi göstermek için babalarının hayrına maaş hesaplıyor da demedim,
Üçüncüsü bu saygıdeğer danışmanlık şirketi parasını veren herkesin maaşını hesaplar bu kadar basit isterseniz telini vereyim sizinkini de hesaplasın.
Dördüncüsü 2008 sonrası memur olanların düşük maaş alması ne benim nede bu saygıdeğer danışmanlık şirketinin suçu

25 yıllık,1.derece 4.kademe, den emekli olan düz masabaşı memur 3925 tl.alır.emekli ikramiyesi de 124,500 tl

Makiyato

burada konuşanların çoğu 5510'lu olduğu için rakamlar ufak. Ama 2008/10 öncesi işe girişliler için rakamlar direk yukarı oluyor.

lütfen verir misin arkadaşım özelden gerçekten merak ediyorum çünkü

m1976k 5434'e tabisiniz ek göstergen 1800 ise 3580 civarı alırsın.
Ben en az ne kadara cevap verdim 3275 alırsın dedim. NOT: Engelli oranlarının maaşa etkisi olmaz emeklilik yılına etkisi olur.

maalesef e devlette 5510 tabi görünüyorum şaşırdım açıkçası 2007 de 657 4-B olarak sözleşmeli memurluğa başladım 2011 in 8. ayında kadrolu memurluğa atanmamdan herhalde 5510 gözüküyor bir yanlışlık olabilir mi acaba?

m1976k 2011'den bu yana hangi statüde çalıştığını yeni öğreniyor olman sizin adınıza çok büyük bir eksiklik diye düşünüyorum sağlık olsun artık yapacak başka bir şey yok.

Normal emekli olanla aynı maaşı alıyorsunuz ancak yıl ve derece önemli oluyor.Kendiniz memurlar net üzerinden maaş ve ikramiyenizi hesaplayabilirsiniz.

Üst Alt