Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maluliyet aylığı için sigortalının işten ayrılması gerekir mi?

mustafayuqsel

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba 1800 gün prim ve en az 10 yıl şartından malulen emeklilik için başvuru yaptım.Şuan bir işyerinde çalışıyorum.Sgk üniversite hastanesine kurula sevk etti.Sağlık kurulu için vermiş oldukları bütün doktorları gezdim ve işleme koydular evrağımı.Sormak istediğim işyerimden çıkış almalımıyım yoksa emeklilik sonuclanana kadar beklemelimiyim? İşyeri sgk nın emeklilik için bir kağıt verip sonra çıkış vereceğinden bahsetti fakat emekliliğe kadar çalışmak zorundamıyım? Teşekürler..

İster çalış, ister çalışma zorunda değilsin. Senin keyfine kalmış ama emekli olmadan işten çıkışını vermekte küçükte olsa bir "Risk". SGK "sen emekli oldun" diyinciye kadar çalışmana bak emekli olduktan sonra zaten çıkışını verirsin. Hayırlı olsun.

Mevzuat mı değişti ? 2018 yılında malulen emeklilik için başvuru yaptığımda çalışmıyor olmanız lazım denildi,çıkış yapıp öyle başvurmuştum.

De-Kont

Bu şekilde bu zaman zarfında sigortalı olarak çalışınca malülen emekli maaş birikmesi olmaz diye biliyorum ben.

Soruyu net sorayım.Malulen emeklilik %60 iş gücü kaybından çalışamaz raporu alıp emekli olmak değilmidir.Aktif Çalışan birini SGK nasıl oluyorda başvurusunu alıp malüllük için hasteneye sevk ediyor ? Aktif çalışabiliyorsan nasıl malülsün dememiş mi sgk ?

Malulen emekli olabilir kağıdını işyerine verdikten sonra çıkışımı alıp e devlet den emeklilik dilekçesi verdim

De-Kont

Her malül hiç çalışamaz diye bir kaide yok. Çalışabilenlerde malülen emekli olabilir yalnız şu var "çalışmayı kesmesi" gerekir.

mustafayuqsel

Rapora bakıp "durumunuz maluliyeti gerektiriyor, işten çıkışınızı yapın malulen emekli maaşınızı bağlayalım" derler size. O aşamada işten çıkarsınız.
Aydın'In dediği gibi, maaşınız birikmemiş oldu bu süre zarfında o kadar.

Üst Alt