Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için elimdeki raporla başvurabilir miyim?

_PoSEİDoN_

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Benim yüzde 84 engelli raporum mevcut. İşe giriş tarihim 05.02.2007 gereken prim hakkını doldurdum sadece şu an çalışma yılı yani bekleme yılı olan 15 (2.5 yıl kaldı) yılı bekliyorum emeklilik için. Öğrenmek istediğim bu engelli raporumun oranı malulen emeklilik için yeterli mi başvurabilirmiyim, yoksa 15 yılı beklemem gerekiyor mu ? Bilgisi olan arkadaş yardımcı olabilir mi acaba.

_PoSEİDoN_

malulenmi engelli emekliliğimi maluliyet tek hastalıktan %60 oda maluliyet çetveline göre engelli emeklilik ise daha değişik

05.08.2003 ve 30.09.2008 arası 15 YIL – 3600 Prim Gün bu koşulları sağlıyorsan 1. derece engelden erken emekli olursun

_PoSEİDoN_
Malulen emeklilik için sadece rapor oranı, prim ve sigorta süresi yeterli olmayıp başka şartlar da aranmaktadır.
* En az %60 oranını maluliyet cetvelinde yer alan tek bir rahatsızlıktan sağlamalısınız.
* İlk sigorta başlangıç tarihinizde maluliyet oranında engelinizin bulunmaması gerekmektedir. Bu şartları da sağlıyorsanız, rapor oranınız yeterli.
Ama bu şartları sağlayamıyorsanız 15 yıl süreyi beklemek zorundasınız.

Emeklilik

Arkadaşlar selamlar.
Benim emeklilik için sürem şubat ayında doluyor istenen şartlar diim sanırım daha doğru olur. Emeklilik zamanı şu ay vs gibi bir ay standardı var mı beklememiz için, artı olarak sigortaya gittiğimiz de bizden ne talep ediliyor. Umarım tekrar rapor zulümü vs olmaz, raporum süreli.

Raporunuz süreli ise zaten tekrar malesef o zulümü yaşayacaksınız.Herkes gibi
Bence gününüz doldumu tamamdır su ay olacak diye bir kaide yoktur.
Engelli raporu vergi indirimi kimlik oldumu yeterlidir sanırım

_PoSEİDoN_

1 ekim 2008'den önce sigortalı olup vergi indirimine istinaden 4a statüsünde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacağınız için sizden yeni rapor istenmeyecek.
Günü geldiğinde (aslında o ayın sonuna doğru) emekliliğe başvurabilirisiniz. Maaş, başvuruyu takip eden ay başı itibarı ile başlar.

Emeklilik şartları.

Arkadaşlar merhaba, öncelikle hayırlı günler. Ben 2007 şubat SSK girişli bir çalışanım. İlk girdiğim de %50 raporum vardı 2012 tarihinde tekrar yenileme ile %84 engelli olarak raprum mevcut, %72 de engelli indirimim. Şubat 2022 de emeklilik şartlarım doluyor. Yeni rapor vs gibi bir durum gerçeklişir mi? Kazanılmış hakkımı yeni talep ile kaybetmek istemiyorum sürekli maddeler yasalar değişiyor çünkü. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirme yapabilirmi. Şimdiden teşekkürler.

Üst Alt