Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lenfödem için emekli olabilecek tanı alabilir miyim?

İpek52

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Sayfanızda yeniyim
eski bir lenfodem konusu altına yorum yazdım ama başka bir konunun altına eklendi gibi bir bildirim geldi hangi konunun altına gittigini belirsiz🤷‍♀️ bazı kişiler mesaj gönderip hal hatır sormuşlar kimisi telefon numarasıni yazmış niyet nedir anlayamadım 🤐 sadece lenfodem için nasıl bir rapor almalıyım diye sormak istemiştim hepimize geçmiş olsun Allah kolaylık versin .

@OturanBoğa, ne olursa hangi hak var ise. Gün içinde en az 2 saat bacağımı dinlendirmem gerekiyor ama çalıştığım için mümkün olmuyor buna heyet raporu alsam nasıl bir fayda sağlar

@İpek52,

SGK Hastalık Listesi'ne göre emeklilik için 2 kriter var:

1. Lenf sistemi hastalıkları

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedavisi mümkün olmayan ağır (Yürüme veya hareketi engelleyecek ölçüde) lenfödem ve elefantiyazis

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Üst ekstremitede fonksiyon kaybına yol açan lenfödem

Bu iki durumdan hangisi varsa/olacaksa, günü geldiğinde emeklilik hakkı doğar demektir. O gün de ne zaman gelecek derseniz, tanının düzeyine göre şu tabloya bakabilirsiniz:

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Cevabınız çok aydınlatıcı çok teşekkür ederim 🙏 bu durumda heyet tarafından verilecek yüzde %40 in altında kalırsa pek faydasını göremeyeceğim doğru mu bu?

emeklilik için zaten oran değil de tanının düzeyi önemli. Ama standart engelli hakları için konuşuyorsak, orada %40 alt sınır evet. Orada da Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabilmelisiniz ki engelli sayılıp o haklardan (o haklar da kalmadı ama işte her ne varsa onlardan) yararlanabilesiniz.

Üst Alt