Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısmi bağımlı şizofreni teşhisi ile emekli olabilir miyim?

Konular
62
Reaksiyonlar
304
Arkadaşlar teşisim f20. 8 şizofreni engel 65 kısmı bağımlı raporum var memurum emekli olmak istiyorum sizce verilir mi daha önce emekli olan oldu mu? Doktor olma ihtimalin var dedi.

Hastalıkça emekli olabilirsin. Yüzde 65 kısmi bağımlı yetebilir.

eğer sigortalılık süresi ve prim aşağıdaki tabloya göre (Orta) tamamsa, "Tedaviye rağmen kısmen çalışma olanağı veren" tanı seni emekli eder.

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Kamu çalışanlarının maluliyet durumları
x Kamu çalışanları (Devlet memurları) için
çalışma gücünün en az % 60’ını veya vazifelerini
yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiği
Kurum sağlık kurulunca tespit edilen sigortalı malul
sayılır.Sgk kaynak

Yani orana bakmıyorlar doğru mudur?

“İster doğuştan engelli olup SSK’lı, Bağ-Kur’lu ya da memur olarak çalışmaya başlasın, ister işe girdikten sonra engelli olsun; %40 ve üzeri çalışma gücü kayıp oranına sahip tüm engelli çalışanlar erken emeklilik hakkına sahiptir.
Malulen emekli olabilmek için gerekli ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az %60 kayıp olduğuna dair sağlık kurulu raporudur. Malullük aylığı alabilmek açısından ikinci şart, kişinin malullük için gerekli sağlık kurulu raporunu almak üzere SGK'ya başvurduğu tarihte en az 1800 gün ödenmiş priminin olmasıdır.”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi sitesinde bu bilgiler mevcut

@OturanBoğa,
Agir tanısı alırsa 3960 günle 15 yıl süre ile emekli olunurmu
Orta tanı tabloda hangisine giriyor

Hafif yok bu durumda 40. 49 arası emekli olunmuyormu bu durumu açiklarmisiniz

Benim durumum sigorta girişinden önce 80. Engelli raporum var malulene başvursam emekli olurmuyum SGK in yönetmenligi farklı degilmi çalişma gücü kaybına göre degerlendirilmiyormu

@Zeyq97, 10 sene dolmasına 2.5 ay var. Prim 2086.rapor şizofreni %65 tedaviye rağmen işlevselliği kısmen düzelen. Kamuda çalışıyorum.

Öğrendim kamu çalışanı meslekte kaza gibi nedenlerle malul olurmuş.

Engelli emeklilik olarak en az %40 oran
Malulen emeklilik için en az %60 oran
Gerekiyor

Bunun dışında malulen emeklilik için 1.800 gün prim ve en az 10 yıllık sigortalılık süresi gerekiyor

Üst Alt