Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp krizi ve uyku apnesi ile babam malulen emekli olabilir mi?

Caner Giray

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar babam'a malulen emeklilik yapmak istiyorum bu durum gerçekleşir mi danışmak istedim.

Sigorta Toplam Gün Sayısı: 1154 babam 2010 yılında kalp krizi geçirdi 2 tane stenti mevcut. daha sonra babamda uyku apnesi oldu bunun için birde cihaz verdiler onu kullanıyor geceleri yatarken askerliğini de ödersek babamı malulen emekli yapabilir miyim yaparsakta örnek olarak aylık maaşı ne kadar olur ?

[FONT=Arial][FONT=arial]Maaş konusunu bilmiyorum ama emeklilik için 1800 gün şartı var, askerliğin o dönemler 18 ay olduğunu varsayarsak, 540 gün yapıyor, 1154+540=1694 gün yapıyor...

Sigortalının malul sayılabilmesi için, çalışma gücünün veya meslekte kazanma gücünün en az % 60’ını kaybettiğinin Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilmesi gerekir.

Kurum Sağlık Kurulunca malul sayılan sigortalıların malullük aylığından yararlanabilmeleri için;[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=arial] - En az on yıldır sigortalı olması ve toplam olarak 1800 gün uzun vadeli sigorta kolları primi ödemesi, başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olduğuna karar verilmiş ise sigortalılık süresi şartı aranmaksızın 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması,[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=arial] - Maluliyeti nedeniyle sigortalı olarak çalıştığı işten ayrılması, faaliyetine son vermesi ve görevinden ayrılması,[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=arial]- Hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanların ise kendi sigortalılığı nedeniyle Kuruma genel sağlık sigortası primi dâhil, prim ve prime ilişkin borcu olmaması[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=arial]- Kuruma yazılı dilekçe ile başvurması[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=arial] gerekmektedir.

(Kurum olarak kastedilen SGK, SGK İl Müdürlüğü ise yetkili hastaneye sevk eder.)[/FONT][/FONT]

Caner Giray

İlk sigortalı olunan tarihten bu yana 10 yıl geçmeli ve bu süre zarfında 1800 gün prim yatırılmalı. Sonra da SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır düzeyde tanı olmalı.

SGK Hastalık Listesi'ne göre kalp rahatsızlığından malulen emekli olabilmek için şu düzeyde tanı gerekli:

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Aşağıdaki kriterlerden herhangi birinin sağlanması halinde;
a) İlaç tedavisi, kateter ile ablasyon, cerrahi girişim, kalıcı kalp pili uygulanması ve ICD implantasyonu yöntemlerinden en az ikisinin uygulanmasına rağmen hayatı tehdit eden ventriküler aritminin devam etmesi.
b) İlaç tedavisi, kateter ile ablasyon cerrahi girişim yöntemlerinden en az ikisinin uygulanmasına rağmen Avrupa kalp ritim derneği (EHRA) skoru EHRA IV olan kronik atriyal fibrilasyon

Üst Alt