Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
@OğuzHan112 selamün aleyküm merhaba, benim ilaçlı hava değişimim bitiyor, 30 gün hava değişimi almıştım, ayın 1 inde ordayım, bana komutan dedi geldiğinde seni tekrardan hastaneye sevk edicez, hava değişimi almadan muaf olurmuyum yoksa tekrardan hava değişimi verirmi, tanı uyum bozukluğu, yada doktor hiç birşey vermeden yollar mı birliğe
Büyük ihtimal hava değişimi tekrar eder.. burada komutanlarınızın olumsuz rapor tutmaları gerekiyor, sizinle ilgili olumsuz rapor tutarlar ise hava değişimi muhtemelen tekrar eder 3 de elverişli değildir raporu verilebilir.
Hekim uygun görürse ikinci hava değişimini vermeden direkt elverişli değildir diyebilir, hava değişimi sonrası durumunuza göre hava değişimi de vermeyebilir elverişlidir diyebilir, bunlar olağan şeyler,. Ama benim kanaatimce hava değişimi tekrar eder 3 sevkiniz de elverişi değildir raporu verilecektir.
@OğuzHan112 selamun aleyküm f43. 2 uyum bozukluğu tanısıyla 21 gün hava değişimi aldım bu 2. Oluyor açıklamada da 16c uyum bozukluğu tanısıyla tedavisi düzenlendi hava değişimi sonrası işlevssellik formu ile birlikte kontrolü uygun dur yazıyor muaf olablrmiyim kendi hastanemdemi gidiyim doktora yoksa askerdemi gidiyim cevaplarsan swviinirim abi
@OğuzHan112 merhaba beni hatırladınmı 30 gün hava değişimi almıştım, yarın salı günü hastaneye gidicem, bölük komutanı beni çağırdı yanına işlevsizlik formu yapmış hastaneye gidicem çürük alır mıyım yoksa hava değişimi mi verirler bölük komutanının yaptığı işlevsizlik formu muaf olmama yardımcı olurmu
Abi merhaba 3 tane hava değişim aldım 1 birliğime 2 sivilde f41.8 anksiyete bozuklukları tanıs koydu birliğine gitmem istedi bunda sonra nasıl olur doktor orda çürük verecekler dedi emin ol dedi süreç nasıl işler @OğuzHan112
Banada yardimci olun lütfen İlk hava degisimimi aldım 21 gün f43.2 uyum bozuklugu 8 yıldır psikiyatri geçmişimde vardı süreç nasıl olacak hava degisimi dönüşünde ilk dönüşüm olcak 19 gün sonra @OğuzHan112. Abi ilk dönüşte ne yapmam lazım ilk daha usta birligi bölümlere dagitilmadan Komutanlar askerlige elverişsiz yazmislardi
@Ulaş777,
Birliğine döndüğünde birlik amirleri gerekli evraklar la beraber hastaneye sevk edecektir.. sorumlu komutanlarına hasta olduğunu söylersin, onlar seni hastaneye sevk eder.
Sivil de alınan hava değişimleri pek dikkate alınmıyor.. O yüzden ısrarla işlemlerinize birliğinizden devam edin diye öneriyorum.
Belki bildiğinden bir kez daha hava değişimi verebilir veya direkt elverişli değildir raporu da verilebilir.
Yukarıda arkadaşa yazdığım tavsiyeler Sizin için de geçerli.. Birlik amirlerinize hasta olduğunuzu söylüyorsunuz, onlar gerekli evraklarla sizi hastaneye sevk edecektir ,işlemlerinize birliğinizden devam ederseniz genelde iki kez hava değişimi 3. de elverişli değildir raporu veriliyor.
Hayır..ön muayenede karar verilir heyete sevk edilir, muayene olduğumuz gün heyet toplanıyorsa hekim muafiyet vermişse aynı gün yani öğlenden sonra elverişli değildir raporu verilebilir.
@OğuzHan112 abi salı günü heyete girdim elverişli değildir raporumu aldım çıktım sonunda kurtuldum f43.2 uyum bozukluluğundan sadece 1 kez hava değişimi almıştım
@OğuzHan112,
1.5 yaşında çocuğum var otizm teşhisi koydular ve 1.5 aydır askerdeydim ve maddi durumum iyi değil bugün 3 ay hava değişimi verdiler depresif nöbet ve f43.2 uyum bozukluğu yazıyor 2. Hava değişiminde çürük verirler mi bana yardımcı olur musun
Geçmiş olsun,
Direkt 3 ay hava değişimi verilmiş,3 ay sonra yeniden değerlendirildiğinde muhtemelen elverişli değildir raporu verilecektir,ama bir ihtimal 3 ay veya 1 ay hava değişimi tekrar eder,sonrasında elverişli değildir raporu verilebilir.
Komutanlarım elverişli değildir diye tekrardan dolduracaklarını söylediler memlekettemi gireyim heyete yoksa birliğimin olduğu yerde mi psikolojim iyi değil yemek yiyemiyorum 3 haftada 8kilo verdim sürekli düşünüyorum
Rdm komutanı kıta anket formunu doldurmadı , bizim bölüğün yazıcı uzman çavuşu doldurdu , beni hava değişimine göndermemek için elinden geleni yapacağını söyledi , askere gelmeden önce de sinir problemim den dolayı psikoloğa gitmiştim sizce nasıl yol izlenir
Hastaneye sevk alıp gitmeniz gerekiyor..buraya yazdığınız şeyleri hekim ile de paylaşın.
sizden sorumlu amir/veya amirler..rütbesi ne olursa olsun,sizinle ilgili doldurduğu görüş yasalara uygunsa kabul görür.. genelde bu forumları sıralı olarak 3 komutan görüş bildirip imzalar.
@tlggedik35,
Cevabını buradan yazalım, komutanların olumlu (askerlik yapar) demişler.. nihayetinde son kararı hekim veriyor,hava değişimi verilebilir,sevk alıp hastaneye gidin.