Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F29 organik olmayan psikoz tanısı ile özel güvenlik olabilir miyim?

Korkmax

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
5
Merhaba bana 1 ay önce f29 organik olmayan psikoz tanısı konuldu ve 15 gün kendi rızam dışında hastaneye yatırıldım. Özel güvenlik belgesi alabilirmiyim yada askere gidebilirmiyim diye netleştiremediğim sorular var. Hangi işlerde çalışabilirim?. Şuan SOLIAN ve Akineton ilaçlarını kullanıyorum. Bu durumum çalışmam için engelmi doğuruyor? Bilgisi olan biri lütfen yardımcı olabilirmi.

Organik olmayan psikoz özel güvenlik olmanıza ve askere gitmenize engel.

Tabi kesin tanı psikoz ise..solian yazılmış psikoz la uyumlu.

devlette kolluk kuvveti olarak çalışamazsın,akıl ve beden sağlığı gerektiren işler yazan işlerde de çalışamazsın örneğin afad arama kurtarma teknisyenliği/teknikerliği gibi. özelde güvenlikte olamazsın diye biliyorum. onun haricinde düz memurluk yapabilirsin. özel sektör bu konuda biraz acımasız tamamen patronun inisiyatifinde

@OğuzHan112,

3 ay geçerli bir rapor verdiler o raporda öyle yazıyordu. Peki diğer işlerde çalışmama engelmi? "F29 organik olmayan psikoz, tanımlanmamış" yazıyordu sondaki tanımlanmamış kısmı iyi birşey mi

Tanımlanmamış tam kesin anlamına gelmez.. ancak tanımlanmamış olsa da bu size oldukça zorluk çıkaracaktır.

Detayları doktorunuzla konuşursunuz.

@Korkmax,

Abi doktorum bana seni zorlamayacak işlerde çalışabilirsin dedi ama 0 bilgim var

@Korkmax, çalışamazsın demedim. kolluk kuvvetleri ve akıl beden sağlığı raporu isteyecek işlerde çalışamazsın. yoksa vkhi,bilgisayar işletmenliği,düz memurluk gibi unvanlarda çalışabilirsin engel olmaz bu.
sadece özel sektörlerde kurumlar insanların iliğine kadar sömürdükleri için engelli çalıştırmayı istemiyorlar. bazı iş yerlerinde mecbur kontejan ayırılıyor onlarda istemeye istemeye çalıştırıyorlar.

Ben de psikozum avukatlık yapıyorum

@OğuzHan112, ilaç kullanırken belirti yoksa engel oranı vermezler. Bu ihtimali bilmiyor musunuz psikozda %0 oran var.

@Pickle,
Evet en hâkim olduğum konular..aynı anda 5 kişiye cevap yazarken beynin error verdi sanırım ufak bir hata yapmışım,ben şikayet ve tanı arasındaki ilişkiyi anlatmaya çalışırken engelli raporunu yazdığını görmedim bile🫣olabilir insanlık hali 🙂

F28 Diğer organik olmayan psikotik bozukluklar.
F29 atipik psikoz

Birbirine yakın bazı bulguları birbirinden ayrılan olsada aynı tanrılar yani psikoz denilebilir

@Turkogli,

Organik olmayan psikoz tanımlanmamış f29

Sorunuza buradan cevap yazdığım için kusura bakmayın... hayır engelli sayılmıyorsunuz..size zorla engelli raporu da kimse çıkartmaz...süreci nasıl yönetecek siniz? Düzenli kontrollere gidip tedavinize devam edeceksiniz.

Yani kafaya takacak bir durum yok ortada.

Çok özel ve kişisel değilse sorularınızı ilgili başlık veya yeni konu açarak sorun.. buradaki amaç diğer insanlarda faydalansın.

@Korkmax,

Tamam abi öyle yapacağım @OğuzHan112

@Ben_Claudius rapor süresi 3 aylık 3 ay geçtikten sonra mı çalışabilirim. Raporun süresi geçince tanım kalkmış mı oluyor? Özel güvenliğe başvursam kabul görürmüyüm.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@OğuzHan112, Hocam rapor işlerini daha iyi bilir. sizinki sanırım engelli raporu değil ilaç raporu sadece. ilaç raporu ilerde iş yeri için sağlık raporu alırken karşınıza çıkar mı bilmiyorum. e nabızda bazı muayene ve ilaç raporlarını gizleme özelliği var o işe yarar mı onuda oğuzhan hoca bilir@Korkmax,

İlaç raporları ile ilgili ise sorunuz,evet bazen yeni başlanan ilaçların fayda edip etmediğini anlamak için kısa süreli 3 aylık 6 aylık ilaç raporu verilebiliyor,aslında yeni başlanan tedavi ve ilaçlar için hemen ilaç raporu çıkarılmaz..hekim uygun görürse 3 aylık veya 6 aylık ilaç raporu çıkartabilir.

Diğer
İlaç raporlarının süresinin bitmesi ile tanı ortadan kalkmaz.. daha önce de söylemiştim, organik olmayan veya herhangi bir psikoz özel güvenlik olamaz..bu durumu doktorunuzla konuşun, hastalığınızın seyri ne durumda..tanı kesin olarak psikoz mu? Bunları doktorunuzla konuşun..belki psikoz değilsiniz..zaten tanımlanmamış? Söylediğim gibi bu durumu doktorunuzla konuşun, durumunuza göre belki heyet kararıyla özel güvenlik olur raporu verilebilir.

@Korkmax,

@Ben_Claudius,

@OğuzHan112 Doktorum ile konuşacağım umarım herşey iyi gider özel güvenlik yapabilir raporu verirler.

Bir sorum daha var ehliyet alabiliyormuyum bu tanı ile yoksa almama engel mi @OğuzHan112

Son düzenleme:
Üst Alt