Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Aylığı “Hizmet Süreci Başladı” ve Engelli Aylığı hakkında..?

Şehzadeniz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
Arkadaşlar öncelikle sizlere ve yakınlarınıza sağlık ve mutluluk diliyorum.
Engelli bakım aylığı ve engelli aylığı hakkında birkaç sorum olacak. Tecrübesi olan arkadaşların yol göstermesine ihtiyacımız bulunmaktadır.
Kardeşim %70 zihinsel engelli ve raporu tam bağimli. Mahkeme kararı ile de babam vasiligi almış bulunmaktadır. Bu kapsamda ;

1- Engelli maaşı ile alakalı Sosyal Hizmetlere 14/10/2025 tarihinde basvuru yaptık ve E-Devlet sorgulamasında “Başvuru Mütevelli Heyetinde” ibaresi mevcut. Bu ne anlama geliyor ?

2- Evde bakım aylığı için de ayrıca basvuru yapıldı. Yine evde bakım ön basvuru sekmesinde “Hizmet Süreci Başladı” ibaresi yazıyor. Bu ne anlama geliyor ?

3- Evde asgari ücretle çalışan annem var. Babam da en düşük emekli maaşı alıyor. Hane kişi sayısı 4. Toplam gelir 40.000₺ bile değil. Lakin ev şahsımıza ait. Bu durum göz önüne alınınca engelli maaşı/bakım aylığı bağlanmama durumu olabilir mi ?

4- Engelli maaşı veya engelli aylığı için eve gelen giden arayan sorar mesaj atan bir yer olmadı. Sizce bu süreç nasıl işliyor ? Hizmet süreci başladı ibaresi maaşa hak kazandı anlamına mı geliyor ?

5- Maaş onaylanınca nereye yatıyor ? Bakıcı maaşı bakıcının hesabına mı yatar yoksa engellinin mi ? Babama ziraat bankasına sorarsınız demişler. Ortada bir şey yok hala.

Cevaplarına ihtiyaç duyduğum sorunlar bu şekilde. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Babanızın evi ve ssk lı olduğu ve vasisi olduğu babanızdan üzerinden yararlandığı için engelli maaşı bağlanmayabilir evde bakım maaşınız onaylanmış ziraatten hesap açmanızı hesabınızı kuruma vermeniz gerekliki maaşınız yatsın Babanızın adına yatar

Evde bakım maaşınız bağlanmış hayırlı olsun engelli aylığı gelir kıriterini aşıyorsunuz o yüzden bağlanmaz evde bakım için biryere gitmenize gerek yok artık hesabı sosyal hizmetler açıyor siz ilk maaşınızı bankadan yani bakıcı kimse o kişi bankadan elden alacak sonra size banka kart verecek

Kasım ayının 15 inde 16 günlük para yatabilir yada aralık 15 inde 46 günlük yatabilir o yüzden hergün bankaya gidip sormasına gerek yok

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Bakim aylığı bağlandığı için sanırım gelir kriterini aşıyoruz. Doğru mu anladım?
Örneğin kriter :
  • Hanedeki kişi başına düşen aylık gelir miktarının asgari ücretin 1/3’ünden fazla olmaması.
Anne maas : 22.000₺
Baba emekli maaşı : 17.000₺
Bakım aylığı : 11.000₺ (bağlandı sayarsak)
Genel gelir toplamı : 50.000₺
Hanede yaşayan kişi sayısı : 4
50.000/4 = 12.500 ( kişi başı gelir)
Asgari ücretin 1/3= 7.333 olduğundan kişi başına düşen gelir fazlalığı nedeniyle bağlanmaz.. diye yorumladım.
Doğru mudur ? 🫣

Bakım maaşı bağlanmamış olsaydıda gelir kıriterini aşıyorsunuz kira ödemiş olsaydınız o zaman olurdu ama Bakım maaşı yattığı zaman yine kesilirdi

@bursalı1999,

Teşekkür ederim. Ayrıca size yine aynı konu paralelinde bir DM attım. Müsait olunca yanıtlarsanız memnun olurum..
sağ olun.

Üst Alt