Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli sağlık kurulu raporu iptal edilebilir mi?

geceyeuzak

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
6
Merhaba. Ben pazartesi günü sağlık kuruluna gittim ama daha işlemlerim bitmedi. Eğer rapor yüzde 40'ın altı bir sonuç çıkarsa raporu iptal ettirme hakkım var mı?

İptal ettirme gibi bir şey söz konusu değil, istediğiniz bir sonuç kızmaz ise itiraz hakkınız var.

Yetişkinler için %40 altı zaten engelli sayılmıyor.

@geceyeuzak,

Tamamdır teşekkürler

@OğuzHan112, bir de sağlıkçıyım ben şuan çalışmıyorum. %40 altında kalırsam bu önüme çıkar bir sorun oluşturabilir mi işe girişte? psikiyatrik tanılarım var. Rapor alamazsam KPSS'ye girmeyi düşünüyorum. rapor alırsam e-kpss'ye gireceğim.

Son düzenleme:
@geceyeuzak,

Bencede KPSS ye gir sağlıkçı isen. Sınava çalışırsın.
Hadi senin için hayırlısı.

NOT: Engelli raporuna baş vurduktan sonra ben bunu yarım bırakayım dersen eğer
SONUÇTA: Bir başka hastanede yeni rapora başvurmak için maalesef 6 ay beklemen gerekecek. Buna "PROVİZYON" diyorlar işte.

@aydünyavaz, 1 yıl hemşirelik yaptım kamuda. atak dönemindeyken istifa ettim. nöbetler, yoğunluk, iş stresi çok fazla ve bu da hastalıkları tetikliyor. e-kpss'ye girersem düz memurluk kadrolarına başvurmayı düşünüyorum.

@geceyeuzak,
Hastalığın bellimi? İsimleri nedir?
2.soru ise bu hastalıklardan dolayı sürekli olarak ilaç 💊 kullanıyormusunuz?

TESPİT ETTİMDE: Rahat bir şekilde %40 ve üstü alırsınız ama bana göre %60 den aşağı olmaz. Raporu alabilirsiniz EKPSS için.

Sınav 2026 yılında yapılacak bir değişiklik olmazsa eğer.

istifa etmesen ücretsiz izne mi ne ayrılıyorlar 1 sene ,ondan yapsan olurmuş , bizim apartmanda biri öyle yapmıştı hastanede tartıştığı için çalışma ortamında

@Emrekvk, 1 senelik çalışan olduğum için öyle bir izin hakkım yoktu. tek yapabileceğim engelli raporunu çalışırken almaktı ve o zaman beni geri hizmete verebilirlerdi. ama ben atak döneminde olduğum için doktorumu ve çevremi dinlemedim.

Anladım pekii.

Ben biraz olumsuz bakıyorum bu duruma,belki biraz eğitim, belki tecrübe..atipik bipolar+obsesif kompulsif bozukluk..tanılar kessin tanılar ise çalışma konusunda oldukca zorlanacağınızı düşünüyorum.

Puan konusunda OKB +bipolar tedaviniz düzenli ise evet 40 puan veya biraz üzer bir puan alırsınız.

@geceyeuzak,

@OğuzHan112, atipik bipolar bozukluk teşhisim ağustos 2024'te kondu, yeni sayılır, o yüzden biraz endişeliyim.
çalışma hayatında zorlandım evet. nöbetler, bir düzeninin olmaması kesinlikle hastalıkları tetikliyor. sağlığım için daha iyi şartlarda çalışmak için çabalıyorum.

Üst Alt