Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu çıkartmak için ne yapmalıyım?

MUSTAFA3882

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
8
Merhabalar
Malulen emeklilik başvurum reddedildi. Şimdi ben engelli kimlik kartı almak istiyorum. Engelli maaşı da almak istiyorum ve engellilik oranımı öğrenmek istiyorum. 4 ayrı hastalıktan;
1)ORGANİK OLMAYAN PSİKOZ,
2)MONONÖROPATİ,
3)TİP 2 DİYABET,
4)HİPERLİPİDEMİ
tanısı verildi ama raporumun yüzdesini bilmiyorum.Bunun için ne yapmam gerekli, tekrardan bütün birimlere muayene olup heyete çıkacak mıyım? Bir de bu yapacağım işlemler ücretli mi?
Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim iyi akşamlar

Son düzenleme:
Size verilen tüm poliklinklere gideceksiniz evet, işlem ücreti sadece oran %0 çıkarsa 1500TL gibi bir para alıyorlar sizin %0 olmanız imkansız zaten.

@furkancck,
Yüzde 35 çıkarsa ama yüzde 40 dolmadığı için engelli raporu verilmezse ücret ne kadar alınıyor? Benim yüzde 35 çıkacak eğer psikiyatriden oran alamazsam.

@mami0611, psikolojik hastalığınız nedir acaba?
Bir tanı falan konmadımı rahatsızlığınızla ilgili? Bir de hastanede yattınız mı? O önemli

@MUSTAFA3882,
Yok yatmadım. Uzun yıllardır OKB, anksiyete bozukluğu, majör depresyon vs yaşıyorum. Ana hastalığım psikiyatri değil.Fakat hayatımı çok kısıtlıyor bunlar da. Engelli raporu alabilirsem en azından işe girmek için umudum olur.

Hiçbir getirisi yok maaş bağlama konusun da ağır kriterleri var yandaşlarına bağlarlar ancak.

@Polmiks,
Çalışamayana da bağlanmıyor.

@Probiotic,

kafamı karıştırma :)
Sigortalı çalışırsan devlet 1 tl bile vermez ama vergi alır tamam da çalışmayana çalışamayana da mı vermiyorlar 5-6 bin tl ?

Engel oranı 40'ın altında çıkarsa ücret alıyorlar, üstünde çıkarsa almıyorlar mı? Onu da bir cevaplayın arkadaşlar, konuyu tam anlamadım :D

size bir kağıt verecekler ne için kullancaksanız kağıta herşeyi yazın

Üst Alt