Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memuru sağlık nedenlerinden dolayı işten atmak mümkün mü ?

cemkaleli

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
29
arkadaşlar üniversitede memurum epilepsi hastasıyım ve bazen nöbetlerim sık oluyor ve işe gidemiyorum bu nedenden dolayı iş hakkımı fes edebilirler mi ?

Sen istersen evet sağlık nedenleri ile işten ayrılıp tazminat alabilir ve işsizlik maaşına bağlanırsın.

Geçmiş olsun. İşteyken epilepsi nöbeti olmuyor mu ? Bu duruma şahit olsalar yaklaşımları değişebilir.

işte hiç geçirmedim hafif bi nöbetim oldu ekpss ile girdim işe fakat aday memur olarak gözüküyorum

müdür sürekli rapor alırsan benim bunu bildirmem gerekli dedi oda senin için sıkıntı yaratır diyor

bu arada işten ayrılmak işsizlik maaşına falan bağlanmak gibi bir isteğim yok

bu arada geçirirsen işte geçir yanında iş arkadaşın var bize bildirir diyor :)

peki ben düşüp merdivenden kafayı gözü kırsam bunun sorumluluğunu kim ödücek ?

Son düzenleme:
@cemkaleli,

Rapor alırsan evet bildirmek zorunda ne bekliyordun ki ? Belli bir rapor hakkın var. Düşüp merdivenden kafayı vuracağını düşünüyorsan istifa etmen gerekir.
Müdürünüz sonuna kadar maalesef haklı Çalışma yeteneğiniz yok ise istifa edin,

ben 1 yılda 12 gün rapor almışım 8 gün mazeret izni almışım 1 yılda 50 gün almadım merak etme

@cemkaleli,

Yasal hakkından fazlasını almadığın sürece problem olmaz ama belki engelliler için yada belirli engeller için limit vs olabilir mi ? Bildirim zorunlu durum falan ?

@cemkaleli,

Aday memursan ne yap et işyerine gitmeye çalış. İşyerindeki İdari Amirin, Atamaya Yetkili Amire;
Görevini devamlı yapmaya engel akıl ve beden sağlığı problemi var diye rapor verirse aday memurluk sonucu işine son verilir.
Engellide olsan kamuda süreklilik esastır.

@cemkaleli,

Geçmiş olsun,

Takibinizi yapan doktorla görüşüp, durumunuzu anlatın.
Size yardımcı olsunlar, en azından hastanede muayene olmuş gibi bir form doldururlarsa işiniz kolaylaşır.

EKPSS ile atandığınız için durumunuzu yazıp, raporunuzu ekleyip çalıştığınız yerin insan kaynaklarına verirseniz bence lehinize olur.

Ama bence bir avukata danışmanız ve/veya konuyu iyice açıklayıp https://www.ombudsman.gov.tr/ 'ye başvurmanız daha yerinde olur.

Üst Alt