Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Hibe Desteğinden yararlanan var mı?

BayKukla

Aktif Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
454
Merhaba Son başvuru tarihi yaklaşırken aklımda dükkan açma fikri vardı ve bu konu hakkında düşünüyorum.

Hibe içeriği hakkında bildiklerim kira ve faturalara herhangi bir yardım yok. Sadece dükkan içine alacağımız demirbaşların geri ödemesi yapılıyor diye biliyorum. Bu konuda güncelleme var mı acaba?
Ayrıca mevcut destekten yararlanıp ne üzerine dükkan açanlar var merak ettim.
Mesela tanıtımlarda gördüm birisi aktar açmış veya ayakkabı tamircisi vs.
Yalnız aktar olan dükkanı yeni dizmiş görünüyor. Mesela çiğköfteci devir alsak devir edilen demirbaşları faturalandımayı nasıl yaparız ikinci el olarak alınıyor malum. Mecburen devir olarak değil de sıfırdan dizmek gerekiyor ve bu dizme aşaması da insanı yorar. Bu konu hakkında detaylı bir bilgi bulamadım

Bu yıl son başvuru tarihi 16 ocak bu arada iş fikri olan yararlansın.

Kurs belgenizi aldınız mı işkur onaylı??

Hepsi batar dükkan açmak enayilik gibi bir şey Kurumsal firmalar varken bireysellerden kimse ürün almıyor çoğu batıyor

@NewDay, hayır henüz belge almadım. Bu yıla yetişmez ama belki seneye başvururum diye araştırıyorum.

@Polmiks, O konuda haklısın ama farklı niş sektöre girildiğinde bireysel daha verim alır mesela reklam ajansı vs.

@BayKukla,
Girişimcilik belgesi var.Kosgeb veriyor.Geleneksel ve ileri düzey olarak ikiye ayrılıyor.Geleneksel tütün dükkanı imalat gibi ileri düzey kodlama yazılım gerektiren durumlar için.

@NewDay, kosgebden geleneksel eğitimi aldım evet ama ileri düzeyin farkı sadece yazılım değil diye biliyorum. Ürün tasarlama vs de işin içine giriyordur.
Gerçi henüz hangi alana yöneleyim karar veremedim. Sadece demirbaşların ödemesi yapılıyorsa ona göre planlamak gerek.
cevaplar için teşekkürler.

@BayKukla, Merhaba Arkadaşım Ben Küçükbaş Hayvancılık için Başvurmuştum bazı evraklar eksik kaldığı için yarım kaldı 2ci etap bekliyorum Evraklarımı hazırladım,

Sürü Yönetim Belgesi;
Kosgeb den Girişimcilik belgesi;
Üzerine Herhangi bir vergi mükellefi olmayacak
Engelli Raporun;
1 yıl içerisinde işletmen olmayacak
Emekli olmayacaksın.
ikametgah sınırlarında olacaksın.

Sonrası nasıl bir yol bilmiyorum :)

Üst Alt