Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurum reddedildi. Ne yapabilirim?

ZÜHRE**

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar engelli emeklili için başvuru yaptım RED edilidi itiraz dilekçesi ile tekrar başvuru yaptım tekrar RED edildi şimdi nasıl yol izleyebilirim nereye gidebilirim bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmisiniz

merhabalar eefendim çalışma gücü kaybı yoktur çalışabilir diye red geldi 19 yıldır iş hayatındayım yılımı primlerimi fazlasıyla bitirdim %52 raporum var ortapedik tek hastalıktan ne yapmam gerekiyor nereye gideyim

%52 raporum var ortapedik tek hastalık doğuştan el parmaklarım yok

Gerekçe olarak hiç birşey bulamıyorlar (ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI YOKTUR ÇALIŞABİLİR YAZIP GÖNDERDİLER)
çünkü herşeyim fazlasıyla tam 2008 önce giriş istiyor 2006 girişliyim 4.400 gün prim isteniyor 6.300 günüm var 18 yıl isteniyor 19 yıl yılım var %40 üstü rapor isteniyor %52 raporum var (süresiz ) yani ben daha ne yapayım anlayamadım okada üzgünüm ki yıllardır hiç durmadan aralıksız çalıştım tam bitti herşeyim derken yasa değişti diyorlar ( 15.01..2025 te )tamamamda ben daha ne yapmam lazım itirazda ettim şimdi nereye gidicem bilmiyorum mahkemeye mi yoksa bu işer le ilgili bilgili kim vardır ki

yok yok, mahkeme uzar gider.

Hangi parmaklar ne düzeyde yok?

SGK Hastalık Listesi'ne göre

7. Parmak

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
İki taraflı metakarpofalangiyal eklemden tüm parmaklar veya İki taraflı metakarpofalangiyal eklemden her iki baş parmak dahil 8 parmak

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
İki taraflı metakarpofalangiyal eklemden başparmaklar

@OturanBoğa Bülent abi benim metabolizma hastalığım var enzim replasman tedavisi alıyorum 14 günde 1 kez.
ek 1 hastalık listesinde de metabolizma hastalıkları olarak sadece 2 seçenek var ağır düzey ve hafif düzey çalışma gücü kaybı benim şuanki durumum hafif düzeyi bire bir tutuyor olmasına rağmen Red yedim.
ek 1 hastalık listesinde belirlenen düzeyde çalışma gücünü kaybetmediğine karar verilmiştir.
Abi yeniden başvurumu yaptım haftaya muayene olacağım benim ne yapmam lazım ki emekli ola bileyim
Dr nasıl bir tanı yazmalı rapora abi inanki herşeyimizi tüketti bu insan müsveddeleri.

%52 raporum var ortapedik tek hastalık doğuştan el parmaklarım yok

Gerekçe olarak hiç birşey bulamıyorlar (ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI YOKTUR ÇALIŞABİLİR YAZIP GÖNDERDİLER)
çünkü herşeyim fazlasıyla tam 2008 önce giriş istiyor 2006 girişliyim 4.400 gün prim isteniyor 6.300 günüm var 18 yıl isteniyor 19 yıl yılım var %40 üstü rapor isteniyor %52 raporum var (süresiz ) yani ben daha ne yapayım anlayamadım okada üzgünüm ki yıllardır hiç durmadan aralıksız çalıştım tam bitti herşeyim derken yasa değişti diyorlar ( 15.01..2025 te )tamamamda ben daha ne yapmam lazım itirazda ettim şimdi nereye gidicem bilmiyorum mahkemeye mi yoksa bu işer le ilgili bilgili kim vardır ki
😔😔😔

Üst Alt