Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet yenileme mevcut malulen emekliliğime engel oluşturur mu?

algea

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
10
[FONT='inherit']Sayın arkadaşlar daha önce belirtiğim gibi 36 ay rapor aldığım için (bipolar bozukluktan) beni 12 sene olmama rağmen emekli ettiler. Heyete de girmedim emeklilik için ehliyetim de alınmadı Merak ettiğim eğer ehliyetimi yenilersem malulen emeklilikte sorun olur mu? Bu konuda beni bilgilendirirseniz memnun kalırım…[/FONT]

Emekliliğiniz açısından bir sorun olmaz.

malulen emekli şizofren hastasının ehliyeti iptal olur mu, ehliyeti yoksa ehliyet alabilir mi?

[musti]

Evet, malulen emeklilikte sağlık kurulu ehliyetin iptali için emniyet'e yazı yazar.

Ehliyet alıp alamayacağı ise sürücü yönetmeliği'nde belirlenir. Burada yetki doktorlara verilmiştir.

Arkadaş ehliyetimi yenilersem sen sağlıklısınki ehliyetini yenilemişsin gel seni tekrar muayene edelim derlerse oran düşerse maaşım kesilirmi demek istiyor?

Eyup ozdemir

Evet. %100 kontrol mekanizması tetiklenir ve malul sayılacak işgücünün olmadığı tespit edilirse de maaş kesilir.

OturanBoğa

sayın bülent bey benimde b ehliyetim var. % 40 polio sekeli ile emekli olmuştum şimdi araba fiyatları yüksek olduğu için düşündümde ötv indirimli araç alayım ama oran daha öneden ortopedide önemli değild,şimdi oranım % 40 altına düşerse emeklilik gümemi gider diyorsun.

Öyle şey olur mu bilader malulen emeklisin ölmedin ya %35 sağlamsın diyelim araba sürebiliyorsun yük taşımıyorsun aldığın rapor sürücü olur raporu neye dayanarak maaşını kesecek'de kontrole çağıracak engelli raporu değil sonuçta....

Düşük oranlı her rapor emeklilik açısından kontrol muayenesi mekanizmasını %99,9 tetikler.

Sürücü olur raporu alırsan malulen emekli raporunu etkiler ve tekrar kontrole çağırılma ihtimaliniz var dediniz ama?

Eyup ozdemir

Demedim :)
Sürücü raporunda oran olmaz. O nedenle emekliliği etkilemez. Üzerinde oran olan rapor düşük olursa o zaman sorun olur.

Üst Alt