Tü tü tü maşallah, "iyileşen" "iyileşene." Arkadaşların sıraladıklarından ilk kuyucak'ınkine baktım, farklı dediği ve beğendiği için. Daha pek bir şey seyredemedim (nette bulduğum en son bölüm 41. bölüm; final diyo. Biraz ileri sara sara onu seyrettim.); ama bana da şimdiden farklı geldi. Akülü sandalyede Elif diye bir kız, evet gayet sıradan bir tip gibi. sağol kuyucak abi. Dizilerin çoğunda sakatların böyle gösterildiği bir ülkede, gündelik yaşamda algılanışımız da farklı olurdu herhalde.
(Elif, 24. bölümde diziye geliyor. Akülü sandalye kullanıyor. Şarkıcı (?) çocuğun sevgilisi oluyor. Arada evleniyorlar. İzlediğim 41. yani son bölümde Elif'in babası Elif'in kocasının ailesinin şirketini alıyor (bu Elifler biraz zengin herhalde, olsun varsın artık n'apalım
). Elif'le kocasının konuştuğu son sahne şöyle bir şey. Kocası, Elif'e sen şimdi benim patronum oldun o zaman, diyor. Elif de, evet, ne istersem yapmak zorundasın diyor, şaka yollu. Kocası, ne yapmamı istersin? diyor. Elif de gülüyor, ve kocasının kulağına eğilerek bir şeyler söylüyor. Kocası, ardından, onu yapabilir miyim, bilmiyorum ama, diyor gülerek... Benim anladığım, bariz bir cinsel gönderme var çünkü bahçede sadece ikisi varken kulağına eğiliyor Elif! Yani, sandalye kullanan kadını cinsel bir varlık olarak da göstermişler! Yok artık!
Cidden iyiymiş bu.
Neyse, bu galiba istisna iyilerden biri; seyreden olursa, konusuruz daha.
Bunun dışında, benim bildigim bu abuk sabuk olanların bir ilginç tarafı, her birinin ayrı ayrı abuk sabuk olması. Konuşa konuşa bunları da ayırabiliriz gibime geliyor.
Mesela, ben kendi seyrettiğimi örnek vereyim yine. Yalçın'ın sakatlanmasına sinir oldum. Niye? Şimdi bizim cemile Yalçın'ı Sinan'la aldatıyor ya, resmen Yalçın'ın sakatlanması Cemile'yi ihya etmek için yapılmış. Cemile "diyet" ödüyor ve diyet sakat kocaya bakmak. Kıl oldum! Hele, genelini sevdiğim bir dizide rezaletin iyice daniskası gibi geldi bana.
Eminim diğer bir sürü dizide sakat tiplerin kullanılışı, eninde sonunda aynı farazilikte olsa da, yine de farklı farklıdır.
İşte Elwan, hani biz bunlar üstüne konuşarak onlara "takmış" olmuyoruz ki. Biz bence, bize takanlarla dalga geçmiş oluyoruz. Bunu beraber yapmak da güzel olur yahu...
Gevezeleştim biraz. Dizilere devam