Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Banka çalışanı engellinin emeklilik kriterleri..?

emir79

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba 2018 de emekliliğim doluyor şuan bankada çalışıyorum 2018 kadar toplam 4 yılımı bankada tamamlamış olacağım a)bankanın kendi sandığından emeklilik imkanım olacak mı? b) tazminatımızı almada banka sıkıntı çıkarır mı? c) sgk ya tabii emeklimi olacağız?

Merhaba Emir,

Hangi bankada çalışıyorsan o bankanın (kadrosundaysan) emekli sandığından alacaksın diye düşünüyorum tazminatta bir sıkıntı çıkmaz gerekli prosedürlere göre hareket edilebilir. Sgk ile alakanız olmayacak. Yalnız emekli olurken daha önce ssk dan kalma prim günleriniz var ise hizmet birleştirmesi yapmanız istenecektir. (ssk + emekli sandığı)

Kesin cevabı bağlı bulunduğunuz bankanın emekli sandığına sorarsanız daha iyi bilgilendirilirsiniz birinci ağızdan yardım almak daha faydalı olacaktır.

Syg.

emir79

a- Evet, banka sandığından
b- tazminatta hiç bir sorun olmaz.
c- Özünde sgk aslında...

şuan emekli olacakların yeni zamlı maaşı bumu?

Prim tabandan yatıyorsa vergi indirimiyle emeklilikte alacağımız maaş bumu dur?

En düşük SSK emeklisi aylığı ise 2000'den önce emekli olanlarda bin 485 liradan bin 552 liraya, 2000- 2008 yılları arası emekli olanlarda bin 165 liradan bin 217 liraya, 2017'de emekli olanlarda 885 liradan 925 liraya ulaşacak.

S.A. arkadaşlar bankanın insan kaynakları sgk dan değil banka sandığından emekli oluyorsunuz dedi buna göre sandıkta biriken paramı alacağım tazminat hakkımda varmı sormayı unuttum ve bankadan emekli olduğunuz için tekrar bankada çalışmaya sıcak bakılmaya bilirmiş SGK dan olsa sıkıntı olmazmış, sizin yorumunuz nedir konuya, teşekkür ederim.

emir79

Kıdem tazminatı vari ihbar yok

Emeklilik sonrası aynı yerde çalıştırılır çalıştırılmaması mevzuu tümüyle insan kaynaklarının tutumuna bağlı.

emir79

Bankanın emekli sandığından tüm haklarınızı olarak emekli oluyorsunuz lakin emekli olduktan sonra tekrar açalışmayı hayal bile etmeyin bankada hiç biri sıcak bakmıyor maalesef..

Emeklilikle alakalı SGK da banka sandığından yatan pirimlerimi göremedikleri için emeklilige hak kazandığım yazıma cevap alamadım.

emir79

Çalışmış olduğun bankanın emekli sandığı nerede ise onlar sor onlar verir.

Emeklilik ile alakalı sgk ya değil bağlı olduğun emekli sandığına başvurman gerekecek hizmet birleşimi emekli sandığından yapılacak sgk hzmet dökümünü de e devletten alabilirsin gerekli prim ve yılı doldurdu isen emekli olmaya hak kazanırsın.

Emir merhabalar sana om gonderdim bende bankaciyim ve tecrubelerinden yararlanmak isterim bana ulasabilirsen cok sevinirim

Benim sorum su ben ozel bir bankada 10 yil 3 aydir calisiyorum. Ise baslarkende engelli vs bir rapor almadim direk olarak saglam alarak başladim. Artik isim agir geliyor dolayisi ile rapor alabilirim kusurlarimdan dolayi ancak su an rapor alsam bu bana eksi olarak yansirmi bana simdi bu nerden cikti daha once alinmasi gerekirdi diyebilirlermi gibi merak ettigim sorularim var.

Bir diger merak ettigim varsayalimki emekli oldum cikarken tazminatimi aliyorum diye biliyorum. Bunun disinda aylik olarak baglanicak olan aylik ucret ortalama ne kadar olur cunki hayatimizi devam ettirmek zorundayiz.

Rapor almanızda insan kaynaklarının sorun edeceğini düşünmüyorum, aksine işlerine gelir engelli kadrosuna geçerek onları yasal bir yükümlülükten kurtarmış olursun. Rapor almanız durumunda yeterli gün ve yılınızı doldurduğunuz için erken emeklilik hakkı elde edeceğinizden dolayı bankadan emekli olursunuz ayrıyeten munzam sandıktan da hesaplanacak oranda emeklilige hak kazanırsınız, bağlanacak maaş ne civarı olur bunu insan kaynakları veya sandık hesaplayabilir.

Merhaba arkadaşlar, kıdem tazminatı hesaplanırken aldığımız yemek ücreti (sodexo, tıcket g.b.) tazminata dahil edilerek mi hesaplanır? 2019 da hak ettiğimiz yıllık iznimizi maaş olarak alma imkanımız var mı? veya kullanmamıza imkan tanırlar mı? sizce (bankaya bağışlama gibi bir ahmaklığa kesinlikle düşmem)
Teşekkürler...

durum0 Vaz geçmişti diye hatırlıyorum. Linkedln'de Bizim bankada 7 sene çalışan aynı pozisyonda çalışmış birine rastladım maaşını sordum 2500 dedi. Bizde de durum farklı olmaz farklı pozisyonda değil ise.

Üst Alt